eFeMPROJE EĞİTİM ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ...HİBE PROJELERİ MERKEZİ...GİRİŞİMCİLİK...KOSGEB-KOBİ..GİRİŞİMCİLİK İŞ PLANI...TÜBİTAK...KIRSAL KALKINMA PROJELERİ (KKYDP)...IPARD DESTEKLERİ...TARIM...HAYVANCILIK...SANAYİ...KIRSAL TURİZM...PROJE YAZILIM...EĞİTİM...AB DESTEKLERİ...AB HİBELERİ...AKSARAY
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/eFeMPROJE
    • Erişmek istedikleri bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan zevk almazlar....
    • Tek başına bile çalışsan, sanki birileri gözlüyormuş gibi çalışacaksın...
    • Erişmek istediği bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan da zevk almazlar....
    • Çalışmayı sevenler, işlerini yapmak için daima vakit bulurlar....
    • Uğraş,didin,düşün,ara,bul,koş,atıl,bağır; durmak zamanı değil, çalışmak zamanıdır...
    • Çalışma uçup gidebilen bir alışkanlıktır;bırakması kolay,yeniden başlaması zor bir alışkanlık...
    • Çalışma , doğanın anasıdır ; mutlak bir dinlenme ölüm demektir...
    • Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı, olmak şarttır...
    • Çalışacağım, kendimi hazırlayacağım ve bir gün şans kapımı çalacak...
    • Durmak ölüm, taklit uşaklıktır; çalışmak ve yetişmek ise hayat ve hürriyettir...
    • İçinde çalışma olmayan hayat suçtur. İçinde sanat olmayan çalışma ise vahşiliktir...
    • Asla umutsuzluğa düşmeyin; ama eğer düşerseniz, umutsuzca çalışmaya devam edin...
    • eFeMPROJE EĞİTİM ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ www.efemproje.com
    • Sıkı bir çalışmanın yerini hiç bir şey alamaz. Deha yüzde bir ilham ve yüzde doksan dokuz terdir...
    • ”Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.” (Mustafa Kemal Atatürk)
METİN KURT
PROJECT SPECIALIST
İLETİŞİM

 efemproje iletişim

 efemproje@efemproje.com
-0541 867 6336
-0541 867 6308

KOSGEB
 KOSGEB DESTEKLERİ eFeMPROJE
DIŞ TİC.DESTEKLERİ
 DIŞ TİCARET DESTEKLERİ eFeMPROJE
MALİYE BAKANLIĞI
 MALİYE BAKANLIĞI DESTEKLERİ eFeMPROJE
ORMAN SU İŞLERİ BAK.
 ORMAN VE İŞLERİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ
TARIM KREDİ KOOP.
 TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOP.DESTEKLERİ
TÜBİTAK
 TÜBİTAK DESTEKLERİ eFeMPROJE
GIDA TARIM HAYVANCILIK
 GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
ULUSLARARASI FONLAR
 ULUSLARARASI KURULUŞLARA AİT FONLAR
TOBB DESTEKLERİ
 TOBB DESTEKLERİ
ENERJİ DESTEKLERİ
 ENERJİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ eFeMPROJE
BÜYÜKELÇİLİK FONLARI
 BÜYÜKELÇİLİK FONLARI
YERLİ-YABANCI VAKIF FONLARI
 YERLİ VE YABANCI VAKIFLARA AİT FONLAR
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi31
Bugün Toplam142
Toplam Ziyaret784852
Site Haritası
  • İinsanların kısa sürede besleyici, basit, sağlıklı ürünler tüketme ihtiyacına cevap verecek 18 girişim önerisi - 26/11/2014
  • İşte insanların kısa sürede besleyici, basit, sağlıklı ürünler tüketme ihtiyacına cevap verecek18 girişim önerisi;

    YUMURTAYLA ENDÜSTRİYEL LEZZETLER

    Hem sarısı hem de beyazı değerli besin kaynaklarından biri olan yumurtayı doğrudan tüketmek yerine onu başka lezzet unsurlarıyla zenginleştirerek sunmak iyi bir yatırım için başlangıç olabilir.

    ABD ve AB (Avrupa Birliği) ülkelerinde geniş tüketim hacmine sahip “pastörize sıvı yumurta” artık Türkiye’de de üretiliyor. Ancak bu ürünün tanıtımı iyi yapılmadığı için perakende piyasasında pek tutmadığı görülüyor. Söz konusu ürün daha çok endüstriyel gıda işletmelerine veriliyor.

    Bu ürün, Avrupa ve ABD’de ise orijinali yanında sarısı ve beyazı ayrıştırılarak ‘Tetrapak’ kutularda likit olarak doğrudan tüketiciye sunuluyor. İşte girişimciler bu hijyenik ürünleri çeşitlendirmek için yeni bir üretim hattı kurarak perakende piyasasına değişik bir imajla girebilir. Karışımına süt, peynir ve et mamullerinin girdiği hazır ürünlerin piyasada tutacağı düşünülüyor. Örneğin; çedar peynirli çabuk omlet, kaşar peynirli çabuk omlet, sucuklu çabuk omlet, salamlı (sosisli) çabuk omlet, karidesli çabuk omlet, havyarlı çabuk omlet gibi... Bu saydıklarımızın hepsi gelişmiş ülkelerdeki gurme sınıfına giren pratik olarak geliştirilmiş yumurta bazlı çabuk ve hazır ürünlerden bazıları. (Omelette rapide - Quick omelet).

    Bu çeşitlerin ihtiyaca göre çoğaltılması da mümkün. Yurtdışında pastörize sıvı yumurtadan yapılan birçok yiyeceğin çeşidine göre kendine özgü müşterisi bulunuyor. Örneğin işinden evine gelen ya da sabah kahvaltısı hazırlayan bir kadın, likit hazır omlet karışımını tavaya döküyor. Böylece yumurta kırma, sucuk ya da karides ayıklama zahmetine girmeden en çok üç dakikada lezzetli bir yemek hazırlamış oluyor.

    Tüketicinin burada yapacağı tek hareket ise kutuyu çalkalamak ve tavaya dökmek! Küçük ve büyük porsiyonluk olmak üzere hazırlanacak bu karışımları girişimciler sıvı halde tetrapak ambalajlara koyabilir. Üstelik bu ürünler pastörize edildiğinde raf ömürlerinin uzun olması da ayrı bir avantaj.

    ÇOCUK VE GENÇ PAZARI İÇİN KREP

    Benzer üretim hatlarını kullanılarak yine “sıvı yumurta”dan değişik ambalajlarda çocuk ve genç pazarı için ‘krep’ üretmek de mümkün. Gelişmiş ülkelerde çok tutulan ve sevilerek tüketilen pankek benzeri bir hamur işi olan krep, omletin unla ve bir miktar şekerle harmanlanmış halidir. Çikolatalı sıcak krep (Crepe au chocolat- chocolate pancake), kuru meyveli sıcak krep, sütlü sıcak krep, kahveli kakaolu sıcak krep bu çeşitlerin bazıları...

    Özellikle çocuklar ve gençlerin sevdiği bu yiyeceğin yapılması da son derece pratik olabilir. “Çalkala ve dök” şeklinde tanımlayabileceğimiz krep yapımının yanı sıra aynı hat üzerinden başka çeşit ve formlar da üretilebilir. Ancak bunun için krep yapımında kullanılan makine ve teçhizatın paslanmaz çelikten üretilmesi gerek.

    Ayrıca konuyu daha geniş tutmak isteyen yatırımcılar yumurta ayrıştırmayı kendi bünyelerinde de yapabilir ve perakende ürün adedini çoğaltabilirler. Öte yandan bu ürünlerin ambalajlanması da önemli. Çünkü ambalajın sunumdaki ayrıcalığın markaya derinlik kazandırdığı da unutulmamalı.

    EL DEĞMEDEN YAPILAN BEZE

    Öte yandan yumurtanın akı söz konusu olduğunda işletmenizde tamamen bağımsız bir hat kurarak bunu ayrı bir üretim işine de dönüştürebilirsiniz. Bu sistemle bizim “beze” adını verdiğimiz, pudra şekeri ve yumurta akıyla yapılan bir gıda elde edilebilir. Kısacası yabancıların “meringue” adını verdiği bu geleneksel ürünün daha orijinal şeklini basit bir girişimle hayata geçirmek mümkün. Çünkü bu ürünü endüstriyel anlamda el değmeden üretip otomatik olarak paketleyen yatay hatlar da bulunuyor. Ayrıca bu tür işlemlerde kullanacağınız her kapasite ve hızdaki otomatik makine teçhizatı Türkiye’de üretmek de mümkün. Bisküvi makinesi imalatçılarının bu konularda epey yoğun deney birikimleri ve imalat atölyeleri bulunuyor.

    Beze yapımında temel girdi sadece yumurta akı olduğu için final maliyetin oldukça düşük, kazancın ise hayli yüksek olabileceği ifade ediliyor.

    Öte yandan bu üretimde meyve katkılı olanların daha çok tutulduğunu, çikolata ya da kakaoyla üretilen çeşitlerin de ilgi çektiğini belirtmekte yarar var. Bu gıdanın üretimindeki en önemli nokta ise sanayi tipi mikserlerde yumurta akını iyice beyazlanıncaya kadar karıştırmak. Buna ilave edilen şekerin zamanı ve miktarıyla mereng, fondan (daha katı) hale gelebiliyor. Yatırımcılar, çeşitli şekiller verilen fondan hamurunu ufak bir ısı altında çeşitli formlara sokarak üstüne ilave tatlar da ekleyebilirler. Sonuçta ortaya çocuk ve gençlerin çok seveceği, otomatik üretimi son derece kolay, besleyici bir ürün çıkabilir.

