KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI SON BAŞVURU 30 ARALIK 2016 - 03/12/2016 |
Kimler başvurabilir? Başvuru Sahibi Türü | Uygunluk Şartları | Gerçek Kişiler | - § Kırsal Ekonomik Alt Yapı Konularından Kırsal Turizm, El Sanatları ve Katma Değerli Ürünler hariç başvuru sahibi Gerçek Kişilerin Bakanlık tarafından oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekir.
- § Yatırıma konu olan işletmenin 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam etmesi ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilonçosundan herhangi birinin 40 milyon Türk Lirasını (KOBİ ölçeğini) aşmaması gerekmektedir.
| Tüzel Kişiler | Limited ve Anonim Şirketler ile Kollektif Firmalar | - § Başvuru Sahibi Tüzel Kişilerin son başvuru tarihi öncesinde kurulmuş olması gerekmektedir.
- § Kırsal Ekonomik Alt Yapı Konularından Kırsal Turizm, El Sanatları ve Katma Değerli Ürünler hariç başvuru sahibi Tüzel Kişilerin Bakanlık tarafından oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekir.
- § Yatırıma konu olan işletmenin 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam etmesi ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilonçosundan herhangi birinin 40 milyon Türk Lirasını (KOBİ ölçeğini) aşmaması gerekmektedir.
- § Başvuru Sahibi tüzel kişilerin idari ve mali açıdan kamudan bağımsız olması gerekir.
- § Kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketlerin aralarında oluşturulacak ortaklıklar için görev, sorumluluk, ortaklıktaki payların detaylı olarak belirlendiği noter tasdikli sözleşme yapılmalıdır. Başvurular, ortaklığı oluşturan tüzel kişiliklerden birisi adına yapılır.
- § Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulan diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olmayan şirketler de ilgili koşulları sağlayan şirketlerle ortaklık yaparak ortak üye olarak projeye katılabilir. Ancak, başvuru sahibi, mutlaka Bakanlık tarafından oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulan diğer kayıt sistemlerine başvuru tarihinden önce kayıtlı olmalıdır.
- § Ortaklıklar oluşturularak başvuru yapılması durumunda, proje başvuru sahibi tüzel kişilik yatırımcı sıfatı ile tüm uygulamaları gerçekleştirecektir. Satın alma işlemleri ve tüm finansal işlemler (faturaların düzenlenmesi, ödemeler vb.) başvuru sahibi ortak tarafından gerçekleştirilecektir. Ortaklık sonucunda yeni bir tüzel kişiliğin oluştuğu ve bu tüzel kişiliği de başvuru sahibi ortağın temsil ettiği kabul edilmektedir. Ortaklık şeklindeki başvurularda, satın alma işlemleri, özellikle fatura düzenlenmesi ve ödemelerle ilgili konularda sonradan çıkabilecek sorunlar nedeniyle bu husus başvuru sahipleri tarafından dikkate alınmalıdır.
- § Başvuruya esas proje konusunun kuruluş tüzüklerinde/ana sözleşmelerinde bulunan faaliyet konuları arasında yer alması gerekmektedir.
- § Bu programa proje başvurusu yapılması, ortaklık kurulması, hibe sözleşmesi imzalanması ve uygulamaların gerçekleştirilmesi konularında yetkili kurullarından son başvuru tarihinden önce yetki almış olması ve bu yetki belgesini proje başvurularında ibraz etmelidir.
- § Başvuruda bulunacak tüzel kişilikler, yetkili kurul ve/veya organlarından Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programına başvuru, ortaklık yapılması, hibe sözleşmesi imzalanması ve uygulamaların gerçekleştirilmesi konularında yetki almış olmalıdır. Bu yetki belgesi hibe başvuruları ile birlikte sunulmalıdır.
| Limited ve Anonim Şirketler ile Kollektif Firmaların aralarında kurduğu ortaklıklar | Tarımsal Amaçlı Kooperatifler, Üretici Birlikleri ile bunların Üst Birlikleri |
Destekleme - • Azami Proje Bütçesi: Aşağıda listelenen her bir yatırımı konusu için ayrı üst limit belirlenmiştir (bkz. Destek Konuları ve Yapılabilecek Uygun Yatırım Türleri Azami Proje Bütçesi Tutarları ve Destek Kapsamındaki İller).
- • Asgari Proje Bütçesi: 30 bin TL
- • Destekleme Oranı: %50 (KDVsiz tutar üzerinden hesaplanan oran)
Desteklenen harcama kalemleri Destek Kapsamındaki Harcama Kalemleri | Satınalma Şartları | İnşaat İşleri Alım Giderleri | - § Program kapsamında hibe desteği verilecek inşaat işleri alım giderleri, projenin faaliyete geçmesi için kaçınılmaz olan inşaat işlerini kapsar.
- § Yeni yatırım başvurularında hibeye esas proje gideri sadece inşaat faaliyetinden ibaret olamaz. Ancak çelik silo, soğuk hava deposu ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanan sera yatırımları sadece inşaat faaliyetinden ibaret olabilir.
- § İnşaatın yapılma yöntemi ile kullanılacak teknolojiyi açıklayan, inşaat işleriyle doğrudan ilgili malzeme, işçilik, makine, ekipman kullanım veya iş makinesi giderlerini kapsayan ve gider türü, ölçü birimi, miktar, birim fiyat ve tutar ayrıntılarını da ihtiva eden taslak yapım şartnameleri ve uygulama aşamalarını süreleriyle birlikte gösterir bir iş programı da proje başvuruları ekinde sunulur.
- § İnşaat işleriyle ilgili mimari, statik, elektrik, sıhhi tesisat ve çevre düzenlemesine ait uygulama projelerinin ve bu projelere ait metraj ile keşif özetlerinin imzalı suretleri incelenmek üzere hibe sözleşmesi ekinde sunulmuş olması gerekir. İnşaat işleriyle ilgili mimari, statik, elektrik, sıhhi tesisat ve çevre düzenlemesine ait uygulama projelerinin hazırlayan kişinin ilgili meslek odasına kayıtlı olması şarttır.
- § İdari kısımlarla ilgili harcamalar, hibeye esas inşaat giderinin %15’ini, çevre düzenlemelerinde de hibeye esas inşaat giderinin % 15’ini aşamaz. (Örneğin: 500 bin TL inşaat giderinde %15 x 500 = 75 bin TL) İdareye ait personel odaları, yatakhane, yemekhane, bakıcı evi, teşhir ve satış reyonu, bekçi kulübesi idari kısım olarak değerlendirilir, bahçe duvarı, çit, tesis bahçesinin düzenlenmesi gibi bölüm ve bunlara ait giderler çevre düzenlenmesi olarak değerlendirilir ve bu maddenin beşinci fıkrası gereği işlem görür. (Bakıcı evi hibeye esas proje maliyeti içinde 60 bin TL yi aşamaz. Çevre düzenlemesinde çim ekimi, ağaç alımı, aydınlatma, sulama sistemi gibi giderler projelendirilmesi halinde hibe desteği kapsamında değerlendirilir.)
- § Mesken ve benzeri yapıları kapsayan proje başvuruları hibe desteği kapsamında değerlendirilmez.
- § İnşaat işleri ile ilgili ulusal mevzuat gereğince alınması gerekli izin, ruhsat, denetim işleri ve uygulamalarda yapılması zorunlu olan tüm işlemlerin yerine getirilmesinden yatırımcılar sorumludur.
- § Çelik Silo, Sera ve Soğuk Hava Deposu yatırımları hariç, yeni tesis ve tamamlama yatırımlarında inşaat gideri hibeye esas proje tutarının % 80’inden fazla olamaz. Kapasite artırımı ve/veya teknoloji yenilemeye yönelik yatırımlarda ise inşaat gideri hibeye esas proje tutarının %20 ‘sinden fazla olamaz. Örneğin Hibeye Esas Proje Tutarı 1.000.000 TL. ise bu tutarın en fazla 800.000 TL. si inşaat gideri, 200.000 TL.si makine-ekipman gideri olmalıdır. Bu tutarı aşan kısımlar ise ayni katkı olarak gösterilmelidir. Hibeye Esas Proje Tutarı 600.000 TL. ise bu tutarın en fazla 480.000 TL. si inşaat gideri, 120.000 TL.si makine-ekipman gideri olmalıdır.
- § İnşaat işleri ile ilgili Teknik Şartnameler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Teknik Şartnamesi ile yürürlükte olan ilgili diğer şartnamelerine uygun olarak düzenlenmeli veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Teknik Şartnamelerinin kullanılacağı yatırımcı tarafından taahhüt edilmelidir. Ayrıca hazırlanacak olan bu teknik şartnamede kullanılacak malzemelerin niteliği marka verilmeden detaylı olarak açıklanmalıdır.
