2014 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programının genel amacı, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak stratejik nitelikli ve/veya aciliyet içeren faaliyetlere yenilikçikçilik ve sürdürülebilirlik temelinde uygulamaya yönelik olarak destek sağlamaktır. Bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına,
Bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesinde acil tedbirlerin alınmasına,
Bölge açısından kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmalarının yapılmasına,
AB 7.ÇP kapsamında 7.5 milyar €’luk bütçeye sahip Fikirler Özel Programı’nın hedefi mevcut ulusal ve uluslararası programlara ek olarak bireysel takımlar tarafından yürütülen öncül (frontier) araştırmayı destekleyerek Avrupa’da mükemmeliyet, dinamizm ve yaratıcılığı güçlendirmek ve Avrupa’yı en iyi araştırmacılar için bir cazibe merkezi haline getirmektir.
Programın amacı Türkiye'deki Sivil Toplum Kuruluşlarını Avrupa Birliği Çevre Müktesebatı konularında başta savunuculuk ve lobi çalışmaları olmak üzere çeşitli faaliyetlere dahil ederek vatandaşlar arasında farkındalık yaratmaktır. Ayrıca bu program kapsamında Türkiye'nin AB çevresel standartlarına uyumlaştırılmasındaki kamu reform süreçlerine, vatandaş katılımını sağlayacak faaliyetlerin de desteklenmesi hedeflenmektedir.
Güney Ege Bölgesi’nin rekabetçilik düzeyini artıracak, bölgesel kalkınmaya
ivme kazandıracak, bölge için önemli stratejik eylemlerin başlatılmasını ve
gerçekleştirilmesini sağlayacak kritik öneme haiz araştırma, planlama,
fizibilite ve benzeri diğer faaliyetlerin desteklenmesidir.
Doğrudan Faaliyet Destek (DFD) Programınınamacı; TRA2 Düzey 2 Bölgesi’nde Anayasaya, kanunlara, genel hukuk kurallarına uygun olarak, ulusal plan ve programlar çerçevesinde “bölgesel gelişme planları ve programlarının uygulama kapasitesini geliştirmek, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaya yönelik stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına mali destek sağlamaktır.”
Enerji Verimliliği Destek Programı, Türkiye’nin dünyada artan enerji fiyatları karşısında, özellikle enerji yoğun sektörlerde rekabet gücünün koruması, dışa bağımlılığını azaltması ve sera gazı salımlarının azaltılmasına katkı sağlanması ve sanayicinin ilgili faaliyetlerinin teşvik edilmesi amacıyla oluşturulmuştur.
47. Dönem 26 Mayıs 2014
48. Dönem 21 Temmuz 2014
49. Dönem 22 Eylül 2014
50. Dönem 24 Kasım 2014
TTGV Çevre Proje Desteklerine yapılan başvurular, 2 aylık dönemlerde yılda 6 kez değerlendirmeye alınmaktadır. Başvurunuzu, başvuru ve değerlendirme takvimini dikkate alarak yılın herhangi bir döneminde gerçekleştirmeniz mümkündür.
Kültürün Teşviki Uluslararası Fonu (IFPC) şunları teşvik etmeyi amaçlamaktadır:
a. Bilginin, anlamların, değerlerin ve kimliğin kaynağı olarak kültür
b. Kültürün sürdürülebilir kalkınmadaki rolü
c. Bir yandan ifade özgürlüğüne saygı gösteren sanatsal yaratıcılığın her formu
d. Uluslararası ve bölgesel kültürel işbirliği
Bu amaçları gerçekleştirmek üzere Fonun kaynakları, başvuru çağrısı temelinde aşağıda
sayılanlar için mali destek sağlayacaktır:
a. Gelişmekte olan ülkelerdeki kültürel ve sanatsal projelerin yaratıcıları
b. Kültür ve kalkınma stratejileri ve programları
c. Amacı gelişmekte olan ülkelerdeki kültürel faaliyetleri ve .....
-Sanayi – AR-GE Projeleri Destekleme Programı
-Proje Pazarı Destekleme Programı
-Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
TÜBİTAK, üniversite- sanayi işbirliklerini, AR-GE projelerini ve proje pazarlarını desteklemek amacıyla 3 farklı destek programı geliştirmiştir. Başvurular yılın her dönemi açık olup destek programının kapsamına göre online yada elden yapılmaktadır.
Bu program kapsamında desteklenecek faaliyetler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 1.000.000 TL olup, verilecek destek miktarı asgari 20.000 TL ve azami 80.000 TL olacaktır.
Destek kapsamında faaliyet bütçesinin en az %25’i, en fazla ise %100’ü hibe olarak desteklenecektir.