    AKUAPONİK YETİŞTİRİCİLİKTE SON AŞAMA

    Ülkemizde “akuaponik (aquaponics) yetiştiricilik” (topraksız tarım), piyasa dilinde “göbekli marul” olarak bilinen “iceberg marul” üretimiyle başladı. Bu marul cinsi çeşitli yetiştirme teknikleriyle adeta tarımsal bir endüstriye dönüşmüş durumda. Söz konusu ürünün 2012 yılı toplam hasadının 370 bin tonu geçeceği öngörülüyor.

    Özellikle fast-food endüstrisinin kullandığı bu marulun popülaritesi ev tüketiminde de giderek artıyor. Eğer “akuaponik yetiştiricilik” sınai boyutta ele alınırsa verimin inanılmaz biçimde artacağı öngörülüyor.

    Çok katmanlı teraslarda endüstriyel mantıkla yapılan yetiştiriciliğin en önemli tarafı ise hasat süresinin kısalması ve kontrollü büyüme...

    Tamamen topraksız ortamda özel yetiştirme platformlarında büyütülen marulların kökleri, insan eliyle hazırlanmış çeşitli yaşamsal unsurların bulunduğu sıvı solüsyonlardan besleniyor. Bu nedenle marulların gevrekliğini, rengini ve lezzet düzeyini biçimlemek mümkün. Bunun için tek koşulsa bu olaya endüstriyel anlamda zaman ve verimlilik gözlüğünden bakabilmekte yatıyor.

    Öte yandan bu ürünlerin pazarının son derece istekli ve hazır olduğunu belirtmekte yarar var. Bu nedenle yatırımcılar, lojistik bir külfeti olmadan metropol kentler civarında küçük bir alanda modern teraslarda bu işi yapabilirler. Çünkü Türkiye’de büyük kentlere yakın noktalarda henüz sanayi boyutunda böyle bir tesis bulunmuyor. Yatırımcıların bu üretim için hedefi aylık en az 250 bin adedin üzerinde olabilir.

    AKUAPONİK BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ

    Bu faaliyet de akuaponik niteliği olan uğraşlardan biri. Buradaki akuaponik ifadesi ise özel sucul bitkiler sayesinde balık yetiştirilmesi anlamına geliyor. Daha çok tatlısu balıklarının yetiştiriciliğinde kullanılıyor. Akuponik balık yetiştiriciliği, daha önce oluşturulan su altı bitkilerinin, yetiştirilen balıkların gübresiyle beslenmesi ve bitkilerin büyümesinin ardından balıkların tekrar bu bitkileri yemesi döngüsüne dayanıyor. Oldukça zahmetsiz olduğu ifade edilen bu sistemde “karnivor (etçil)  balıklar” değil, bitki ve bitkisel planktonlarla beslenen “otçul balıklar” söz konusu.

    Uzmanlara göre bu yöntemle karasal ortamlarda su tasarrufu sağlayarak balık yetiştiriciliği yapılabiliyor. Daha çok tabanı özel su bitkileriyle doyurulmuş toprak katmanlı havuzlarda yapılan bu yetiştiricilik, yemden de tasarruf sağlıyor.

    Öte yandan çevrimli havuzlarda akvaryum balıklarını yetiştirmek de mümkün. Ayrıca yem takviyesiyle yarı otçul balıklar da yetiştirilebiliyor.

    Kısacası, bu sistem, temel olarak agresif olmayan tüm balıkları havuzlarda çoğaltarak ticari hale getirmek olanağı sunuyor. Havuzda yem niyetine kullanılan hızla çoğalan bitkilerin içeriğinde protein ağırlığının yüksek olması da cabası...

    Uzmanlara göre bu sistem, tilapia ve benzeri balıklar için iyi bir girişim. Bu üretimi yapmak için tek koşul ise suyun belli dönemlerde parazit ve kirlerden arındırılması. Bunun için havuzlara özel düzenekler monte edilmesiyle sorun çözülüyor. Çok sert hatta hafif tuzlu suların bile bu balıklar için sorun olmadığı belirtiliyor. Sınaî anlamda yer ve su sorunu olmayan araziler için iyi bir girişim önerisi olduğu ifade ediliyor.

    SAĞLIKLI BESLENME İÇİN KAYISI

    Malum, en iyi kayısı türleri ülkemizde yetişiyor. Malatya ili ve civarı, bu meyvenin en iyi türlerinin yetiştirildiği yerler. Besleyiciliği nedeniyle yetişmekte olan çocuklar kadar yetişkinlerin de önemli gıdalarından biri olan kayısı, birçok mineral ve vitaminleri nedeniyle tercih ediliyor. Bu özelliklerinin yanı sıra, bazı oligo elementleri de bünyesinde bulunduran kayısı, mide bağırsak sistemi, kalp kası ve karaciğer üzerinde sağaltıcı etkilere sahip. Çocukların gelişimi içinse vazgeçilemeyecek önemde olan meyvelerden biri.

    Orijini Kafkasya olan Türkiye’deki kayısı ağaçlarının büyük bir bölümü Anadolu coğrafyasına iyice yayılmış durumda. Kayısının geleneksel olarak reçeli, marmeladı ve pestili yapılıyor. Kurutulmuş çeşitleri ise mineral yönünden son derece zengin.

    Son yıllarda dünyadaki tüketicilerin yeni gözdesi ise kayısının işlenmesiyle elde edilen sürülebilir ürünler... Bu tür ürünlerde ana girdi olarak daha çok kurutulmuş kayısılar kullanılıyor.

    Bu kayısılar bir miktar süt tozu ve kıvam verici maddeyle “spreadable (sürülebilir)” hale getiriliyor. Bu ürünün reçel ve marmelatlardan tamamen farklı, katıya yakın karakterde bir meyve püresi şeklinde olduğunu belirtelim. Plastik mini kaplarda ve kavanozlarda satılan bu ürünün tüp içine basılmış tipleri de var. Söz konusu ürünün rengini,nefasetini ve kokusunu hiçbir zaman yitirmemesi de en ilginç özelliği. Pastacılık endüstrisinde hammadde olarak da kullanılan bu ürün, girişimcilerin de ilgisini çekebilir.

    YENİ NESİL PORSİYONLUK PEYNİRLER

    Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan peynir de çeşitlilik giderek artıyor.  Son yıllarda tüketiciler özellikle sürülebilir peynirlere büyük ilgi gösteriyor. İşte girişimciler isterlerse bu ilgiden yararlanabilirler. Çünkü düşünsel olarak katı olması gereken birçok peynir çeşidini “sürülebilir” şekle getirmek mümkün.

    Kaşar peynirinin sürülebilir formuna da alışan tüketiciler, başka peynir türlerine de ilgi duyabilir. Bunların başında herkesin bildiği Edirne tipi beyaz peynir geliyor. Teneke tulum, otlu peynir, mihaliç peyniri gibi yerli peynir çeşitleri bu yelpazenin içinde rahatlıkla yer alabilir.

    Bunu, yabancı peynir çeşitleri de izleyebilir. Örneğin gravyer, çedar, parmesan, rokfor gibi nitelikli türler de krem peynir haline getirilebilir. Özellikle klasik beyaz peynirlerin ‘küvet’ olarak adlandırılan porsiyonluk mini kaplarda üretilmesi, simit kültürünün yoğun olduğu ülkemizde hoş bir yenilik olabilir.

    Bunu gerçekleştirmek için girişimcinin peynirlerin üretim safhasında rol almasına da gerek bulunmuyor. Sadece uygun bir satın alma politikasıyla belli standarttaki katı peynirleri, krem haline getirebilecek bir işleme tesisine sahip olmak yeterli. Ardından sürülebilir peynirlerin ambalajdaki yaratıcılık ve albeni önemli olacaktır.

    KIZARMIŞ EKMEK ÜSTÜ FARKLI LEZETLER

    Sürülebilir” ürünler, sadece peynir ve kayısıyla sınırlı değil. İşin içine akla gelebilecek tüm kuru meyve, sebze ve hatta et ürünleri de giriyor. Bu işte uzmanlaşmayı seçen girişimciler ürün sayısını daha ‘niş’ alanlara kaydırarak yeni türler de yaratabilir.

    Organik ve diyet pazarına yönelmiş sürülebilir krem kıvamındaki bu ürünler, girişimcilere yeni bir alt sektör oluşturma ayrıcalığı sunabilir. Örneğin organik ya da light etiketli kalorisi düşürülmüş tereyağı, sızma yoğurt, yabani meyveler, bal ve kuru meyve karışımları kızarmış ekmek üstünde konularak tüketilebilecek ürünlerden birkaçı.

    Kuru meyvelerden -organik nitelik taşıması kaydıyla- yer fıstığı, fındık, ceviz, antepfıstığı, badem, dut ve erik kuruları, çam balıyla karıştırılarak özel çeşitler yaratılabilir. Ancak bu çeşitler için Tarım Bakanlığı’ndan özel izin alınması gerekiyor.

    MODERN AMBALAJLARDA YÖRESEL ÜRÜNLER

    Son yıllarda gıda tüketiminde yükselen trendlerden biri de yöresel lezzetlerin modern ambalajlarda tüketicinin beğenisine sunulması. 
    Bunun için en önemli koşulsa ürün kaynağının yerel olması. Üretim ise mutlaka hijyenik koşullarda ve gıda kodeksine uygun olmak zorunda. Bu işi, yerel reçetelerle iyi üretim şartlarının uzlaştığı yeni bir alan olarak tanımlamak mümkün.

    Yerel ürün çeşitlerinin hijyenik gıda duyarlılığı altında üretilmesi çok önemli. Ancak bu tür üretimler o ürünlerin geleneksel özelliklerine zarar vermemeli. Tabii ki lezzetine de..

    Yöresel lezzetlerin modern ambalajlarda sunulmasına birkaç örnek verilebilir: Organik şalgam suyu, bez kılıf içinde sucuk, tüp içinde katı pekmez, yerel lokumlu sandviç bisküviler, isot türü biber salçaları, kapari reçelleri, taş değirmen biber kurusu, organik kestane şekerlemeleri, soğuk sıkım yeşil zeytinyağı, az kavrulmuş tahin vb. gibi ürünler... Tüm bunlara yerel tatlılar, süt ürünleri, meyve pekmezleri ve gerçek çorbalık materyali de eklemek mümkün.