- § Hibe başvuru aşamasında, proje başvuru sahibi inşaat işlerine yönelik olarak Avan veya Uygulama/Tatbikat/Kati Proje sunmak konusunda serbesttir. Ancak, hibe sözleşmesi aşamasında Onaylanmış Tatbikat/Uygulama Projeleri sunulması zorunludur. Proje başvuru sahipleri tarafından, Avan projelere dayanılarak oluşturulacak hibeye esas proje tutarlarında oluşabilecek yanılmalar ve sapmalardan proje sahipleri sorumludurlar. Avan proje ile başvurulması halinde hazırlatılacak Mimari Projeye Uygun Makine Yerleşim Planı, İnşaat, Elektrik ve Sıhhi Tesisat Projeleri yaklaşık maliyetleri veya toplam inşaat alanının Çevre ve Şehircilik Bakanlığının metrekare birim fiyatları ile hesaplanan yaklaşık maliyeti başvuru dosyasında bulunmalıdır. Bu durumda projelerde onay şartı aranmaz. Hibe sözleşmesi aşamasında ise ilgili kanun ve mevzuatlara uygun proje değişiklikleri yapılabilir, bu durumda oluşacak fiyat artışları ayni katkı olarak karşılanır. Tatbikat projesi ile başvurulması halinde Mimari, Statik, Elektrik, Sıhhi Tesisat vb. projeler ile bunların ayrıntılı metraj ve yaklaşık maliyetlerinin sunulmuş olması gerekir. Hibeye esas bu projenin Serbest Müşavirlik Mühendislik Belgesi ve/veya Büro Tescil Belgesine sahip, gerekli meslek disiplinlerini (Ziraat Mühendisi, İnşaat Mühendisi vb.) barındıran kurum ya da kişi/kişilerce hazırlanmış ve onaylanmış olması gerekmektedir.
| Makine, Ekipman ve Malzeme Alım Giderleri | - § Program çerçevesinde yapılacak yeni makine, ekipman ve malzeme alımları, üretimi de içeren bir proje bütününün parçası olduğu takdirde finanse edilir.
- § Yeni yatırım başvurularında hibeye esas proje gideri sadece makine ve ekipman alım giderinden ibaret olamaz.
- § Çelik Silo ve Soğuk Hava Deposuna ait giderlerin tamamı yeni tesis başvurularında inşaat gideri olarak bütçelendirilebilir.
- § Mevcut tesisin (örneğin BÜİ/HÜİ/SÜİ) bir unsuru olarak yapılacak çelik silo ya da soğuk hava deposuna ait Kapasite Artırımı – Teknoloji Yenilenmesine yönelik başvurularda da giderlerin tamamı inşaat gideri olarak bütçelendirilebilir.
- § Tamamlama ve Kapasite Artırımı ve/veya Teknoloji Yenilenmesine yönelik proje tekliflerinde hibeye esas proje tutarının tamamı makine ve ekipman alım giderinden ibaret olabilir.
- § Makine ve ekipman alımlarında, alım bedeli ile proje sahasına teslim giderleri, montaj giderleri tek bir alım faturası şeklinde düzenlenmesi durumunda hibe desteği verilir. Ayrı faturalandırılması durumunda sadece mal alım bedeline hibe desteği verilir.
- § Makine ve ekipman ile ilgili taslak teknik şartname proje başvuruları ekinde sunulur ve projede kullanım amacı belirtilir.
- § Makine, ekipman ve malzeme alım giderleri kapsamında, demirbaş eşya, mobilya, mefruşat alımı gibi giderler ve tesis tamamlandıktan sonra tesisin işletilmesine yönelik hammadde veya malzeme giderlerine hibe desteği verilmez. Ancak kırsal ekonomik altyapı yatırımlarından kırsal turizm konusunda yapılan başvurularda demirbaş eşya, mobilya, mefruşat alım giderleri hibe kapsamında değerlendirilir.
- § Trafo satın alımları hibe desteği kapsamında değildir.
- § Yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üreten tesisler hariç enerji nakil hattı satın alımları hibe desteği kapsamında değildir.
- § Yeni tesis ve tamamlama konusu dışında jeneratör satın alımları hibe desteği kapsamında değildir.
- § Bilişim Sistemleri ve Eğitimi ile ilgili satın alımlar, makine, ekipman ve malzeme alım giderleri kapsamında değerlendirilir.
- § Ekonomik yatırım konularında makine, ekipman ve malzeme alım giderlerine ait teknik şartnameyi, metraj ve keşfi, makine yerleşim planını ve bina büyüklüğü ile alınan makinelerin uyumlu olduğuna dair raporu hazırlayan ve tasdik eden kişilerin ilgili meslek odasına kayıtlı olması şarttır.
- § Kırsal ekomomik alt yapı yatırımlarından çiftlik faliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri hariç, kendinden hareketli/çekilebilir makine, taşınabilir depo vb. giderlere hibe desteği verilmez. Küçükbaş/Büyükbaş için modern sabit yatırımlarda kullanılacak yem karma makinesinin hibe desteğinden faydalanabilmesi için sabit olması şartı aranmaz.
| Tüm Satınalma İşlemleri için Ortak Hükümler - § Yatırımcılar tarafından, proje kapsamında satın alınacak ve hibe desteği verilecek tüm makine, ekipman, malzeme ve inşaat işleri ihale sonucunda belirlenen yüklenicilerle yapılacak sözleşmeler kapsamında sağlanır.
- § Yatırımcılar ve ortakları tarafından sürekli çalıştırılan düzenli, dönüşümlü, yarı-zamanlı ve geçici olarak işe alınmış kişiler, kamu çalışanları, kamu kurumları ile kamu tüzel kişiliğine haiz kuruluşlar yüklenici olamaz.
- § Hibeye esas proje tutarını oluşturan, hibe desteği verilecek proje giderleri mutlaka teknik projeye ve piyasa etütlerine dayandırılır ve proje başvurularında ayrıntılı olarak belirtilir.
- § Hibe sözleşmesine bağlanan hibeye esas proje tutarı uygulama sürecinde artırılamaz. Ancak sözleşmeye bağlanan tutarı aşmamak kaydıyla gider kalemleri arasında ilgili maddelerde belirtilen kısıt ve limitlere aykırı olmamak üzere aktarımlar yapılabilir.
- § Yatırımcı, hibeye esas proje giderlerinden inşaat ve makine ekipmanı ayrı ayrı ihale edebileceği gibi bu giderlerin tamamını tek bir ihale şeklinde de gerçekleştirebilir.
- § KDV dahil iade alınan veya alınacak vergiler, İkinci El Mal alım giderleri, Proje yönetim ve danışmanlık giderleri, Makine tamir ve parça alım giderleri destek kapsamında değildir.