Bu programa sadece TR72 Bölgesi (Kayseri, Sivas, Yozgat)’nde yer alan;
İçişleri Bakanlığınca yapılan yardımlardan faydalanmak isteyen derneklerin aşağıda belirtilen konularla ilgili projelerini “Başvuru Rehberi”ne göre hazırlamaları ve 30 Nisan 2014 tarihine kadar Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden elektronik olarak müracaat etmeleri gerekmektedir.
2014 yılı için desteklenecek proje konuları, İçişleri Bakanlığınca aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.
a) İnsan hakları ve demokrasi bilincinin yaşatılması ve etkin hale getirilmesine yönelik projeler,
Girişimciliği teşvik etmek, istihdamı arttırmak ve girişimci ruhuna sahip kadınların ekonomik hayata katılmalarının desteklemek amacıyla “Kadın Girişimcilere İlk Adım Kredisi” Halkbank’tan…
Katılımcı süreçlerle hazırlanan 2014-2023 İstanbul Bölge Planı’nda İstanbul’un vizyonu “Yaratıcı ve Özgür İnsanlarıyla, Yenilik ve Kültür Kenti, Özgün İstanbul” olarak tanımlanmıştır. İstanbul Bölge Planı vizyonuna ulaşmak için aşağıda bulunan üç gelişme ekseni belirlenmiştir:
1. Küresel Ekonomide Söz Sahibi, Yüksek Katma Değer Üreten, Yenilikçi ve Yaratıcı Ekonomi
2. Adil Paylaşan, Kapsayıcı ve Öğrenen Toplum
3. Keyifle Yaşanan, Sürdürülebilir ve Özgün Kentsel Mekânlar
Bir FP7 girişimi olan ERA.Net RUS PLUS Projesi AB Üye ve ilişkili ülkeleriyle Rusya arasında bilimsel ve teknolojik araştırma alanlarında geniş tabanlı ve etkin bir işbirliğini hedeflemektedir. Bu kapsamda, ERA.Net RUS PLUS Avrupa araştırma programları arasında önemli bir yer tutmakta ve bu programın en önemli hedefi olan, ulusal ve bölgesel seviyede Rusya’ya yönelik olarak sürdürülen araştırma faaliyetlerinin koordine edilmesi doğrultusunda hizmet etmektedir.
Horizon 2020 Güvenli Toplumlar: Avrupa ve Vatandaşlarının Güvenliğinin ve Bağımsızlığının Korunması" 2014 çağrısı 25 Mart 2014 tarihinde açılmıştır. Çağrıda, terörizm ve organize suçlar ile mücadele, krizler ve doğal afetlerle mücadele, sınır güvenliği ve siber güvenlik başlıkları altında yer alan 29 konuya yönelik olarak hazırlanacak projeler desteklenecektir. Çağrılarla ilgili genel bilgiler aşağıda verilmiştir. Ayrıntılı çağrı bilgileri ile aktivite ve konuların içeriği, Güvenlik Toplumlar Alanı 2014-2015 yılları çalışma programında yer almaktadır.
İzmir Kalkınma Ajansı 04 Nisan 2014 tarihi itibariyle “Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” nı başlattı. Program kapsamında toplam 12.000.000 TL’lik kaynağın, projeleri başarılı bulunan başvuru sahiplerine kullandırılması planlanıyor.
Programa Organize Sanayi Bölgeleri (OSB’ler) ve Küçük Sanayi Siteleri (KSS’ler) başvurabilecek.
Destekten yalnızca İzmir sınırları içinde kurulmuş veya faaliyet gösteren başvuru sahipleri yararlanabilecek. Uygun başvuru sahipleri ilgili bileşen referans numarasına göre aşağıda gösterilmektedir:
Erasmus+ Spor Destekleri Nedir?
Erasmus+ Spor Destekleri; Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa spor boyutunun sistematik olarak geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yürütülecek olan projelerdir.
Erasmus+ Spor alanındaki faaliyetlerin hedefleri şunlardır:
• Doping, şike, şiddet, ayrımcılık ve ırkçılıkla uluslararası boyutta mücadele etmek,
• Sporculara, sporun yanı sıra diğer alanlarda da kariyer olanağı (çift taraflı kariyer) olanağı ile sporun iyi yönetişimini teşvik etmek,
• Gönüllü aktiviteler ve spor etkinliklerine katılımın arttırılması ve sosyal içerme, fırsat eşitliği ve beden eğitiminin önemi hakkında bilinçlendirmek ve spor yapma olanağını arttırmak,
• Faaliyetleri ulusal, bölgesel ve yerel anlamda geliştirmek, transfer etmek, yenilikçi uygulamalarla sonuçlandırmak.