    Girişimciler bu tür ürünlerin yerel özelliklerini ve üretim yöntemini belirtirlerse tüketicilerin merakını da gidermiş olurlar. Böylece gıda da geleneksel ama daha çağdaş formda ürünler ortaya çıkabilir.

    AZ YAĞ ÇEKEN PATATESLER

    Patates neredeyse tüm çeşitleriyle milli gıdamız haline geldi. Son zamanlarda dondurulmuş kızartmalık türler hayli revaçta. Ne var ki patatesin kızartma sırasında yağ emmesi, nişasta dışında ekstra kalori oluşturması, tüketicilerin pek de istemedikleri bir durum. Ancak nişasta oranı sıfır olan bir patates doğada yok. Buna karşın nişasta oranının hayli düşük olduğu yeni hibrid patatesler var. Örneğin “round reds” bunlardan biri. Bu patatesin özellikleri; nişasta içeriğinin oldukça düşük olması ve yağla temas ettiğinde etrafında oluşan karamelize tabakanın yağ çekmeyi önlemesi.

    İşte son derece gevrek hale gelebilen bu patateslerin yetiştiriciliği de işlenmesi de girişimciler için son derece cazip işlerden biri. Geleneksel çeşitlere karşın “round reds” gibi patateste küçük yuvarlak formların farklılığı, yeni bir pazar yaratabilir. Bu ürün, özellikle donmuş patates sektörü için iyi bir seçenek olabilir.

    Söz konusu patatesin diğer türlere göre daha çabuk soyulduğunu, hatta kabuğuyla pişirilebildiğini belirtmekte yarar var. Daha değişik uygulamalar, yepyeni formlar yaratmak için patateste “norland” ve “red pontiac” türleri de seçilebilir.

    Söz konusu ürünleri girişimciler iç pazarda bu işe meraklı çiftçilerden ya da ziraat fakültelerinden, hatta piyasadan temin edebilirler. Değişik ırkları temsil eden patateslere yeni formlar vererek hazır paketler haline getirmek, ilginç bir girişim olabilir. Bu amaçla yeni kalıplar yaptırılarak patates endüstriyel hızlarda işlenebilir. Tüketicilerin artık her şeyi son derece dikkatli kullandığı günümüzde nişastası düşük, yağ emmeyen bu patatesler daha çok ilgi görebilir.

    BİTKİSEL KARIŞIMLARDAN LİGHT KÖFTELER 

    Bitkisel karışım ifadesi, bilinen tüm bitkileri, sebzeleri hatta bazı meyveleri içine alıyor. Vejetaryenlere, diyet yapanlara ve light besinleri tercih edenlere sunulabilecek bitkisel köfteler, girişimciler için cazip bir alan olabilir. Hazır paketler içinde sunulabilecek bu ürünlerin önümüzdeki dönemde daha fazla ilgi görmesi bekleniyor.

    Özellikle ABD’de büyük ilgi gören soya ve yumurta akı bazlı bu köftelerin içine çok sayıda yeşil ot ve sebze giriyor. Hedef yeni lezzetler yaratarak tüketicinin ilgisini çekmek. Pirinç ve tofu bazıyla hazırlanan bu köfte benzeri kızartmalıklar içinde soğan, sarımsak, soya, baharat ve yumurta bulunuyor. Mısır ununa bulanmış şekilde ambalajlanan bu ürünler, kızartmaya hazır halde satılıyor.

    Bu ürünlere katkı maddesi olarak bazı kıvam artırıcı ve gevrekliği sağlayıcı doğal maddelerin dışında başka bir şey katılmıyor. Karışım içine giren maddelerin çoğu ise bildiğimiz taze otlar. Örneğin Meksika maydanozu olarak bilinen cilantro önemli bir lezzet maddesi. Bu bitkinin tohumları da kullanılıyor. Bu ürün, Türkiye’deki kişniş tohumunun aynısı.

    Son yıllarda Kuzey Afrika orijinli mercimek bazlı köfte de tüketiciler tarafından en çok tutulan köfteler arasında. Nohuttan üretilen felafel de çok talep ediliyor. Bu son örnekler Türk damak tadına da uygun. Endüstri için hazırlanmış hatlarda el değmeden üretilen bu köfteler otomatik olarak paketleniyor. Bu alanda Türk damağına uygun çeşitleri üreten girişimciler yepyeni bir kategori yaratabilirler.

    TAZE MEYVE ÖZSÜTÜ

    Klasik meyve sularını saklamanın çoğu kez sakıncalı olduğunu hemen herkes bilir. Çünkü hem tat bozulur hem de ürün okside olur. Son yıllarda ise bunu önlemek için high pressure (yüksek basınç ya da baskı) adı verilen teknikle meyve suyu elde edilmeye başladı. Bu yöntemle elde edilen meyve suları doğallığını aynen koruyor. Üstelik bunun için katkı maddeleriyle klasik işlemlere ihtiyaç duyulmuyor.

    Yüksek basınçla işleme tekniği (HES), güvenli ve aynı zamanda taze sıkılmış görüntüsüyle tüketicileri cezp ediyor. HES’le elde edilen uzun raf ömrü, dağıtım olanaklarını artırırken soğuk zincire olan ihtiyacı da asgariye indiriyor.

    Bu yöntemde kullanılan yüksek miktardaki basınç, tüm maya ve zararlı patojenleri yok ederken enzimatik etkinliği de azaltıyor. Böylece mikroorganizmaların aktivasyonu sıfıra inerken meyve suyunun lezzeti aynen korunuyor. Bu konuda küresel uzman haline gelen bazı firmalar var. Bunların başında Avure markası geliyor. Bu ürünün teknolojisi hakkında girişimcilerin daha detaylı bilgi almasında yarar var.

    MEYVE VE SEBZE GRANÜLLERİ

    Benzer bir başka konu ise meyve granülleri. Batıda bu forma ‘fruit powder’ deniyor. Yani meyve tozu. Meyve ve sebze granüllerinin en önemli özelliği, niteliklerini yitirmeden uzun süre saklanabilmeleri. Yer işgal etmeyişleri, her zaman rahatça ulaşılabilmeleri de gıda endüstrisinde ayrıcalıklı bir yer kazanmalarını sağlıyor.

    Aslında meyve granülleri bildiğimiz meyve konsantresinin toz haline getirilmiş şekli. Proses, meyve suyu üretimiyle başlıyor. Ardından
    onun derişikleştirilmesiyle devam ediyor. Sonuçta ürün pudra şeklinde değil, kristalize olmuş mikro granüller haline getiriliyor. Uzun süre dayanma özelliği taşıyan ürün belli atmosfer koşullarında bozulmuyor.

    Söz konusu ürün, özellikle pastacılık, bisküvi ve restoran sektöründe aranıyor. Salça, reçel, jöle, ketçap vs. yapmak için takviye olarak da kullanılan ürün, içecek sektöründe de kullanılıyor. Çünkü taze meyve sularının tat ve rengini iyi biçimde nihai ürüne taşırken lezzet ve renk de veriyor.

    Çözünürlük özelliği hayli yüksek olan meyve ve sebze granüllerini elde etmek için büyük bir yatırım gerekiyor. Kurulacak işletme büyüklüğü 1 ton ila 200 ton/gün arasında olabilir. Liyofilizasyon hariç, sprey ünitelerle sıkım ve konsantarasyon hatlarını Türkiye’de imal ettirmek mümkün. Bu üründe önemli bir ihraç kalemi olan ‘fruit powder’ın Kızılay, Kızılhaç gibi insani yardım kuruluşlarının da önemli alımları arasında olduğunu belirtmekte yarar var.

    KÜLTÜRE ALINMASI GEREKEN FARKLI BİR BİTKİ

    Bugün dünyadaki en pahalı sebzelerden biri de kuşkonmaz. Gurme mutfakların vazgeçilmezleri arasında yer alan kuşkonmazın yetiştirilmesi oldukça emek isteyen bir iş. Oysa kuşkonmazın botanikte “asparagus acutifolius” olarak anılan yabani formu oldukça kolay yetiştiriliyor. Bizim ot kültürümüzde “tilkişen” ya da “tatlı sarmaşık” olarak anılan bu bitkiyi köy pazarlarında bulmak mümkün. Doğadan toplanan bu bitkinin lezzet açısından kuşkonmazdan hiçbir farkı yok.

    Hatta daha lezzetli olduğu bile söylenebilir. Söz konusu bitkiyi kültüre alarak yetiştirmek ve iç-dış pazarlarda ambalaj içinde satmak girişimciler için iyi bir fikir olabilir. Bu bitkinin ihraç ürünü olması ise son yıllarda keşfedilmesiyle ilgili. İtalya, İspanya ve Fransa’da söz konusu bitkiyle ilgili festivaller düzenlenerek yemek yarışmaları yapıldığını da belirtmekte yarar var. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan yabani kuşkonmazın kültür ortamına uyum sağlaması da oldukça kolay.

    Bu bitkiye yatırım yapacak girişimcilerin önünde büyük fırsatlar açılabilir. Benzer nitelikte başka yabani otları da kültüre almak mümkün. Bunların başında ıtır, lavanta, mercanköşk gibi gıdalarda kullanılan kokulu bitkiler geliyor.

    PEYNİR ALTI SUYU İŞLEME TESİSİ

    Türkiye’de giderek gelişen peynirciliğin önemli bir problemi var. O da süt, peynir haline dönüştükten sonra açığa çıkan peynir altı suyunun çoğu işletmede heba olup gitmesi. Oysa batı dillerinde ‘whey’ olarak anılan bu değerli sıvı, hem süt şekeri (laktoz), hem de doğal besin içeriği açısından oldukça zengin. Özellikle protein yapısı vazgeçilemeyecek kadar önemli.