|
Destek Konuları ve Yapılabilecek Uygun Yatırım Türleri Azami Proje Bütçesi Tutarları ve Destek Kapsamındaki İller Yatırım Konusu Ana Başlığı ve Alt Başlığı | Yatırım Konusu Ana veya Alt Başlığının Kısaltması | Uygun Yatırım Niteliği | Azami Proje Bütçesi Tutarları (Hibeye Esas Proje Tutarları) | Destek Kapsamındaki İller | 1) Bitkisel Ürün İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik Yatırımlar | 1.1) Yaş Meyve Sebze Tasnif, Paketleme ve Depolama* | BÜİ | Yeni Tesis, Kapasite Artırımı ve Teknoloji Yenileme, Tesis Tamamlama | 2 milyon TL | 39 İl** | 1.2) Tohum İşleme, Paketleme ve Depolama | 2 milyon TL | 81 İl | 1.3) Diğer Bitkisel Ürün İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasına yönelik Yatırımlar | 1,5 milyon TL | 81 İl | 2) Hayvansal Ürün İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasına yönelik Yatırımlar | 2.1) Hayvansal Ürün İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması | HÜİ | Yeni Tesis, Kapasite Artırımı ve Teknoloji Yenileme, Tesis Tamamlama | 2 milyon TL | 39 İl** | 2.2) Ham Deri İşlenmesi | 2 milyon TL | 81 İl | 3) Su Ürünleri İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması | SÜİ | Yeni Tesis, Kapasite Artırımı ve Teknoloji Yenileme, Tesis Tamamlama | 2 milyon TL | 39 İl** | 4) Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanan Yeni Sera | SER | Yeni Tesis | 2 milyon TL | 81 İl | 5) Yenilenebilir Enerjiden Isı/Elektrik Üreten Tesislerin Yapımına yönelik Tesisler | YEÜ | Kapasite Artırımı ve Teknoloji Yenileme | 2 milyon TL | 39 İl** | 6) Çelik Silo | ÇES | Yeni Tesis | 1,5 milyon TL | 81 İl | 7) Soğuk Hava Deposu | SHD | Yeni Tesis | 1,5 milyon TL | 81 İl | 8) Hayvansal ve Bitkisel Orjinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması | HOG | Yeni Tesis, Kapasite Artırımı ve Teknoloji Yenileme, Tesis Tamamlama | 2 milyon TL | 81 İl | 9) Tarımsal Üretime Yönelik Modern Sabit Yatırımlar | 9.1) Büyükbaş | TÜY | Yeni Tesis, Kapasite Artırımı ve Teknoloji Yenileme, Tesis Tamamlama | 1,5 milyon TL | 39 İl** | 9.2) Küçükbaş | 1 milyon TL | 39 İl** | 9.3) Su Ürünleri Tesisleri | 1 milyon TL | 39 İl** | 9.4) Kültür Mantarcılığı | 1 milyon TL | 39 İl** | 10) Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları | 10.1) Kırsal Turizm Yatırımları | KTY | Yeni Tesis | 1,5 milyon TL | 39 İl** | 10.2) Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Altyapı Sistemleri | ÇFG | Kapasite Artırımı ve Teknoloji Yenileme | 500 bin TL | 81 İl | 10.3) El Sanatları ve Katma Değerli Ürünler | ELS | Kapasite Artırımı ve Teknoloji Yenileme | 500 bin TL | 39 İl** | 10.4) Bilişim Sistemleri ve Eğitimi | BSY | Kapasite Artırımı ve Teknoloji Yenileme | 500 bin TL | 81 İl |
* Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları: Yaş meyve sebzenin tasnifi (boy, renk vb.) paketlenmesi (yıkanmış, yıkanmamış, dondurulmuş, dondurulmamış) ve soğuk hava deposunda depolanması proseslerinin tamamını sağlayan yatırımı ifade eder. Örneğin, domatesin boylanarak paketlenip soğuk hava deposunda saklanmasını sağlayan tesis bu yatırım adı altında ifade edilir. Ancak, domatesin suyunun çıkartılması, kurutulması, salça yapılması, doğranması gibi işlemlere tabi tutulması halinde bu kapsamda değerlendirilmez, BÜİ kapsamında değerlendirilir. ** Adana, Adıyaman, Antalya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Muğla, Niğde, Rize, Sakarya, Siirt, Sinop, Tekirdağ, Tunceli, Zonguldak, Bayburt, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce (IPARD II uygulamaları dışında kalan iller) İllere göre konu öncelikleri: https://1drv.ms/b/s!AvA4x730lOhb0VAvnIv4zj_VrriC Projelerin tamamlanması için son tarih: - • 1 Aralık 2017 (Bu tarih itibariyle tamamlanamayan projeler yatırımcıların talebi ve il müdürlüğünün uygun görmesi halinde kendi kaynakları ile 90 günü aşmamak üzere verilecek süre içinde tamamlanır.)
- • Yatırımın tamamlanması yatırıma ait fiziki gerçekleşmenin tamamlanması, nihai rapor ve eklerinin idareye sunulmuş olması ve idarece de kabul edilmesi halinde yatırım tamamlanmış sayılır.
- • Mücbir sebepler dışında, yatırımın süresi içerisinde fiziki olarak tamamlanamaması halinde yatırımcının gerekçeleriyle birlikte 1/12/2017 tarihinden en az bir ay öncesinden talep etmesi ve idarece de uygun görülmesi halinde projenin kalan kısmının yatırımcı tarafından kendi kaynakları ile tamamlaması şartıyla il müdürlüğünce en fazla doksan gün süre uzatımı verilir. Bu durumda; 1/12/2017 tarihi itibariyle fiziki olarak gerçekleştirilen işler mahallinde tespit edilerek bir tutanağa bağlanır. Verilen bu süre içerinde yatırımın tamamlanması ve nihai rapora bağlanması durumunda 1/12/2017 tarihinden önce fiziki olarak gerçekleştirilen işler hibeye esas proje gideri olarak değerlendirilir. 1/12/2017 tarihinden sonra fiziki olarak gerçekleştirilen işler ayni katkıyla karşılanır ve ödeme talebi bu çerçevede düzenlenir. Verilen süre uzatımı sonunda da yatırım tamamlanamaz ise Genel Müdürlüğün uygun görüşü doğrultusunda il müdürlüğünce hibe sözleşmesi feshedilir ve teminat Hazineye irat kaydedilir. Ayrıca yapılan hibe ödemeleri 21/7/1953 tarih ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre hesaplanarak geri alınır. Sözleşmenin feshi nedeniyle yatırımcı Bakanlıktan herhangi bir hak talebinde bulunamaz.
- • Projenin fiziki olarak 1/12/2017 tarihi itibari ile gerçekleştiğinin faturalar ile belgelendirilmesi ve il müdürlüğünce de yerinde tespit edilerek tutanağa bağlanması halinde söz konusu yasal izinlerin alınabilmesi ve nihai raporun düzenlenebilmesi için, yatırımcının talebi, il müdürlüğünün uygun görmesi şartıyla doksan güne kadar süre uzatımı verilir. Verilen süre uzatımı sonunda da yatırım tamamlanamaz ise Genel Müdürlüğün uygun görüşü doğrultusunda il müdürlüğünce hibe sözleşmesi feshedilir ve teminat Hazineye irat kaydedilir. Ayrıca yapılan hibe ödemeleri 21/7/1953 tarih ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre hesaplanarak geri alınır. Sözleşmenin feshi nedeniyle yatırımcı Bakanlıktan herhangi bir hak talebinde bulunamaz.
- • Yatırımın 1/12/2017 tarihine kadar hibe sözleşmesinde belirtilen projenin uygulamasını zorlaştıracak veya geciktirecek herhangi bir durum veya mücbir sebeplerden dolayı tamamlanamaması durumunda Yatırımcının gerekçeleriyle birlikte bir ay içerisinde talep etmesi ve uygun görülmesi halinde sözleşme tasfiye edilir ve yatırımcının teminatı iade edilir. Yatırımcının ek süre talep etmesi halinde, yatırım süresi ne kadar kesintiye uğramış ise o kadar ek süre verilir. Bu sebepten verilen süre uzatımı içinde yapılan harcamalar hibe desteği kapsamında değerlendirilir. Bu süre içerisinde yatırımın tamamlanamaması durumunda, yatırımcının talebi ve idarenin uygun görmesi halinde en fazla doksan gün ek süre verilerek yatırımın geri kalan kısmının yatırımcının kendi kaynaklarıyla yaptırılarak, yatırımın tamamlanması sağlanmalıdır. Ancak verilen bu süreler içinde yatırımın tamamlanamaması durumunda hibe sözleşmesi fesih edilir ve teminat Hazine adına irat kaydedilir.
Projenin yürütüleceği arazinin mülkiyetine dair koşullar: Yatırım yeri aşağıdaki opsiyonlardan birine uygun olmalıdır. - • Yatırım yeri Başvuru Sahibine ait olabilir.
- • Hazine, Belediye, İl Özel İdaresi, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ziraat Odası, Ticaret Borsası, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölgesi, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Küçük İhtisas Sanayi Sitesinden başvuru sahibi adına Tebliğin yayımı tarihinden (21/10/2016) itibaren en az 7 yıl süreyle tahsis edilmiş/irtifak hakkı tesis edilmiş olabilir.
- • Hazine, Belediye, İl Özel İdaresi, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ziraat Odası, Ticaret Borsası, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile bunlar dışında kalan Tüzel ve Gerçek kişilerden Tebliğin yayımı tarihinden (21/10/2016) itibaren en az 7 yıl süreyle kiralanmış olabilir. (Yatırım yeri kamu kurum ve kuruluşları dışında Gerçek ya da Tüzel Kişilerden kiralanmış ise kira sözleşmesinin noter tasdikli olması şarttır.)
- • Tarımsal Amaçlı Kooperatiflerce balıkçı barınaklarına yapılacak olan soğuk hava deposu başvurularında 7 yıl kira süresi şartı aranmaz.
- • Yeni Tesis, Tamamlama ve Kapasite Artırımı ve/veya Teknoloji Yenileme başvurularında Köy Tüzel Kişiliğine ait yerlerde mutlaka Kaymakamlık onayının alınması gerekir.
