
TRB1: Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli -Fırat Kalkınma Ajansı Yerelde Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı
Fırat Kalkınma Ajansı
Yerelde Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı
Programın Amacı: Bölgede bulunan az gelişmiş yöreler ve kırsal alanlarda kapasite artışını, ürün çeşitlendirme ve modernizasyonunu destekleyerek bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasına katkı sağlamaktır.
Program Bütçesi: 5.000.000 TL Destek Miktarı: Asgari tutar: 30.000 TL Azami tutar: 300.000 TL
Destek Oranı: Proje bütçesinin %50’si oranında destek sağlanmaktadır.
Programın Öncelikleri:
- İmalata yönelik işletmelerin kapasitelerinin geliştirilmesi
- Turizmin geliştirilmesi
- Tarımsal üretimin modernizasyonu
Örnek Proje Konuları:
- Turizm değerlerine yönelik turizm altyapıları oluşturma ve turizm değerlerini ekonomiye kazandırma amaçlı projeler,
- İmalata yönelik işletmelerin üretim kapasitesi geliştirme, modernizasyon, kalite ve standart iyileştirme, ürün geliştirme nitelikli projeler,
- Tarım işletmelerinin (bitkisel üretim, hayvancılık ve su ürünleri) verimliliğini ve karlılığını yüksek kılacak modernizasyon projeleri,
Proje Uygulanma Alanı:
- İmalata yönelik işletmelerin kapasitelerinin geliştirilmesi önceliği için; Elazığ ve Malatya merkez ilçe belediyelerinin sınırları içinde kalan alanlar, Elazığ 1. OSB ve Hayvan Ürünleri OSB, Malatya 1. ve 2. OSB ve Özsan Sanayi Sitesinde uygulanmak üzere sunulan projeler kabul edilmeyecektir.
- Turizmin geliştirilmesi önceliği için; Bölgedeki kültür-turizm koruma ve geliştirme bölgeleri ile turizm merkezleri dışındaki bölgelerde uygulanmak üzere sunulan projeler kabul edilmeyecektir.
- Tarımsal üretimin modernizasyonu önceliği için;Elazığ ve Malatya merkez ilçe belediyeleri sınırları içinde kalan bölgelerde uygulanmak üzere sunulan projeler kabul edilmeyecektir.
Not: Program kapsamında, işletme-işletme veya işletme-üniversite ortaklığı içeren projeler, lisansüstü eğitim almış personel istihdamı içeren projeler, kadın ya da genç (30 yaş altı) girişimcilere ait projeler ve kadın istihdamını önceleyen projeler için ilave puan uygulaması yapılacaktır.
Kimler Başvurabilir: Gerçek kişiler, KOBİ’ler ve Ana faaliyeti alanı imalat, tarım veya turizm olan birlikler ve kooperatifler başvuruda bulunabilirler.
Süre: 9 aydır.
Son Başvuru Tarihi: 18.01.2013 Saat: 18:00
Önceki Sayfa