    2015 yılı itibariyle Türkiye’de peynir üretimi sonucu ortaya çıkacak peynir altı suyunun 420 ila 450 bin ton olabileceği tahmin ediliyor. Ancak birçok tesiste kristalizasyon tesisinin olmaması nedeniyle bu değerli sıvının bir bölümü doğaya atık olarak bırakılıyor. Bir kısmı ise lor üretiminde kullanılıyor.

    Başta unlu mamuller olmak üzere salam, sosis, hazır çorba, çikolata, fondan, tatlı gibi onlarca ürünün formülüne girebilen bu lezzet verici maddenin yurtdışında da önemli bir pazarı var.

    En azından atık madde olarak kayıplara karışan miktarı işlemek üzere büyük kurumlardan bağımsız bir whey kristalizasyon tesisi kurulabilir. Bu tesiste, üreticilerden toplanan peynir altı suyu, çeşitli form ve niteliklerde kristalize edilebilir.

    İşin önemli tarafı ise küçük işletmelerle yıllık anlaşmalar yaparak yeterli hammadde akışını sağlamakta. Bundan sonrası ise endüstriye kristal peynir altı suyu ve türevlerini satmaktan ibaret. Bu işe ilgi duyan girişimciler ev tüketimi için perakende piyasasına da girebilir.

    OT VE BİTKİ İŞLEYEN PAKET TESİS

    Birçok bitki ve yabani otun bulunduğu bu topraklarda hemen her malzemeyi işleyen, onları klasik eczacılığın ya da popüler ifadesiyle “yeşil tıp”ın hizmetine sunabilen tesisler maalesef yok.

    Halbuki bugün çoğu bitkisel ilacın içeriği kurutulmuş ot veya onlardan elde edilmiş sıradan solüsyonlardan oluşturuluyor. Bu sektörde tonlarca bitkinin işlenmesi, onların özütünün çıkarılması söz konusu. Neredeyse gram ve miligramla ifade edilen bu maddelerin gıda sektöründe de büyük bir kullanım alanı var. Koruyucu katkı maddeleri, renklendiriciler, kıvam arttırıcılar, bitkisel vitaminler böyle elde ediliyor.

    Şimdi bu iş için “paket ünite” tabir edilen oldukça kompakt işleme tesisleri var. Burada proses edilen hammaddeler sonuçta tıbbın ve gıda sektörünün hizmetine sunuluyor. İşte bu konuda know-how almış birçok makine üreticisi bulunuyor.

    HPL olarak bilinen preparatif teknikleri içeren, hatta rekristalizasyon (çift aşamalı kristalleştirme) yapan üniteler bile bulunuyor. Elde edilen maddelerin büyük alıcıları ise piyasada ismi bilinen dünyaca ünlü besin takviyesi üreticileri. Girişimciler, ot cenneti Anadolu topraklarında böyle bir tesis kurabilir. Burada önemli olanın; talebi yüksek ürünlere yönelmek ve yıllık anlaşmalarla işletmenin gelirlerini garantiye almak olduğunu belirtmekte yarar var.

    GIDA ENDÜSTRİSİ İÇİN AMBALAJ

    Gıda endüstrisinde ambalaj son derece önemlidir. Çünkü tüm mesajlar ambalaj üzerinden verilir. Bunu bilen ambalaj dizayncıları artık ambalajlara daha fazla önem veriyor. Burada yapılan yeniliklerle tüketicilere büyük kolaylıklar sağlanmaya çalışılıyor. İkiz ambalajlar bu konuda atılmış son örneklerden biri...

    Örneğin böyle bir fikir hem mayonez hem de ketçapı aynı ambalajın ayrı bölümlerinde sunmak demek. Birbiriyle karışmadan aynı ambalaj içinde iki ayrı lezzet!

    ABD’de bir içecek firmasının kağıt bardakları iki katlı olarak tasarlayıp, sosis satıcılarına promosyon olarak dağıtması hala hatırlarda. Dev bardakların altında coca-cola, üstünde ise kızarmış patates ve sosis! Sonuç: Satışlarda müthiş bir patlama!

    Örnekler çoğaltılabilir...  Çünkü çoğu endüstriyel işletmelerin bu tür yaratıcı girişimcilere çok ihtiyacı var. Uzmanlık üzerine yapılabilecek sınaî ambalaj tasarımının, yarının en parlak girişimleri arasında yer alacağı söylenebilir.

    YERFISTIĞI YAĞI POPÜLER OLACAK

    Yerfıstığı yağı, başta ABD olmak üzere AB ülkelerinde çokça kullanılıyor. Yerfıstığı, küspesinden ve yağından yüksek düzeyde yaralanma imkanı nedeniyle giderek entegre bir yatırım kalemi haline geliyor.

    Türkiye’de daha çok çerez olarak tüketilen bu ürün, Akdeniz, Marmara, Ege ve kısmen GAP Bölgesinde üretilebilir. Öte yandan yerfıstığı tarımının yanı sıra bunu işleyecek bir tesis de yatırımcılara çok şey kazandırabilir. Türkiye’de yeniden düzenlen teşvikler ve yatırım indirimleri düşünüldüğünde 5’inci ve 6’ncı bölgelerde yerfıstığı ekim alanları ve tesisi kurmak oldukça cazip görünüyor.

    Uzun süre okside olmadan niteliğini muhafaza edebilen yerfıstığı yağının bir diğer özelliği de hamur işlerinde kullanılması. Yüzde 50 civarında yağ içeren yerfıstığı aynı zamanda çerezlik olarak da kullanılabiliyor. Kısacası birçok anlamda kullanılabilecek yerfıstığı yatırımcılara kazanç sağlayabilir.

    Ortadoğu ülkelerinin de ilgi göstermeye başladığı yerfıstığında ekim alanlarının genişlemesi gerekiyor. Bu alanda yetiştirme ve işleme tesisleri de yapılması şart.

    Yağ fabrikasına eklenecek birkaç üniteyle coenzym Q10, doğal E vitamini gibi onlarca yaşam destek maddesi de üretilebilir. Ayrıca kahvaltılık yerfıstığı ezmesi, yerfıstığı enerji barları, krokanlar ve daha nicelerini üretmek de mümkün. Kısacası yemeklik yerfıstığı yağı, hem kazancı bol hem de çeşitli ihracat kalemleriyle şansı yüksek bir ürün.

    Para Dergisi kaynaklı bu haberimizi başta tarım ve gıda girişimcilerimiz olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.
    Para Dergisi, kapak haberinde gıda alanına ilgi duyan, bu alanda yatırım yapmak isteyen girişimcilere anahtar olabilecek birkaç proje çıkarttı. Bunların çoğu henüz ülkemizde yapılmamış işlerle ilgili. Belirlenen girişim önerilerinin bir başka özelliği de mevcut yasalar, teşvikler ve bu projelere kredi sağlayan bankaların eğilimine göre seçilmiş olmaları.