- • Yeni Tesis, Tamamlama ve Kapasite Artırımı ve/veya Teknoloji Yenileme başvurularında Serbest Bölgelerde yapılacak yatırımlar için başvuru kabul edilmez
- • Yatırım, mülkiyeti veya kullanım hakkı başvuru sahibine ait olmak üzere bitişik birden fazla parselde yer alabilir. Mevcut seralarda kullanılmak üzere yenilenebilir enerji üretim tesisi konulu başvurularda güneş enerjisi kullanılması halinde teknik gerekçelerinin açıklanması ve ilgili mevzuata aykırı olmaması durumunda paneller komşu parsellerde yer alabilir.
- • Yatırımın yapılacağı yerin hisseli olması halinde Hissedarlardan birisinin başvurusu halinde diğer hissedarlardan muvafakat alınmalıdır. Ulusal mevzuat gereği alınması gereken tüm yasal izin ve ruhsatlardan Başvuru Sahipleri sorumludur.
- • Aynı parselin birden fazla kişi tarafından kiralanarak başvuru yapılması halinde Kiralanan alan sunulan yatırım projesi için yeterli olmalıdır. Kiralama, başvuru yılı itibariyle en az 7 yıl süreli ve noter tasdikli olmalıdır. Ulusal mevzuat gereği alınması gereken tüm yasal izin ve ruhsatlardan Başvuru Sahipleri sorumludur.
Dikkat edilmesi gereken hususlar: - • Proje Başvurusu hazırlamaya başlamadan önce ilgili Tebliğ ve Uygulama Esaslarının incelenmesi tavsiye edilmektedir.
- • Önceki tebliğler kapsamında hibe sözleşmesi imzalayan yatırımcılardan yatırımını henüz nihai rapora bağlayamayanlar hibe başvurusunda bulunamazlar.
- • Yatırımcılar bu çağrı kapsamında tüm yatırım konularında ülke genelinde sadece 1 adet proje başvurusunda bulunabilir.
- • Büyük bir projenin kısmi gerçekleştirilmesi veya bölümler/üniteler şeklinde program kapsamında yapılmasına yönelik olarak hazırlanan proje başvuruları kabul edilmez.
- • Başvuruya esas proje konusunun kuruluş tüzüklerinde/ana sözleşmelerinde bulunan faaliyet konuları arasında yer alması gerekmektedir. Tüzel kişiler başvuruları ile birlikte, halen geçerli olan tüzük/ana sözleşmesinin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesi ile Tebliğin Resmi Gazete’de yayım tarihinden sonra Ticaret ve Sanayi Odasından alınmış Faaliyet Belgesini vermelidirler.
- • Bu programa proje başvurusu yapılması, ortaklık kurulması, hibe sözleşmesi imzalanması ve uygulamaların gerçekleştirilmesi konularında yetkili kurullarından son başvuru tarihinden önce yetki almış olması ve bu yetki belgesini proje başvurularında ibraz etmelidir.
- • Başvuruda bulunacak tüzel kişilikler, yetkili kurul ve/veya organlarından; Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programına başvuru, ortaklık yapılması, hibe sözleşmesi imzalanması ve uygulamaların gerçekleştirilmesi konularında yetki almış olmalıdır. Bu yetki belgesi hibe başvuruları ile birlikte sunulmalıdır. Örneğin, hibe başvurusu şirket adına yapılıyorsa, başvuruyu imzalayarak sunan kişinin yetkilendirildiğine dair yetkili organ kararı, kooperatif adına kooperatif başkanı tarafından yapılan bir başvuruda ise, kooperatif başkanına yetki veren yönetim kurulu kararı (kooperatif genel kurul kararı ile yönetim kurulu bu tip yetkilendirmeler için yetki almışsa) hibe başvurusu ekinde verilmelidir.
- • Aynı proje kapsamında farklı ürün ya da ürün gruplarının işlenmesi ve paketlenmesine yönelik proje teklifi yapılamaz.
- • KKYDP Tarıma Dayalı Yatırımlar kapsamında desteklenen bir proje için aynı anda başka hiçbir kamu kurum ve kuruluşun desteklerinden (faiz niteliğindeki destekler hariç) yararlanılamaz.
- • Gerçek Kişilerin proje başvurularının değerlendirmelerinde Genç Girişimcilere (yaş olarak 19‘undan gün almış 41'inden gün almamış kişiler), Kadın Girişimcilere, Engellilere, El Sanatları Konusunda Eğitim Merkezi Belgeli, Organik Tarım Üreticisi, kendi faaliyeti ile ilgili kooperatif ya da üretici birliğine üye olan kişilere daha yüksek puan verilecektir.
- • Hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra, projenin uygulamasını zorlaştıracak veya geciktirecek herhangi bir durum veya bir mücbir sebep söz konusu ise, hibe sözleşmesi uygulamanın herhangi bir safhasında değişikliğe uğrayabilir ve/veya proje uygulamasının tamamı veya bir kısmı askıya alınabilir. Proje uygulamasına ilişkin değişiklikler, hibe sözleşmesine yapılacak yazılı bir ekle belirtilir. Hibe sözleşmesi değişim isteğinin kabul edilebilmesi için, gerekçelerinin detaylı olarak açıklanması ve belgelerle desteklenmesi gerekir.
- • Yatırımın uygulamasını zorlaştıracak veya geciktirecek herhangi bir durum veya bir mücbir sebep söz konusu ise, yatırımcının talep etmesi halinde yer değişikliği yapılabilir.
- • Hibe sözleşmesinde bütçe içi değişiklikler, hibeye esas proje tutarında bir artışa yol açmamak ve projenin temel amacını etkilememek şartıyla satın alma işleminden önce bir kez yapılabilir.
- • Bütçe içi değişiklikler, makine, ekipman, malzeme ve inşaat işleri bütçe kısıtlarına aykırı olamaz.
- • Hibeye Esas Proje Tutarı içerisindeki makine, ekipman, malzeme ve inşaat işlerine ait bütçe kalemleri arasındaki değişiklikler, aktarım yapılacak bütçe kalemi tutarının en fazla %20’si oranında değişiklik gerçekleştirilebilir.
- • Proje Sahibi, hibe sözleşmesi kapsamında sağlanmış tesis, makine, ekipman, teçhizat ve diğer malzemelerin mülkiyetini, yerini ve amacını proje yatırımının bitiminden itibaren 5 yıl içinde değiştiremez.
Yatırım Konularına dair Özel Şartlar Yatırım Konusu Ana Başlığı ve Alt Başlığı | Özel Şartlar | 1) Bitkisel Ürün İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik Yatırımlar | 1.1) Yaş Meyve Sebze Tasnif, Paketleme ve Depolama | - § Zeytinyağı ile ilgili yatırımlarda Yeni tesis proje başvurularında iki fazlı sistem olması koşulu aranmaz. Tamamlama projesi başvurularında sunulan projelerin iki fazlı sistem olması koşulu aranmaz. Kapasite artırımı-teknoloji yenileme projesi başvurularında iki fazlı tesisler ile üç fazlı tesislerin iki fazlı sisteme dönüştürülmesine yönelik projeler değerlendirilir.
- § Meyve ve/veya sebze (kayısı, incir, domates, biber vb.) kurutma tesisi projelerinin iklimlendirme unsurlarını içermesi şarttır.
- § Un ve karma yem konularında yeni yatırım tesisi başvuruları kabul edilmez.
- § Kütlü pamuk konusunda Kapasite Artırımı ve/veya Teknoloji Yenileme dışındaki başvurular kabul edilmez.
- § Çay konusunda sadece yaş çay üretiminin yapıldığı illerdeki başvurular kabul edilir (Yaş çay üretiminin yapıldığı iller: Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin).
- § Üretim kapasitesine uygun soğuk hava ve/veya şoklama ünitesi bulunmayan büyük baş, küçük baş ve kanatlı hayvan kesimhaneleri, su ürünleri, et ve süt işleme tesisi projeleri hibe desteği kapsamında değerlendirilmez. Yasal mevzuata uygun bir soğuk hava ve/veya şoklama deposuna sahip olunduğu belgelenen başvurular ise söz konusu soğuk hava deposunun, tesisin yapılacağı parselde yer alması ve tesis ile bir bütünlük arz etmesi halinde hibe desteği kapsamında değerlendirilir.
- § Kapasite Artırımı - Teknoloji Yenileme başvurularında işleme, paketleme ve depolama tesislerinde depolama ünitesi ek ünite olarak yapılacak ise kapasitesinin tesisin kapasitesi ile uyumlu olması gerekmektedir.