    Duyuru Arşivi

  • KARADAL HELVADERE'YE ADAY
  • ŞİMŞEK'İN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
  • OSMAN YILMAZ'IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
  • OSMAN YILMAZ'IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
  • ASALIN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
  • Turan YALDIR ''İYİ'' GİDİYOR
  • Yeniden Refah Partisi Zirveye Koşuyor
  • ABD Büyükelçiliği Hibe Programı
  • REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI 81 İLDE PROJE BEKLİYOR
  • KOBİLERE PİRİM,VERGİ VE ÜCRET DESTEĞİ
  • ESNAFA MÜJDE
  • Kadın Girişimcilere yönelik para ödüllü yarışma
  • GENÇ ÇİFTÇİ 2018 HİBE DESTEKLERİ
  • DIŞ TİCARET DANIŞMANLIĞI
  • 300 KOYUN KREDİSİ DETAYLARI ….
  • HER AİLEYE 300 KOYUN....
  • AYÇİÇEK YAĞI SATIŞ DANIŞMANLIĞI
  • CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI
  • NED HİBE PROGRAMINDAN STK'LARA DESTEK
  • COSME Programından KOBİLERE 350.Bin EURO DESTEK
  • KÜÇÜK HAYVANCILIK İŞLETMELERİNE 100 .000 TL KREDİ GELİYOR...
  • KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri Desteği
  • KOSGEB KREDİ FAİZ DESTEĞİ
  • KOSGEB Stratejik Ürün Destek Programı
  • KOSGEB TEKNOPAZAR - Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı
  • KOSGEB Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı
  • KOSGEB Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı
  • Tematik Proje Destek Programı
  • KOBİ TEKNOYATIRIM - KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı
  • ENDÜSTRİYEL UYGULAMA DESTEK PROGRAMI
  • AR-GE İNOVASYON DESTEK PROGRAMI
  • KOBİGEL-KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI
  • KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB İŞBİRLİĞİ-GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB GENEL DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI
  • (KOSGEB): Proje başına 5 milyon TL'ye kadar destek sağlayan Stratejik Ürün Destek Programı, ilk çağrı dönemi: 1 Ocak - 31 Mart 2018
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Verimlilik Artırıcı Proje desteği 2017 yılı 2. Çağrısı
  • Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı): Tarımsal Ar-Ge Destek Programı
  • DAP-GAP-KOP-DOKAP BÖLGELERİNDE HAYVANCILIĞA %50 HİBE DESTEĞİ
  • Erasmus+ 2018 Yılına Ait Teklif Çağrısı
  • Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı Teklif Çağrısı
  • TARIMSAL SULAMA SİSTEMLERİ DESTEĞİ BAŞLADI
  • GENÇ ÇİFTÇİ DESTEKLERİ TEKRAR AÇIKLANDI
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI (STK) İÇİN DESTEKLER BAŞLADI
  • 12 AY ÖDEMESİZ 50.000 TL KREDİ
  • 2016-2027 YATIRIMLARDA CAZİBE MERKEZLİ İLLER AÇIKLANDI
  • CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMININ UYGULANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA KARAR
  • KOBİLERE KOSGEB'DEN 50.000 TL İŞLETME SERMAYESİ
  • KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI SON BAŞVURU 30 ARALIK 2016
  • KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI SON BAŞVURU 30 ARALIK 2016
  • KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI SON BAŞVURU 30 ARALIK 2016
  • GİRİŞİMCİLİK KURSLARI VE BAŞLAMA TARİHLERİ-81 İL-
  • AKSARAY'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KOBİ Proje Destek Programı
  • KOSGEB Acil Kredi Faiz Desteği
  • KOSGEB Kredi Faiz Desteği
  • TEKNOPAZAR - Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı
  • KOSGEB GENEL DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB GENEL DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB'den Üretime Dev Katkı “2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği”
  • KOSGEB'ten Acil Kredi Faiz Desteği
  • TEKNOPAZAR - Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı
  • AKSARAY'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
  • ZİRAAT BANKASINDAN GENÇ ÇİFTÇİLERE KREDİ
  • DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ 14 MAYIS
  • ÇİFTÇİLERİN ALACAĞI TARIMSAL DESTEKLER BELİRLENDİ
  • Bireysel Sulama Sistemlerine Büyük Destek
  • 18 ila 40 yaş arası Genç Çiftçilere yönelik proje desteği, son başvuru tarihi: 12.05.2016
  • OSMANİYE 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KARABÜK 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • IĞDIR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ARDAHAN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BARTIN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BATMAN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • AKSARAY 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • VAN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • UŞAK 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ŞANLIURFA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • TRABZON 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • TOKAT 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • TEKİRDAĞ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • SİVAS 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • SİİRT 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • SAMSUN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • SAKARYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • NEVŞEHİR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • MUŞ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • MUĞLA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • MARDİN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KAHRAMANMARAŞ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • MANİSA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • MALATYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KÜTAHYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KONYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KOCAELİ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KIRŞEHİR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KIRKLARELİ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KAYSERİ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • İZMİR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • İSTANBUL 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • İSTANBUL 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • MERSİN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ISPARTA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • HATAY 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • HAKKARİ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • GAZİANTEP 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ESKİŞEHİR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ERZURUM 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ERZİNCAN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • EDİRNE 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • DİYARBAKIR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • DENİZLİ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ÇANAKKALE 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BURSA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BURDUR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BİTLİS 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BİNGÖL 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BİLECİK 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BALIKESİR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • AYDIN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ARTVİN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ANTALYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ANKARA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • AMASYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • AFYONKARAHİSAR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ADIYAMAN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ADANA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİRTİMLERİ
  • 1513 - Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı
  • 1602 - TÜBİTAK Patent Destek Programı
  • 1514 - Girişim Sermayesi Destekleme Programı (GİSDEP)
  • 1601 - Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P.
  • 1007-Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı
  • 1515 - Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı
  • 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
  • 1511 - TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik P. D. P.
  • 1507 - TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
  • 1503 - Proje Pazarları Destekleme Programı
  • 1501 - TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
  • 1512 - Teknogirişim Sermaye Desteği Programı (BiGG)
  • 2016 YILI SÜBVANSİYONLU TARIMSAL KREDİ FAİZ ORANLARI
  • SEKTÖREL ORTAK AKIL TOPLANTISINDA BAKAN ÇELİK’TEN ET VE SÜT SEKTÖRLERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
  • BELGELENDİRMEYE %100 DESTEK KOSGEBDEN
  • GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ VE BİLİNMESİ GEREKENLER
  • PROJENİ YAP,30 BİNİ KAP GENÇ ÇİFTÇİ…
  • GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ (ŞUBAT-MART-NİSAN...) BAŞLAYACAK İLLER
  • Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı
  • EFEMPROJE ARAZİ ÇALIŞMALARI
  • Kariyerlerine Yeni Başlayan Doktoralı Bilim İnsanlarına yönelik proje teklif çağrısı
  • AHİLER KALKINMA AJANSI 2016 KOBİ GELİŞTİRME MALİ DESTEK PROGRAMI AKSARAY'DA TANITILDI
  • Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı
  • Jean Monnet Burs Programı 2016-2017 Akademik Yılı Başvuruları Başladı!
  • BESİ YETİŞTİRİCİLİĞİ PROJESİ
  • GENÇ YEŞİLAY MALİ DESTEK PROGRAMI PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI
  • T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), 2016 yılı mali destek programlarını ilan etmiştir
  • MANUNET II İmalat Teknolojileri Ar-Ge Projeleri Çağrısı Açıldı
  • HİBE DESTEĞİNİ KİMLER VERİYOR?
  • Çukurova Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programları İlan Edildi
  • TÜRKİYE'NİN 2014-2020 YILLARI ARASINDA KATILIM SAĞLAYACAĞI PROGRAMLAR