- § Tarımsal ürünlerin işlenmesi kapsamında, başka bir yatırım tesisinde ilk işlemesi yapılan mamul ürünün ikincil işlemesine ve paketlenmesine yönelik yatırım teklifleri hibe desteği kapsamında değerlendirilmez (Sert kabuklu meyveler bu madde kapsamında değildir.) Örneğin çay, zeytinyağı, un vb. gibi başka bir yatırım tesisinde işlenmiş, mamul haline getirilmiş ürünlerin işlenmesi, paketlenmesine yönelik başvurular hibe desteği kapsamında değerlendirilmez.
- § İlk ürünün işlemesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara hibe desteği verilir.
- § Kanatlı, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların etlerinin işlenmesinde karkas et birinci ürün olup tanımları şu şekildedir. Kanatlı Karkası: Tekniğine uygun olarak kesilmiş, tüyleri yolunmuş, içi boşaltılmış, baş ve ayakları kesilmiş, yıkama ve soğutma işlemi görmüş, suyu sızdırılmış bir bütün halindeki kasaplık kanatlı hayvan gövdesidir. Büyük ve Küçük Baş Karkası: Kasaplık hayvanın kanının akıtılıp yüzüldükten, iç organları boşaltılıp, baş ve ayaklarından ayrıldıktan sonra elde edilen gövdesidir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların derilerinin işlenmesinde ham deri birinci ürün olup tanımı aşağıdaki gibidir. Ham Deri: Hayvanlardan yüzülmüş ve koruma işlemleri dışında işlem görmemiş derilerin tamamını kapsamaktadır.
- § Hayvansal ürün olarak derinin işlenmesine yönelik yatırım tesislerinde birinci ürün olarak pikle deri ve kromlu deri hariç sadece tuzlu yaş veya kuru (Hava kurusu, tuzlu kuru, don kurusu) ham derinin işlendiği tesisler hibe desteği kapsamındadır.
- § Deri işleme tesisine yönelik hibe başvuruları yatırım yerinin Organize Sanayi Bölgesi olması şartıyla kabul edilir.
| 1.2) Tohum İşleme, Paketleme ve Depolama | 1.3) Diğer Bitkisel Ürün İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasına yönelik Yatırımlar | 2) Hayvansal Ürün İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasına yönelik Yatırımlar | 2.1) Hayvansal Ürün İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması | 2.2) Ham Deri İşlenmesi | 3) Su Ürünleri İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması | 4) Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanan Yeni Sera | - § Yenilenebilir enerji kaynaklı (Jeotermal, Biyogaz, Güneş ve Rüzgar) sera başvuruları yeni tesis olarak yapılır.
- § Sera tesisleri için tamamlama ve kapasite artırımı-teknoloji yenileme hibe başvurusu yapılamaz. Ancak, mevcut seralar için sadece yenilenebilir enerji kullanımına yönelik başvuru yapılabilir ve bu başvurular Kapasite Artırımı-Teknoloji Yenileme konusu olarak değerlendirilir.
- § Yenilenebilir enerji dönüştürme tesisleri ile sera yapımı projesinin birlikte tek bir yatırım proje teklifi olarak verilmesi gerekir.
- § Yenilenebilir enerji kaynağı olarak güneş enerjisi kullanan sera projelerinde; güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisinin başvuruya esas projede bulunması zorunludur. Bunların dışındaki sistemler kabul edilmez.
- § Mevcut seralarda kullanılmak üzere yenilenebilir enerji üretim tesisi konulu başvurularda güneş enerjisi kullanılması halinde teknik gerekçelerinin açıklanması ve ilgili mevzuata aykırı olmaması durumunda paneller yakın parselde yer alabilir. Bu durumda seranın bulunduğu parselde yer alan enerji nakil hattı da hibe desteği kapsamında olup enerji nakil hattının parsel dışındaki kısmı yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanmalıdır.
- § Yenilenebilir enerji içermeyen sera yapımına yönelik yatırım proje başvuruları kabul edilmez.
- § Ancak, mevcut seralar için sadece yenilenebilir enerji kullanımına yönelik başvuru yapılabilir ve bu başvurular kapasite artırımı -teknoloji yenileme konusu olarak değerlendirilir.
- § Yenilenebilir enerji kaynaklı sera başvurularında yenilenebilir enerji kaynağı eğer jeotermal veya biyogaz ise seranın sadece ısı ihtiyacını karşılaması yeterlidir.
- § Mevcut seraların enerji ihtiyacının yenilenebilir enerji kaynağından karşılanmasına yönelik başvuruda bulunulması halinde; hibe başvuru formunda yatırımın niteliği kapasite artırımı-teknoloji yenileme, projenin konusu kodu ise YEÜ (yenilenebilir enerji üretim tesisi) olmalıdır. Aksi takdirde, örneğin projenin konusu kodu SER (yenilenebilir enerji kullanan seralar) olarak belirtilmiş ise başvuru iptal edilir.
- § Daha önce yenilenebilir enerji kaynaklı sera ile ilgili olarak hibe desteğinden yararlanan yatırımcılar aynı sera ile ilgili başvuru yapamazlar.
- § Yenilenebilir enerji kaynaklı yeni sera başvurularında dekara maliyet Topraklı Seralarda en fazla 110 bin TL/da; Topraksız Seralarda en fazla 145 bin TL/da, Topraksız Sislemeli Cam Seralarda en fazla 180 bin TL/da ve Topraksız, Sislemeli ve Su Kültürü (Hidroponik) kullanan Seralarda örtü malzemesine bakılmaksızın en fazla 180 bin TL/da olmalıdır.
- § Yenilenebilir enerji olarak jeotermal kaynağın kullanılacağı yatırımlarda kuyu maliyetinin hibe desteğinden yararlanabilmesi için elde edilen enerjinin mevcut veya bu Tebliğ kapsamında kurulacak tesiste kullanılması şarttır. Sadece jeotermal kuyu için hibe desteği verilmez. Jeotermal kuyu ile ilgili hibe ödemesi yapılabilmesi için sondaj neticesinde pompa tecrübesi sonucu yeterli suyun çıkarılması ve işletme ruhsatının alınmış olması gerekmektedir. Jeotermal kuyunun farklı parselde olması durumunda isale hattına hibe desteği ödenmez.
- § Yenilenebilir enerji olarak jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi kullanacak bütün yatırım konularında yenilenebilir enerji üretimi mevcut veya bu Tebliğ kapsamında kurulacak tesisin kurulu güç üzerinden hesaplanan yıllık enerji ihtiyacının en az % 51 ini en fazla % 110 unu karşılayacak şekilde projelendirilmesi halinde hibe desteğinden faydalandırılır. Elde edilen enerji; mevcut veya bu Tebliğ kapsamında kurulacak tesisteki enerji ihtiyacının % 110 unu aşması durumunda elde edilen toplam enerji ile tesiste ihtiyaç duyulan enerji oranlanarak hibe ödemesi yapılır. Bu oranların dışında kalan kısımlar ayni katkı olarak karşılanır.
- § Yenilenebilir enerji olarak biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi kullanarak elektrik üretecek bütün yatırım konularında enerjinin ulusal şebekeye bağlanması şarttır. Bu maddenin on birinci fıkrasında belirtilen kriterlerin karşılanması şartı ile hibe ödemeleri bağlantı sözleşmesinde belirtilen kurulu güç üzerinden yapılır. Bağlantı sözleşmesinde belirtilen gücün, bağlantı izni ve ruhsatı veren kurumdan kaynaklanan sebeplerle, projesinde öngörülen kurulu gücün %51’in altına düşmesi ve bu durumun da resmi belgelerle tespit edilmesi halinde, yenilenebilir enerji üretim tesisi başvurularında hibe sözleşmesi tasfiye edilerek teminat yatırımcıya iade edilir. Yenilenebilir enerji üretimi, başvuruya esas yatırım projesinin bir ünitesi ise, bu durumda projede enerji ünitesine ait giderler hibeye esas proje tutarından düşürülerek, yatırımın geri kalan kısmı hibe desteği kapsamında değerlendirilir.
- § Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine ilişkin yürürlükte olan yönetmelik hükümlerine göre projelendirilmelidir. (Ruhsat işlemlerinin uzun zaman alabileceği öngörüsü üzerine yatırımcıların mağduriyet yaşamamaları için işlemlere hibe sözleşmesi öncesi başlaması kendi menfaatlerine olacaktır.)
- § Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış tesisler ile bu tebliğ kapsamında yapılacak tesislerde, ayrıca üç dekardan küçük olmaması şartıyla örtü altı kayıt sistemine kayıtlı mevcut modern seralarda kullanılmak üzere; yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı ve/veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı,
- § Yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri Tebliğde yer alan yatırım konularıyla ilgili yeni tesis başvurularında projenin bir unsuru olması halinde hibe desteği kapsamında değerlendirilir.
- § Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış ya da yapılacak tesislerin enerji ihtiyacını karşılamak üzere birden fazla yenilenebilir enerji kaynağı kullanılabilir. Tebliğde yer alan yatırım konularıyla ilgili mevcut bir tesisin (mevcut tesisin program kapsamında gerçekleştirilmiş olması şartı aranmaz) enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik başvuru olması halinde; hibe başvuru formunda yatırımın niteliği kapasite artırımı -teknoloji yenileme, projenin konusu YEÜ (Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi) olarak belirtilmelidir.
- § Jeotermal enerji kaynağı için kiralama yapılabilir. Ancak kiralama süresi tebliğ yayım tarihinden itibaren en az 7 (yedi) yıl olmalıdır. Kiralama bedeli ise hibe desteği kapsamında değerlendirilmez. Tesisin bulunduğu parselde yer alan jeotermal nakil hattı hibe desteği kapsamında olup parsel dışındaki nakil hattı hibe desteği kapsamı dışındadır.
- § Jeotermal kuyu ile ilgili hibe ödemesi yapılabilmesi için sondaj neticesinde pompa tecrübesi sonucu yeterli suyun çıkarılması ve işletme ruhsatının alınmış olması gerekmektedir.
- § Ürün atıkları, katı yakıtlar, doğal gaz, likit gaz gibi maddelerin yakılması sonucu elde edilecek enerji yenilenebilir enerji olarak değerlendirilmez.
| 5) Yenilenebilir Enerjiden Isı/Elektrik Üreten Tesislerin Yapımına yönelik Tesisler | 6) Çelik Silo | - § Tarımsal ürünlerin depolanmasına yönelik yeni tesis başvurularında sadece çelik silo ve soğuk hava deposu hibe desteği kapsamında değerlendirilir.
- § Doğal yapılar için depolama başvurusu kabul edilmez.
- § Çelik silo başvurusu mevcut bir tesisin (un fabrikası, yem fabrikası vb.) bir ünitesi olarak yapılıyor ise yatırımın niteliği kapasite artırımı -teknoloji yenileme, proje konusu kodu ise BÜİ olmalıdır. Çelik silo başvurusu bağımsız bir tesis olarak yapılıyor ise niteliği yeni tesis, kodu ise ÇES olmalıdır.
- § Mevcut bir tesisin ünitesi olarak yapılacak silo başvurularında mevcut tesise ait yapı kullanma izin belgesinin de başvuru ekinde sunulması gerekmektedir. Bu silo inşaatı yapı ruhsatına tabi ise yapı ruhsatının ilk ödeme talebi ekinde sunulması gerekmektedir.
- § Soğuk hava deposu başvurusu mevcut bir tesisin (süt işleme, et işleme vb.) bir ünitesi olarak yapılıyor ise yatırımın niteliği kapasite artırımı - teknoloji yenileme, proje konusu kodu ise BÜİ/HÜİ/SÜİ olmalıdır. Soğuk hava deposu başvurusu bağımsız bir tesis olarak yapılıyor ise niteliği yeni tesis, kodu ise SHD olmalıdır.
- § Soğuk hava deposu (SHD) için yapılan yeni tesis başvurularında hayvansal ürünler ve/veya su ürünleri ve/veya bitkisel ürünler depolanabilir.
- § Mevcut bir tesisin ünitesi olarak yapılacak soğuk hava deposu başvurularında mevcut tesise ait yapı kullanma izin belgesinin de başvuru ekinde sunulması gerekmektedir. Bu soğuk hava deposu inşaatı yapı ruhsatına tabi ise yapı ruhsatının ilk ödeme talebi ekinde sunulması gerekmektedir.
- § Soğuk hava depolarında depolama alanı 750 m2’den veya depolama hacmi 4500 m3’den düşük olamaz. (Gerçek kişi başvuruları ve tarımsal amaçlı kooperatif başvuruları hariç.)
- § Çelik silo ve soğuk hava deposu tesislerine yönelik tamamlama ve kapasite artırımı-teknoloji yenileme başvuruları hibe desteği kapsamında değerlendirilmez.
| 7) Soğuk Hava Deposu | 8) Hayvansal ve Bitkisel Orjinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması | - § Hayvansal orijinli gübreler, hayvanların dışkıları ile yataklıklarının artıklarından oluşan ürün (Ahır gübresi veya çiftlik gübresi)
- § Bitkisel orijinli gübreler, tarımsal amaçlı yetiştirilen bitkilerin kendisinden yada işlenmesi sonrası elde edilen yan ürünlerinden oluşan ürün. (örnek sera veya budama atıkları v.b.)
- § Hayvansal ve bitkisel orijinli gübrelerin işlenmesi ve paketlenmesine yönelik yeni tesis, kapasite artırımı - teknoloji yenileme ile tamamlama proje başvurularına hibe desteği verilmektedir. Ancak yeni tesis veya tamamlama hibe başvurularında sunulan projede mutlaka işleme ve paketleme üniteleri birlikte yer almalıdır. Hayvansal ve bitkisel orijinli gübrelerin her biri için tek başvuru yapılabileceği gibi iki konuyu birlikte içeren başvuru da yapılabilir.
- § Yeni tesis veya tamamlama kapsamında sadece işleme veya sadece paketleme tesisi başvurularına hibe desteği verilmez.
- § Gübre toplayıcı ve taşıyıcı işlevi yapan kendinden hareketli ya da çekilir tip makine ve ekipman hibe desteği kapsamında değerlendirilmez.
| 9) Tarımsal Üretime Yönelik Modern Sabit Yatırımlar | 9.1) Büyükbaş | - § Tarımsal üretime yönelik sabit yatırım projelerinin kapasiteleri Süt Sığırcılığı için en az 10 baş Süt İneği kapasiteli tesis; Besi Sığırcılığı için en az 30 baş Besi Sığırcılığı kapasiteli tesis; Manda Yetiştiriciliği için en az 10 baş Süt Mandası kapasiteli tesis; Et/Süt Koyunculuğu için en az 100 baş Et/Süt Koyunu kapasiteli tesis; Et/Süt Keçiciliği için en az 100 baş Et/Süt Keçisi kapasiteli tesis; Kültür Balıkçılığı için en az 10 ton kurulu üretim kapasiteli tesis olmalıdır.
- § Süt üretimine yönelik küçükbaş (koyun/keçi) ve büyükbaş (manda/sığır) konusunda yapılacak başvurularda kapasitesine uygun planlanmış ahır/ağıl yapımı ile süt sağım ünitelerini içeren yeni tesis/tamamlama/kapasite artırımı-teknoloji yenileme başvuruları hibe kapsamında değerlendirilir.
- § Süt üretimine yönelik küçükbaş (koyun/keçi) ve büyükbaş (manda/sığır) konusunda yapılacak başvurularda sunulacak projede sürü projeksiyonu yer alacaktır.
- § Büyükbaş süt üretimi için yapılan sabit yatırım proje başvurularında; başvuru sahibinin kendisine ait olan veya taahhüt edeceği hayvan varlığı proje kapasitesinin % 60'ından az olamaz. Örneğin sunulacak projenin kapasitesi 50 baş ise başvuru sahibinin en az 30 baş süt ineği veya süt mandasına sahip olması veya nihai rapordan önce hayvan varlığını karşılayacağını (30 baş) taahhüt etmesi gerekmektedir.
- § Süt üretimine yönelik küçükbaş (koyun/keçi) ve büyükbaş (manda/sığır) konusunda yapılacak başvurularda koyun ve/veya keçi için sabit yatırım proje başvurularında; başvuru sahibinin kendisine ait olan veya taahhüt edeceği hayvan varlığı proje kapasitesinin % 40'ından az olamaz. Örneğin sunulacak projenin kapasitesi 500 baş ise başvuru sahibinin en az 200 baş koyun-keçiye sahip olması veya taahhüt etmesi gerekmektedir. Süt sağım ünitesi, yem kırma makinesi, yem deposu, süt soğutma tankı, kuzu/oğlak bakım ünitesi ve padok gibi unsurları bulundurması zorunludur.