  • ERASMUS MERKEZİ FAALİYETLER
  • ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
  • ERASMUS+ YETİŞKİN EĞİTİMİ PROGRAMI
  • ERASMUS+ LEONARDO DA VİNCİ PROGRAMI
  • ERASMUS +ERASMUS PROGRAMI
  • ERASMUS OKUL EĞİTİMİ PROGRAMI
  • DUYURU: Erasmus Mundus Ortak Master Programları
  • AÇIK HİBE PROGRAMLARI
  • BAŞARININ GURURUNU YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUZ...
  • PARANIZA SAHİP OLUN....
  • ERA-NET SusAn (European Research Area on Sustainable Animal Production Systems) Projesi
  • İSTANBUL KALKINMA AJANSI 2016 YILI MALİ DESTEKLERİ AÇIKLANDI
  • KENDİ İŞİNİ KURANLARA 50.000 TL HİBE DESTEĞİ ve 100.000 TL SIFIR FAİZLİ İŞLETME DESTEĞİ
  • TÜBİTAK'TAN 23 ÇAĞRI BİRDEN...
  • IPARD II kapsamında 3 Milyar 440 Milyon lira hibe desteği sağlayacak
  • TGSD (TENOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ)
  • Engellilere Yönelik Hibe Desteği İçin İŞKUR Projelerinizi Bekliyor
  • AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı
  • “KOSGEB’den KOBİ’lerin Kurumsallaşma ve Markalaşma Projeleri 55 Milyon TL’lik destek…”
  • TKDK DAN ENERJİYE HİBE DESTEĞİ,DESTEK ORANLARI...
  • KONNECT Dolaşım Çağrısı Açıldı
  • GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLAYACAK İLLER
  • İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Programı Sosyal Hizmetler Alanında Reformları Destekleyen Sosyal Politika Yenilikleri Teklif Çağrısı Yayımlandı
  • IPARD II ile hibe oranlarımız artıyor, destek alanlarımız genişliyor
  • 2015 Yılı Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Programı
  • 2015 Yılı Yılboyu Hızlı Destek Programı Son Başvuru 15 Kasım
  • Türkiye-Birleşik Krallık “İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği Programı” Çağrısı Açıldı
  • Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2015 Yılı 1. Dönem Teknik Destek Programı
  • Toplum Gönüllüleri Genç Kadın Fonu Hibe Proje Çağrısı
  • 2015/16 NO'LU TEBLİĞ (10.ETAP ) KAPSAMINDA EKONOMİK YATIRIMLAR DEĞERLENDİRME SONUÇLARI
  • Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi Kapsamında 390 Avro’ya Kadar Destek
  • Hayvancılık Yatırımları Hibe Desteği
  • AB COSME PROGRAMI (Büyüme amaçlı özkaynak desteği ve kredi garanti desteği proje teklifi)
  • İş Kurmak isteyen Engelli Girişimciler ile Engelli İstihdamına yönelik
  • MARDİN-BATMAN-SİİRT-ŞIRNAK İLLERİ MEYVECİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI
  • BAĞIMLILIKLA MÜCADELE MALİ DESTEK PROGRAMI
  • Genç Yeşilay Mali Destek Programı Başvuruları Başladı
  • Yenilenebilir Enerji, Enerji Verimliliği, Atıktan Enerji Üretimi ile Su Verimliliği alanlarında Ödül Yarışması ve Girişim Hızlandırma Programı
  • AKINPARK PROJESİ DÜZCE'DE HAYATA GEÇİYOR
  • 1601 - TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB Kurumsallaşma ve Markalaşma konularına yönelik KOBİ Proje Destek Programı son başvuru tarihi 10.04.2015'e uzatıldı! (KOBİlerin dikkatine!)
  • KOBİLERE DESTEK VEREN KURUM/KURULUŞLAR
  • AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu-IV Projesinin Üçüncü Grup Hibe Programları Teklif Çağrısı Yayınlandı
  • GİRİŞİMCİ....
  • KOBİ’LERE KURUMSALLAŞMA VE MARKALAŞMADA KOSGEB DESTEĞİ
  • KALKINMA AJANSLARI MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÜNCEL HİBE DESTEKLERİ
  • South Asia Women’s Fund Small Grants Programme
  • OAK Foundation - Resilience in Children Exposed to Sexual Abuse and Sexual Exploitation
  • European Partnership with Municipalities
  • Civil Society Organizations in Development
  • Support to in-country Civil Society Actors in Conflict Prevention, Peace-building, Crisis Preparedness
  • AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Çevre Hibe Programı
  • AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Enerji Hibe Programı
  • AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı
  • AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Eğitim Hibe Programı
  • AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Hibe Programı
  • AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi Hibe Programı
  • FINISH Projesi ve Mali Destek Programı
  • Avrupa Birliği'nden Çevre, Enerji, Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programları
  • TKDK ile En Kapsamlı Kırsal Kalkınma Hamlesi
  • 2015 YILI TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ
  • “CLUSTER GO INTERNATIONAL” Proje Teklif Çağrısı
  • 2015 İnsan Hakları Araştırmaları Hibe Programı
  • “Cluster Go International” Proje Teklif Çağrısı
  • İngiltere Büyükelçiliği Avrupa’yı Birleştirme Program Fonu Teklif Çağrısı
  • Jean Monnet Burs Programı 2015-2016 akademik yılı başvuruları başladı!
  • KIRSAL KALKINMAYA 3 MİLYAR TL KAYNAK
  • KÜRESEL ENERJİ SİSTEMİNDE DÖNÜŞÜM
  • DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ NEDİR?
  • DOĞRUDAN FİNANSMAN DESTEĞİ NEDİR?
  • MALİ DESTEK (HİBE) NEDİR?
  • Güneş Enerjisi Ar-Ge Projeleri 2015 Yılı Çağrısı Açıldı
  • TARIMSAL AR-GE PROJE DESTEKLERİ
  • 2015 YILI MALİ DESTEK PROGRAMINI AÇIKLAYAN KALKINMA AJANSLARI
  • KUBER GAYRİMENKUL TÜM İLLERE FRANCHISING BAYİLİĞİ VERECEK
  • Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı Proje Başvuruları
  • ORAN KALKINMA AJANSI 2015 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI
  • GİRİŞİMCİLİK KURSLARI 2015
  • LOCAEL DEVELOPMENT AND FINANCE CONGRESS
  • ARAMIZA HOŞGELDİN.....
  • MEVKA (MEVLANA KALKINMA AJANSI) 2015 MALİ DESTEK PROGRAMI AÇIKLANDI
  • İSTANBUL KALKINMA AJANSI 2015 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI AÇIKLANDI
  • IPA: 2014’de Batı Balkanlar ve Türkiye’deki reformları desteklemek üzere 2 milyar €’luk paket
  • İngiltere Büyükelçiliği 2015 - 2016 Refah Fonu Programı
  • Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı Açılıyor
  • Adıyaman Yenilenebilir Enerji Zirvesi (AYEZ 2014)
  • KOBİ'LERE ÖZEL FRANSIZ KALKINMA AJANSI-TEB KREDİSİ
  • GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSININ 2014-2015 DESTEKLERİ YOLDA
  • Bilim Merkezi Sergilerinin Tasarımı ve Prototiplerinin Geliştirilmesi Çağrısı Açıldı
  • TÜBİTAK - AB 7. Çerçeve Programı CHIST-ERA II Projesi 2014 Çağrısı
  • Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı - 1. Anadolu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması
  • Üniversite – Sanayi İşbirliği Destek Programı
  • İinsanların kısa sürede besleyici, basit, sağlıklı ürünler tüketme ihtiyacına cevap verecek 18 girişim önerisi
  • Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrısı Açıldı
  • IPARD PROGRAMI’NDA 13. BAŞVURU ÇAĞRI İLANINDAN İTİBAREN UYGULANACAK DEĞİŞİKLİKLER
  • TKDK-IPARD 13.ÇAĞRI İLANI YAYINLANDI
  • Erasmus Mundus Göç ve Kültürlerarası İlişkiler Avrupa Master Programı
  • KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ DÜZENLENECEK İLLER
  • TKDK 13.ÇAĞRI DESTEKLERİ KASIM AYINDA START ALACAK
  • Enerji Verimliliğine İlişkin Yatırım Teşvikleri
  • GİRİŞİMCİLİK ANALİZİ
  • YF SULTANOĞLU İNŞAAT-BOYA KAYSERİ'DE YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR
  • DOĞU MARMARA'DA (Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova) YATIRIM İÇİN 17 NEDEN...
  • Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı (TEKNOYATIRIM) Başvuruları Başlamıştır
  • 4.TET Ar-Ge Proje Pazarı Duyurusu
  • Kalkınma Ajanslarının Kaynakları ve İmkânları Artırılacak
  • Güney Marmara Bölgesi Rüzgâr Enerjisinde Birinci
  • AB KIRSAL KALKINMA HİBELERİNE YÖNELİK KREDİ ERİŞİM İMKÂNLARI ARTTIRILIYOR
  • Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II Operasyonu İçin Hibe Program
  • SEDEF BEBE YENİ ATILIMLAR İÇİN HAZIR
  • Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı 2014
  • ŞEYH ŞAMİL PİDE ATILIMLARINA DEVAM EDİYOR
  • IPARD-TKDK HİBE DESTEKLERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
  • ACN ÇELİK YAPI SİSTEMLERİ HİZMETTE SINIR TANIMIYOR...
  • eFeMPROJE KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR...
  • EGE EMİRSAN GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ HIZLA GELİŞİYOR
  • TÜBİTAK 3 Farklı Program İle Proje ve İşbirliklerinizi Destekliyor!
  • Kadın Girişimciliğini Teşvik Etmeyi Amaçlayan “İş Hayatında Kadın Programı”
  • İŞİMİ KURUYORUM KREDİ PROGRAMI
  • Girişimcilik Eğitim Ağı Kurana AB Programı COSME’den 350.000 Avro Hibe!
  • KOBİ'lere Teminat Kolaylığı
  • Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme Faaliyeti Başvuru Çağrısı
  • İklim Değişikliği, Çevre, Kaynak Verimliliği, Ham Maddeler Hibe Destekleri
  • Akıllı, Temiz ve Entegre Ulaşım Hibe Destekleri
  • ENERJİ HİBE VE DESTEKLERİ
  • Gıda Güvenliği, Sürdürülebilir Tarım, Balıkçılık, Deniz, Denizcilik, İç Su Araştırmaları, Biyoekonomi
  • ATIK LASTİKLER YATIRIMCISINI KAZANDIRIYOR
  • KOSGEB 8.ENERJİ VERİMLİLİĞİ DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB GENEL DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB EŞ FİNANSMAN KREDİ DESTEĞİ PROGRAMI
  • ''ORGOSOL'' SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİNE BAŞLADI
  • KADIN GİRİŞİMCİLER KAZANIYOR....
  • Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı
  • Türkiye Horizon 2020 araştırma ve yenilik programına katılıyor
  • E-ticaret Girişimcileri, 10 Bin Dolar Hibeniz Olduğunu Biliyor musunuz?
  • DESTEK ÇOK,GİRİŞİMCİ RUHU YOK....
  • KADIN GİRİŞİMCİNİN BAŞARISI
  • AKSARAY KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR...
  • Avrupa Metroloji Araştırma Programı (EMRP) Çağrısı Açıldı
  • 1511 - TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı
  • Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı
  • TÜBİTAK - Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı
  • Serhat Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Teknik Destek Programı
  • Sivil Toplum Aracı Türkiye: Sivil Düşün AB Programı
  • Yozgat’ta Hazır Giyim Yatırımı Yapın, Yaptığınız Yatırımdan Daha Fazla Teşvik Alın!