- § Süt üretimine yönelik küçükbaş (koyun/keçi) ve büyükbaş (manda/sığır) konusunda yapılacak başvurularda Büyükbaş süt üretimi için yapılacak yeni tesis başvurularında, ahır ve sabit süt sağım ünitesi birlikte projelendirilecektir. Bilgisayarlı sürü yönetimine sahip sağım ünitesi veya komple sistem süt sağım ünitesi, gübre sıyırıcı, gübre çukuru, yem karma makinesi (sabit/hareketli), yem deposu, süt soğutma tankı, buzağı kulübeleri, hayvan bakım sehpası, silaj çukuru, doğumhane, buzağı bakım ünitesi ve padok gibi unsurlar hibe desteği kapsamında değerlendirilir.
- § Süt üretimine yönelik küçükbaş (koyun/keçi) ve büyükbaş (manda/sığır) konusunda yapılacak başvurularda koyun-keçi yatırımlarında et ve süt üretimi ayrımı yapılmamaktadır. Bu nedenle koyun-keçi için yapılacak yeni tesis başvurularında, ağıl ve süt sağım ünitesi birlikte projelendirilecektir. Süt sağım ünitesinin mobil olması durumunda süt sağım ünitesine destek verilmez. Bu durumda yatırımcı mobil süt sağım ünitesini ayni katkı ile karşılamak zorundadır.
- § Süt üretimine yönelik küçükbaş (koyun/keçi) ve büyükbaş (manda/sığır) konusunda yapılacak başvurularda mevcut ahır/ağılın kapasitesini artırmaya yönelik olarak kapasite artırımı - teknoloji yenileme konusunda hibe başvurusu yapılabilir. Örneğin mevcut ahır/ağılın kapasitesi 200 baş iken 400 başa çıkarılması gibi.
- § Süt üretimine yönelik küçükbaş (koyun/keçi) ve büyükbaş (manda/sığır) konusunda yapılacak başvurularda mevcut ahır/ağılda yukarıda açıklanan unsurların mevcut olması şartıyla, sadece sabit süt sağım ünitesi için de kapasite artırımı - teknoloji yenileme konusunda hibe başvurusu yapılabilir.
- § Süt üretimine yönelik küçükbaş (koyun/keçi) ve büyükbaş (manda/sığır) konusunda yapılacak başvurularda canlı hayvan alımı hibe kapsamında değildir.
- § Süt üretimine yönelik küçükbaş (koyun/keçi) ve büyükbaş (manda/sığır) konusunda yapılacak başvurularda ayrı bölümlerde yer alması şartıyla, koyun ve keçi aynı proje kapsamında yer alabilir.
- § Süt üretimine yönelik küçükbaş (koyun/keçi) ve büyükbaş (manda/sığır) konusunda yapılacak başvurularda hayvan alacağını taahhüt ederek proje sunanlara bu taahhüdünü yerine getirmediği sürece hibe ödemesi yapılmaz. Yatırımcının hayvan alımı ile ilgili taahhüdünü yatırım süresi içerisinde yerine getirmesi ve hayvan varlığının il müdürlüğünce yerinde tespit edilerek kayıt altına alınması ve yatırımın tamamlanmasından sonra hibe ödemesi yapılır.
- § Süt üretimine yönelik küçükbaş (koyun/keçi) ve büyükbaş (manda/sığır) konusunda yapılacak başvurularda hayvan varlığı mevcut olan yatırımcılar için yatırımın tamamlanmasından sonra hibe ödemesi yapılır.
- § Süt üretimine yönelik küçükbaş (koyun/keçi) ve büyükbaş (manda/sığır) konusunda yapılacak başvurularda et ve/veya süt için damızlık sığır yetiştiriciliği başvuruları et (besi)sığırcılığı kapsamında değerlendirilir.
- § Büyükbaş besi (sığır) konusunda yapılacak başvurularda yeni tesis/tamamlama/kapasite artırımı-teknoloji yenileme başvuruları hibe kapsamında değerlendirilir.
- § Büyükbaş besi için yapılacak yeni tesis başvurularında, projede belirtilen tesis kapasitesindeki hayvan varlığının en az % 70’i karşılanacaktır. Örneğin, besi ahırı kapasitesi 100 baş ise, en az 70 baş besi hayvanı alması gereklidir. Hibe ödemesi bu koşul yerine getirilmeden yapılmaz. Gübre sıyırıcı, gübre çukuru, yem karma makinesi (sabit/hareketli), yem deposu, silaj çukuru gibi unsurlar hibe desteği kapsamında değerlendirilir. Kesimhane hibe desteği kapsamda değerlendirilmez.
- § Büyükbaş süt üretimi için yapılan sabit yatırım proje başvurularında sürü projeksiyonu taahhüt sayılır. Büyükbaş besi için yapılan sabit yatırım proje başvurularında faaliyete başlamak için edinilen canlı hayvan sayısı için taahhüt ayrıca verilebilir, ya da başvuruda belirtilir.
- § Canlı hayvan alımı hibe kapsamında değildir.
- § Hayvan alacağını taahhüt ederek proje sunanlara bu taahhüdünü yerine getirmediği sürece hibe ödemesi yapılmaz. Yatırımcının hayvan alımı ile ilgili taahhüdünü yatırım süresi içerisinde yerine getirmesi ve hayvan varlığının il müdürlüğünce yerinde tespit edilerek kayıt altına alınması ve yatırımın tamamlanmasından sonra hibe ödemesi yapılır.
- § Hayvan varlığı mevcut olan yatırımcılar için yatırımın tamamlanmasından sonra hibe ödemesi yapılır.
- § Et ve Süt üretimine yönelik büyükbaş ve küçükbaş yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırım projeleri, Çiftlik Hayvanlarının Refahına İlişkin Yönetmelik hükümleriyle uyumlu olmalıdır.
- § Et ve Süt üretimine yönelik büyükbaş ve küçükbaş yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırım projeleri maliyetleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birim fiyatlarını aşamaz.
| 9.2) Küçükbaş | 9.3) Su Ürünleri Tesisleri | - § Kültür Balıkçılığına yönelik modern sabit yatırımlar, iç sularda üretim ve yetiştirme amacıyla yapılan modern sabit yatırımları kapsar.
- § Destek kapsamında üretim ve yetiştirme amacıyla yapılan havuzların betonarme olması zorunludur.
- § Ağ havuz (ağ kafes), plastik ve benzeri malzemeden yapılan tank ve benzeri üniteler hibe desteği kapsamında değildir.
- § Kültür Balıkçılığına yönelik modern sabit yatırımlarda sadece kuluçkahaneye yönelik başvurular da hibe kapsamında kapsamında değerlendirilir.
| 9.4) Kültür Mantarcılığı | - § Kültür Mantarcılığına Yönelik Modern Sabit Yatırımlar, mantar üretim tesisi ve bu tesisin kapasitesine uygun kompost hazırlama ünitesi ile birlikte projelendirilebileceği gibi sadece mantar üretim tesisi olarak da projelendirilebilir.
- § Yeni tesis olarak tek başına kompost hazırlama ünitesine hibe desteği verilmez. Ancak mevcut bir mantar üretim tesisi için yapılacak kompost hazırlama ünitesi için kapasite artırımı - teknoloji yenileme olarak başvuruda bulunulabilir.
- § Sabit raflar ve paketleme ünitesi de hibe desteği kapsamındadır.
| 10) Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları | 10.1) Kırsal Turizm Yatırımları | - § Kırsal ekonomik altyapı yatırımlarından çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri hariç, bütün başvurularda başvuruya esas yatırım konusunun hibe desteği kapsamında değerlendirilebilmesi ve hibe desteğinden yararlanabilmesi için, alınmış veya alınacak olan yapı ruhsatı ve yapı kullanım izin belgelerinin mutlaka başvuru konusu ile uyumlu olması gerekir.