  • Çukurova Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği
  • Dicle Kalkınma Ajansı - 2014 Mali Destek Programları
  • GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI 2014 Yılı Lobicilik, Eğitim, Danışmanlık Teknik Destek Programı
  • Mevlana Kalkınma Ajansı 2014 Doğrudan Faaliyet Desteği Programı
  • Mevlana Kalkınma Ajansı - 2014 Teknik Destek Programı
  • Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) Programı
  • Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı DFD Programı
  • Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Teknik Destek Programı
  • Güney Ege Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Teknik Destek Programı
  • Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Mali Destek Programı
  • İpekyolu Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Teknik Destek Programı
  • Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Teknik Destek Programı
  • Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı - AR-GE Destekleri
  • ORAN KALKINMA AJANSI 2014 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEKLERİ
  • Kooperatif üyelerine kredi alımında kolaylık gösterilecek
  • İLK İŞİM GİRİŞİM VE ENDÜSTRİYEL REKABETÇİLİK PROJE PAZARI
  • TÜBİTAK PATENT DESTEK PROGRAMI
  • 2223-C - Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği
  • Horizon2020 Toplum ve Bilim Proje Pazarı 14 Mayıs'ta Brüksel'de
  • İZKA'DAN KADIN İSTİHDAMINI ARTIRACAK PROJE
  • GMKA'DAN YENİLENEBİLİR ENERJİ SEKTÖRÜNE 9,6 MİLYON AVRO
  • GENÇLER İŞSİZ...İŞTE RAKAMLAR
  • HİBE DESTEKLERİNDEN HABERİNİZ VAR MI?
  • WEB TASARIM HİZMETLERİ
  • 2014 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı
  • Sürdürülebilir Turizme Katkı Sağlayacak Fikirleriniz Varsa Başvuru Yapın, Destek Alın!
  • TKDK-IPARD 12.ÇAĞRI DÖNEMİ HİBE PROGRAMI UZATILDI
  • KENDİ İŞİNİN PATRONU OL....
  • CONCERT-Japan Photonic Manufacturing Ortak Çağrısı
  • TKDK-IPARD 11.ÇAĞRI DÖNEMİ 1.GRUP İMZALANAN SÖZLEŞMELER
  • TRAKYA KALKINMA AJANSI (EDİRNE-KIRKLARELİ-TEKİRDAĞ) 2014 HİBE DESTEKLERİ
  • KARACADAĞ KALKINMA AJANSI 2014 YILI YENİLENEBİLİR ENERJİ MALİ DESTEK PROGRAMI (DİYARBAKIR-ŞANLIURFA)
  • MARKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARINI AÇIKLADI (TR42: Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova )
  • BEBKA (BURSA-ESKİŞEHİR-BİLECİK) KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI
  • İSTANBUL KALKINMA AJANSI HİBE DESTEKLERİ 2014
  • ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI TR62 (ADANA-MERSİN) 2014 HİBE DESTEKLERİ
  • ORAN KALKINMA AJANSI (KAYSERİ-SİVAS-YOZGAT) 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI AÇIKLANDI
  • ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI (AMASYA-SAMSUN-TOKAT-ÇORUM ) 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI
  • MEVLANA KALKINMA AJANSI HİBE DESTEKLERİ BAŞLADI
  • ZAFER Kalkınma Ajansı( MANİSA-KÜTAHYA-UŞAK-AFYON) 2014 MALİ DESTEK PROGRAMI
  • GMKA BALIKESİR ve ÇANAKKALE illerinde 500 000 tl. HİBE DESTEĞİ
  • İPEKYOLU KALKINMA AJANSI 2014 MALİ DESTEK HİBE PROGRAMI (ADIYAMAN-GAZİANTEP-KİLİS)
  • YENİ İŞ FİKRİ OLAN GİRİŞİMCİLERE SANAYİ BAKANLIĞINDAN 100 BİN TL HİBE
  • YÖRESEL MİMARİYE 10 BİN TL DESTEK
  • GİRİŞİMCİLİK ENGEL TANIMAZ
  • 2014/15 Akademik Yılı Chevening Burs Programı
  • YENİ İŞÇİ ALANA İŞ-KUR DAN TEŞVİK
  • BEBKA'DAN 50 MİLYON LİRA HİBE DESTEĞİ
  • İL İL GİRİŞİMCİLİK KURSLARI VE BAŞLAMA TARİHLERİ
  • İNTERNETTEN KAZANÇ SİSTEMİ....
  • KAZANÇLI YATIRIM REHBERİNİZ
  • IPARD PROGRAMI-TKDK HİBE DESTEKLERİ
  • Girişimciye 50 Bin TL pazarlama ve tanıtım desteği geliyor!
  • Tarımsal işletmelere 375 lira katılım desteği ödenecek
  • İZMİR'DE GİRİŞİMCİLİK KURSLARI TAM GAZ....
  • KIRKLARELİ'NDE KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYEN İŞSİZLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT...
  • KIRŞEHİR'DE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ ...
  • KİLİS'TE 120 GİRİŞİMCİ ADAYINA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ VERİLECEK
  • KÜTAHYA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • SAKARYA'DA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI HIZ KESMİYOR...
  • ŞANLIURFA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ TEKRAR BAŞLIYOR
  • TOKAT'TA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
  • TRABZON'DA 400 KİŞİ GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİYLE İŞ SAHİBİ OLACAK
  • VAN'DA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI TEKRAR HIZ KAZANDI
  • YOZGAT'TA 3 GİRİŞİMCİLİK KURSU BİRDEN AÇILIYOR
  • ZONGULDAK 'TA GİRİŞİMCİLİK KURSU
  • ADANA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • ADIYAMAN'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
  • AFYONKARAHİSAR'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • ANKARA'DA VERİLECEK EĞİTİMLER
  • AYDIN VE İLÇELERİNDE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • BALIKESİR'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • BİTLİS'TE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • BURSA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • ÇANAKKALE'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
  • ÇANKIRI'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • DENİZLİ'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • ERZİNCAN'DA KADINLARA EĞİTİM
  • ERZURUM'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • ESKİŞEHİR'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • İSTANBUL'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
  • İZMİR'DE GİRİŞİMCİLİK KURSLARI ARA VERMEDEN DEVAM EDİYOR
  • KARS'TA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLAYACAK
  • KIRKLARELİ'NDE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • KÜTAHYA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLAYACAK
  • MARDİN'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLAYACAK
  • SAKARYA'DA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI AÇILYOR
  • ŞANLIURFA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • TOKAT'TA BGİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • VAN'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ HIZ KESMİYOR
  • YALOVA'DA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI BAŞLIYOR
  • YOZGAT'TA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI AÇILIYOR
  • ZONGULDAK'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • VAN'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • HAKKARİ'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • EDİRNE'DE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
  • AYDIN'DA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • ANKARA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ADANA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • İŞ KURMAK İSTİYORSUNUZ AMA....
  • ZONGULDAK’DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • TRABZON’DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • ŞANLIURFA’DA BAYAN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI BAŞLIYOR
  • SAKARYA’DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • KÜTAHYA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ PROGRAMI
  • KOCAELİ’DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR…
  • KIRKLARELİ MAYIS 2013 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • KAHRAMANMARAŞ’TA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • İZMİR (MAYIS 2013) GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI
  • İSTANBUL (MAYIS 2013) GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI
  • ESKİŞEHİR (MAYIS 2013) GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI
  • ERZURUM (MAYIS 2013) GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI
  • ÇANAKKALE (MAYIS 2013) GİRİŞİMCİLİK KURS PROGRAMI
  • BURSA (MAYIS 2013 ) GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ PROGRAMI
  • BALIKESİR MAYIS AYI GİRİŞİMCİLİK KURSLARI PROGRAMI
  • Kadına Karşı Şiddeti Bitirmek Üzere Bilgi ve İletişim Faaliyetleri İçin Destek
  • TKDK - IPARD 10.ÇAĞRI DUYURUSUNU YAYINLADI
  • ADIYAMAN GİRİŞİMCİLİK KURSLARI NE ZAMAN AÇILACAK?
  • Sinop Durağan ve Gerze Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu – MAYIS 2013
  • Osmaniye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu – 29 NİSAN 2013
  • Kırıkkale Belediyesi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu – NİSAN 2013
  • Manisa Salihli Gençlik Merkezi Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi – 22 NİSAN 2013
  • TTGV DESTEKLERİ NELERE VERİLİYOR
  • BM KADINLARIN İNSAN HAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ ORTAK PROGRAMI
  • GİRİŞİMCİLİK....
  • ÇANAKKALE-GELİBOLU UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KURSLARI
  • KARABÜKTE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
  • GİRİŞİMCİLİK KURS TARİHLERİ.2013
  • Kadınlara 3 Farklı Küresel Hibe Fırsatı!
  • Sosyal işletme fikir yarışması için sosyal girişimciler bekleniyor
  • Trabzon Gençlik Merkezi Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi
  • 2013 SOLAR-ERA.NET Ar-Ge Projeleri Çağrısı
  • Yenilikçi Çözümlerin Kamu Alımlarının Desteklenmesi Teklif Çağrısı
  • Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi
  • Girişimci Olmak İçin…
  • BM Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı
  • Sillyon Demokrasi Peşinde Projesi ile M.Ö. 4.Yüzyılı Yaşamaya Ne Dersiniz?
  • Çanakkale Biga Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu – 1 NİSAN 2013
  • Dijital İçerikli Ders Kaynaklarını Destekleme Programı Proje Çağrısı
  • Gelecek Turizmde - Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Projesi
  • Devlet bu yıl, organik tarım yapanlara 90 milyon TL hibe verecek
  • Gelişmekte Olan Sanayilerin Desteklenmesine Yönelik Proje Teklif Çağrısı
  • UNDP, Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler Projesi için uzmanlar arıyor
  • Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'ndan Hibe Desteği
  • LEADERA PROJESİ 2013 ÇAĞRISI AÇILACAKTIR
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan şiddet gören kadına iş imkanı
  • İŞ VE EV HAYATINDA KADIN-TÜİK
  • Yerel Yönetimlere Yönelik Başvuru Çağrısı
  • BAKA 2013 Yılı Teknik Destek Programı
  • Proje Eğitim Etkinlikleri için Mali Destek Programı
  • “MERCOSUR Fikri Mülkiyet Hakları Yardım Masası” Proje Teklif Çağrısı
  • İşkur meslek edindirme kurslarına nasıl kayıt yapılır?
  • RWI - İnsan Hakları Araştırmaları Hibe (İHAH) Duyurusu
  • Bakanlıktan çiftçiye destek “yağıyor”
  • ->Kariyer ve Liderlik Hedefi Olan Kadınlar Bursunuz Hazır!
  • MARKA’dan Ücretsiz Girişimcilik Eğitimi, KOSGEB’den Hibe Fırsatı (kocaeli,düzce,sakarya,bolu,yalova)
  • Yeni İş Fikri Olanlara Sanayi Bakanlığı’ndan 100.000 TL Hibe Desteği
  • Birleşmiş Milletler - Habitat Kentsel Gençlik Fonu
  • Yeni Fikirler Yeni İşler Girişimcilik Yarışması 2013
  • TÜBİTAK 3 Farklı Program İle Proje ve İşbirliklerinizi Destekliyor!
  • TÜBİTAK 3 Farklı Program İle Proje ve İşbirliklerinizi Destekliyor!
  • TÜBİTAK’tan 125 Girişimciye 100.000TL Geri Ödemesiz Sermaye Desteği
  • Avrupa Kültür Vakfı (ECF) Hibe Programı
  • Kadınlar İçin Seçtikleri Ülkede Eğitim Bursu Alarak Kariyer Sahibi Olma İmkanı
  • UNICEF Türkiye “Çocuklar İçin Adalet” Projesi Teklif Çağrısı
  • TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı
  • Yenilikçi İş Fikirleri Olan Gençlere Kendi İşini Kurma Fırsatı
  • Çukurova Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği 2013
  • Güney Marmara Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği 2013
  • ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ 2013
  • Az sermaye ile ne tür işler yapılabilir?
  • Az sermaye ile ne tür işler yapılabilir?
  • Birbirinden ilginç 24 yenilikçi iş fikri
  • ‘Erişilebilir Turizm’ Yarışması Teklif Çağrısı
  • Üçüncü Ülkelerle İş Birliği Projeleri Teklif Çağrısı
  • İstihdam Hizmetleri Ortaklığı (PARES) Teklif Çağrısı
  • İngiltere Büyükelçiliği’nden Refah Fonu Açık Çağrısı
  • 2013 Dernekler Dairesi Proje Desteği
  • AHİKA MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU TARİHİ UZATILDI
  • Girişimcilikle ilgili doğru bilinen yanlışlar
  • GİRİŞİMCİLİK KURSU DÜZENLENECEK İLLER
  • İYİ BİR GİRİŞİMCİ OLMAK İÇİN PRENSİP ŞART
  • YENİ KUŞAK GİRİŞİMCİLERE TAVSİYELER
  • DOĞRU GİRİŞİMCİLİK İÇİN TEMEL ADIMLAR
  • Girişimci olmak isteyenlere öneriler
  • İşkur raporlarına göre en çok tercih edilen meslekler
  • GİRİŞİMCİ KADINLARA İLK ADIM KREDİSİ
  • Mikro kredi nedir, şubeleri nerelerdedir?
  • Kadın istihdamında “işte eşitlik” bildirgesi
  • Başarılı bir iş hayatı için uygulanması gereken 28 adım
  • 18-30 yaş arası girişimcilere 3 yıl vergi muafiyeti teşviği geliyor
  • Kadın girişimcilere mikro kredi desteği
  • TÜBİTAK'tan Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği
  • AB’den 730 Milyon Euro’luk Destek Programı!
  • OpenLab Projesi Çağrısı
  • Yenilikçi Ar-Ge Projelerine Destek!
  • Türkiye’de en çok tutulan iş sektörleri
  • İŞ PLANI HAZIRLAMANIN PÜS NOKTALARI
  • HİBE KREDİ DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
  • Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı
  • Gençlik Programı 2013 Program Kılavuzu Yayınladı
  • 'Gençlerin İstihdamı' Hakkında Ücretsiz Eğitim Kursu
  • Avrupa Birliği-Türkiye Mali İşbirliği: Reformlara 360 Milyon €’luk Destek
  • TÜBİTAK’tan Araştırmacılara Müjde
  • İŞ HAYATINDA NASIL BAŞARILI OLUNUR
  • İLLLERE GÖRE GİRİŞİMCİLİK KURSLARI TARİHİ
  • SERMAYESİZ İŞ NASIL KURULUR ?
  • DÜŞÜK SERMAYE İLE İŞ YAPMA YOLLARI
  • İşkur hibe kredisi nasıl alınır?
  • DOKA (DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI) ARTVİN-GİRESUN-GÜMÜŞHANE-ORDU-RİZE-TRABZON İLLERİNDE HİBE ÇAĞRISI
  • ORAN KALKINMA AJANSI (KAYSERİ-SİVAS-YOZGAT) HİBE ÇAĞRISI İLANI
  • 2013 ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI
  • HATAY-KAHRAMANMARAŞ VE OSMANİYE'YE HİBE DESTEKLERİ AÇIKLANDI
  • BURSA-ESKİŞEHİR-BİLECİK İLLERİ HİBELER SİZİ BEKLİYOR
  • Türkiye’de yeni şirket kurmak için gerekli belgeler
  • Sağlık, Biyoteknoloji, Tarım ve Gıda Alanlarında Ortak Araştırma Projelerine Destek
  • GEF Küçük Destek Programı Projelerinizi Destekliyor
  • Projelerinize 17 Miyon TL Hibe Desteği -TR71: Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde, Nevşehir – AHİLER KALKINMA AJANSI
  • İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan 110 Milyon TL Mali Destek
  • LLP Avrupa Dil Ödülü 2013 Yılı Teklif Çağrısı
  • Türkiye’deki Ağlar, Platformlar ve İnisiyatiflerin Savunuculuk Çalışmalarına Destek
  • GENÇLİK OTOBÜSÜ 4 PROJESİ
  • TR61: Antalya, Burdur, Isparta – (BAKA) BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI -UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
  • KPSS ORTAÖĞRETİM,ÖN LİSANS VE LİSANS 2012/2 AÇIKLANDI
  • İŞ KURARKEN BAŞARIYA ULAŞMANIN YOLLARI...
  • SİZDE YAPABİLİRSİNİZ....
  • GMKA'dan 3 Yeni Mali Destek Programı‏
  • TKDK 8.ÇAĞRI DUYURUSU
  • KPSS 2012/2 Tercih Kılavuzu (Ortaöğretim-Önlisans-Lisans)
  • ÖSYM KPSS 2012/2 Kasım Memur Alımı Tercih Duyurusu
  • Kalkınma Bankası’ndan kobi’lere kredi imkanı
  • *ASGARİ ÜCRETTEN KESİLEN VERGİ İŞÇİYE KALACAK
  • ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELİRLENDİ
  • ON BİN İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI ALINACAK
  • SIFIR SERMAYE İLE İŞ KURMA YOLLARI
  • Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan hayvancılığa çifte destek
  • DEVLETTEN İŞSİZLERE 6 AY MAAŞ VE MESLEK EDİNDİRME EĞİTİMİ
  • GENÇLERE İŞSİZLİK MAAŞI
  • İŞSİZLİK SORUNU OLAN AİLEYE MAAŞ BAĞLANACAK
  • KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLER (Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova İLLERİ )
  • GİRİŞİMCİLİK KURSU-TR21: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ –TRAKYA KALKINMA AJANSI
  • Kadın girişimcilere 8 yıl geri ödemeli faizsiz 15 Bin TL kredi
  • FARKLI PARA KAZANMA YOLLARI
  • YENİ TEŞVİK PAKETİ
  • YENİ TEŞVİK PAKETİ AÇIKLANDI
  • Girişimcilik dersi alanlara KOSGEB’ten 30 bin TL destek
  • Kosgeb başvuru ve kayıt nasıl yapılır?
  • GİRİŞİMCİLİKTE KADININ YERİ
  • ESNAF VE SANATKARLARA KREDİ MÜJDESİ
  • SAKIP SABANCI ULUSLARARASI ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ
  • GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI (TAGEM)
  • EURIPIDES 13. ÇAĞRISI
  • EUROPEAN CULTURAL FOUNDATION
  • DİZİN 1.3.5: ÜÇÜNCÜ ÜLKELER İLE KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ PROJELERİ
  • KÜLTÜR PROGRAMI DİZİN 1.3.5 ÜÇÜNCÜ ÜLKELERLE İŞBİRLİĞİ PROJELERİ
  • İSTANBUL KALKINMA AJANSI (İSTKA) TURİZM ÇAĞRISI-KAMU
  • İSTANBUL KALKINMA AJANSI (İSTKA) GİRİŞİMCİLİK ÇAĞRISI-KAMU
  • CIP: ICT POLİCY SUPPORT PROGRAMME, CALL 6
  • BAŞBAKANLIK YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI'NDAN MALİ DESTEK
  • FPT: HİDROJEN VE YAKIT PİLLERİ 2012 ÇAĞRISI
  • İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN DERNEK-STK LARA HİBE
  • AB KÜLTÜR ÇAĞRILARI: DİZİN 2 AVRUPA DÜZEYİNDE KÜLTÜR KURULUŞLARI
  • MARİE CURİE 2012 YILI CIG ÇAĞRISI
  • MARİE CURİE KARİYER GELİŞİM DESTEKLERİ 2012 YILI ÇAĞRILARI
  • DİZİN 3.2 KÜLTÜR POLİTİKASI ANALİZİNE İLİŞKİN FAALİYET GÖSTEREN KURULUŞLAR ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ PROJELERİ
  • AB KÜLTÜR ÇAĞRILARI: DİZİN 1-1 ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ PROJELERİ
  • İGED ve KOSGEB İşbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
  • YENİ GİRİŞİMCİLERE FİKİRLER
  • Ev Ortamında Yapılabilecek Pratik Girişimler
  • KADINLAR İÇİN İNTERNETTEN KAZANÇ SİSTEMLERİ
  • TOPRAKSIZ TARIM NASIL YAPILIR? NASIL KREDİ ALINIR?
  • BİZİMLE ÇALIŞMAK İSTERMİSİNİZ?
  • Yeni iş kuracaklar: Dikkat!
  • KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır ?
  • İNSANCA YAŞAM PROJESİ KADIN SAHA ARAŞTIRMASI RAPORU
  • Girişimci Olmak İsteyene Hem Eğitim Hem Sermaye!
  • İşkur’da Kadınlara İş Bulma Önceliği
  • Zengin Olabilmek İçin Bu Önerilere Kulak Verin
  • SİZİ İŞE ALDIRACAK 10 FORMÜL
  • Başarı İçin Kişisel Gelişim Taktikleri
  • 10 SORUDA CESARET TESTİ
  • KİRACILARDA EV SAHİBİ OLACAK ARTIK...NASIL MI?
  • NASIL GİRİŞİMCİ OLUNUR?
  • KADINA YÖNELİK ŞİDDET...YALNIZ DEĞİLSİNİZ...
  • GİRİŞİMCİ OLMAK İÇİN....
  • KADIN GİRİŞİMCİYİ ERKEKLERDEN AYIRAN ÖZELLİKLER
  • BAŞARILI BİR İŞ NASIL KURULUR?
  • İŞİMİ KURARKEN NASIL ve NERDEN HİBE KREDİ ALABİLİRİM?
  • İŞ KURMAK İSTİYORUM,AMA PARAM YOK?...NASIL İŞİMİN PATRONU OLABİLİRİM?
  • Avrupa Birliği Hibeleri KADINA KARŞI ŞİDDET
  • Kadın hakları projeleri için 30 farklı hibe programı
  • Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı (Dap)
  • İtalya Gençlik Çalışmaları Eğitim Kursu Avrupa Vatandaşlığı
  • ***AVRUPA BİRLİĞİ HİBE DESTEKLERİ
  • ** TÜBİTAK DESTEKLERİ
  • GİRİŞİMCİLİK PROJE DESTEK PROĞRAMI
  • BULGARİSTAN – TÜRKİYE IPA SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI
  • Genç Girişimciye 100.000 TL. Hibe
  • Gençlik Programı (Youth in Action) Gençlik Programı
  • Hayatboyu Öğrenme Programı 2012 Genel Teklif Çağrısı (Ön Duyuru)
  • * HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI (LLP) ÜLKE MERKEZLİ PROJE VE BİREYSEL FAALİYETLER
  • YENİLİK PROJELERİ
  • Gençlik Programı (Youth in Action) Gençlik Programı



  • Üyelik Girişi
    EMLAK-OTOMOBİL

     Emlak Danışmanlığı Sertifikası
    BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ
    BİLGİ DENİZİ
     BİLGİ DENİZİ
    REKLAM ALANI
    REKLAM ALANI
    REKLAM ALANI
    REKLAM ALANI
    REKLAM ALANI
    REKLAM ALANI
    REKLAM ALANI
    REKLAM ALANI
     mobilya/efemproje
    PLANOTEK MÜH
     planotek
    ŞAHİNSAN MÜHENDİSLİK
     şahinsan mühendislik
    AKSARAYHABER.NET
    Sizin Sesiniz Sizin Siteniz
    Takvim
    eFeMPROJE