- § Sadece yeni tesis başvuruları için kırsal alanda en az 5, en fazla 25 oda kapasiteli konaklama tesisleri ile sosyal yaşam alanlarını (Restoran, kafe, çocuk parkı v.b) içinde barındıran tesislere verilecektir. Alınacak makine ekipman ve malzemeler tesisin kapasitesiyle orantılı olmalıdır. Konaklama tesislerinde gerekli izin, ruhsatlar, işyeri açma ve çalışma belgesi nihai rapor ile birlikte istenir. Konaklama tesisi yatırımları dışındaki yatırımlarda ise turizm belgesi istenir.
| 10.2) Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Altyapı Sistemleri | - § Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Altyapı Sistemleri (aşağıdaki faaliyet gruplarından sadece biri için başvuru yapılabilir):
v Balıkçı barınaklarının modernizasyonu, buzlama makinesi, balık nakil tankı, kafes ve kafes ağı (Denizde yapılan kafes balıkçılığı hariç), balık boylama makinası, fish pump, tambur filtre v Çiftlik gübresi depolama ve/veya işleme ve dağıtma sistemleri, çiftlik gübresi depolama ve/veya işleme tesisi olanlara çiflik gübresi dağıtma sistemler ,(tüm imalatlar TSE, yürürlükteki teknik mevzuata, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı işleri genel teknik şartnamesine uymalıdır, kullanılacak yapı malzemesi sızdırmaz ve sülfata dayanıklı olmalıdır) v Yaylacılar ve arıcılar için çekilir tip güneş paneli, çadır ahır ve ağıl v Bitkisel üretime yönelik yüksek plastik tünel, meyve bahçelerinde don zararını engellemeye yönelik sistemler, mantar yetiştiriçiliğine yönelik sera, faal durumda olup yenilenebilir enerji kullanacak seraların modernizasyonu için ısıtma sistemi, ısı perdesi, polikarbon sera örtüsü. v Tarımsal üretimiyle orantılı çiftlik içinde üretilen ürünlerin işlenmesine yönelik işleme tesisleri, soğuk hava deposu, soğuk oda, şoklama ünitesi, çelik silo v Hayvansal üretime yönelik en fazla 1000 adet kapasiteli taşınabilir kanatlı kümesi, süt soğutma tankları, süt sağım sistemleri, yem karma, yem kırma/ezme, büyükbaş yemlik ve suluk küçükbaş yemlik ve suluk, hayvan padok sistemleri, üstü kapalı kaba yem deposu - § Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri yatırımlarında yapı ruhsatı ve yapı kullanım izin belgesi şartı aranmaz
| 10.3) El Sanatları ve Katma Değerli Ürünler | - § El Sanatları Listesi: https://1drv.ms/b/s!AvA4x730lOhb0VOXAvV8d12vujFg
- § Kırsal ekonomik altyapı yatırımlarından çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri hariç, bütün başvurularda başvuruya esas yatırım konusunun hibe desteği kapsamında değerlendirilebilmesi ve hibe desteğinden yararlanabilmesi için, alınmış veya alınacak olan yapı ruhsatı ve yapı kullanım izin belgelerinin mutlaka başvuru konusu ile uyumlu olması gerekir.
| 10.4) Bilişim Sistemleri ve Eğitimi | - § Uygun Bilişim Sistemleri:
v Sürü yönetim sistemi v Bakanlık kayıt sistemlerine entegre bilişim sistemleri ile ekipmanları v Sadece tarımsal kooperatiflere yönelik yürürlükteki mevzuatlara uygun çalışacak su ürünleri mezat sistemi - § Kırsal ekonomik altyapı yatırımlarından çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri hariç, bütün başvurularda başvuruya esas yatırım konusunun hibe desteği kapsamında değerlendirilebilmesi ve hibe desteğinden yararlanabilmesi için, alınmış veya alınacak olan yapı ruhsatı ve yapı kullanım izin belgelerinin mutlaka başvuru konusu ile uyumlu olması gerekir.
|
Başvuru ve değerlendirme süreci - • Son başvuru tarihi: 4 Aralık 2016
- • Program kapsamında, başvurusu alınan projelerin incelenmesi ve ilk değerlendirmeleri bu bölümde belirtilen kriterlere göre İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılır. Değerlendirmeye son başvuru tarihini takiben ilk iş günü içerisinde yapılacak toplantıda belirlenecek kriterlere göre elektronik ağ üzerinden başlanır. Valilik makamının ihtiyaç duyması halinde Teknik Alt Komisyon görevlendirilebilir. Oluşturulan alt komisyon İl Proje Değerlendirme Komisyonu ile eş zamanlı olarak ilk 10 gün içinde projelerin incelemesini tamamlar. Komisyon, bu değerlendirmeleri son başvuru tarihini takiben en geç 35 gün içerisinde tamamlar. Genel değerlendirme raporu, değerlendirme sonuç tablosu ve program teklif listelerinin elektronik ağ üzerinden alınan çıktısı, komisyonca imzalanarak Genel Müdürlüğe gönderilir.
- • Nihai Değerlendirme, bu maddede belirtilen hususlar dikkate alınarak Merkez Proje Değerlendirme Komisyonunca yapılır. Nihai Değerlendirme kararı Genel Müdürlüğün onayı ile kesinleşir.
- • Kesinleşen değerlendirme sonuçları Genel Müdürlükçe İl Müdürlüklerine yazılı olarak bildirilir. Ayrıca hibe desteğine hak kazanan başvuru sahiplerine ait proje numaraları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımlanarak ilan edilir. İl Müdürlükleri kendilerine iletilen sonuçları, Başvuru Sahiplerine 10 gün içerisinde tebliğ eder.
- • Sözleşme imzalamaya davet edilen Proje Başvuru Sahiplerinin kendilerine yapılan bildirimi takip eden 20 gün içerisinde İl Müdürlükleri ile hibe sözleşmesi imzalamaları gerekmektedir. Başvuru sahibi tarafından teslim edilen hibe sözleşmesi ekleri İl Müdürlüklerince uygun bulunursa karşılıklı müzakere edilerek hibe sözleşmesi imzalanır.
- • Ekonomik Yatırımlarda Proje Sahibi, hibeye esas proje tutarının %10’u tutarında süresiz limit dâhilinde banka teminat mektubunu hibe sözleşmesi ile birlikte İl Müdürlüğüne verir veya hibe sözleşmesinde belirtilen hibeye esas proje tutarının %5’ini İl Müdürlüğü adına açılacak bir hesaba yatırır. İl Müdürlüğü tarafından teminat mektuplarının teyidi alındıktan sonra, defterdarlık muhasebe müdürlüğüne muhafazası için teslim edilir. Teminat mektuplarının toplam tutarı, hibeye esas proje tutarının %10’undan az olmamak kaydı ile birden fazla bankadan teminat mektubu alınabilir. Nihai raporun onaylanması ve son ödemenin gerçekleşmesini takiben yatırımcının, SGK prim borcu ile vadesi geçmiş vergi borcu olmadığına dair ilgili kurumlardan aldığı belgeler ile birlikte il müdürlüğüne müracaatı halinde teminat mektubu veya hesaba yatırılan tutar kendisine iade edilir.
Daha fazla bilgi ve sorularınız için:efemproje@efemproje.com |
Duyuru Arşivi |
KARADAL HELVADERE'YE ADAY |
ŞİMŞEK'İN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI |
OSMAN YILMAZ'IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI |
OSMAN YILMAZ'IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI |
ASALIN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI |
Turan YALDIR ''İYİ'' GİDİYOR |
Yeniden Refah Partisi Zirveye Koşuyor |
ABD Büyükelçiliği Hibe Programı |
REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI 81 İLDE PROJE BEKLİYOR |
KOBİLERE PİRİM,VERGİ VE ÜCRET DESTEĞİ |
ESNAFA MÜJDE |
Kadın Girişimcilere yönelik para ödüllü yarışma |
GENÇ ÇİFTÇİ 2018 HİBE DESTEKLERİ |
DIŞ TİCARET DANIŞMANLIĞI |
300 KOYUN KREDİSİ DETAYLARI …. |
HER AİLEYE 300 KOYUN.... |
AYÇİÇEK YAĞI SATIŞ DANIŞMANLIĞI |
CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI |
NED HİBE PROGRAMINDAN STK'LARA DESTEK |
COSME Programından KOBİLERE 350.Bin EURO DESTEK |
KÜÇÜK HAYVANCILIK İŞLETMELERİNE 100 .000 TL KREDİ GELİYOR... |
KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri Desteği |
KOSGEB KREDİ FAİZ DESTEĞİ |
KOSGEB Stratejik Ürün Destek Programı |
KOSGEB TEKNOPAZAR - Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı |
KOSGEB Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı |
KOSGEB Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı |
Tematik Proje Destek Programı |
KOBİ TEKNOYATIRIM - KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı |
ENDÜSTRİYEL UYGULAMA DESTEK PROGRAMI |
AR-GE İNOVASYON DESTEK PROGRAMI |
KOBİGEL-KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI |
KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI |
KOSGEB İŞBİRLİĞİ-GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI |
KOSGEB GENEL DESTEK PROGRAMI |
KOSGEB GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI |
(KOSGEB): Proje başına 5 milyon TL'ye kadar destek sağlayan Stratejik Ürün Destek Programı, ilk çağrı dönemi: 1 Ocak - 31 Mart 2018 |
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Verimlilik Artırıcı Proje desteği 2017 yılı 2. Çağrısı |
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı): Tarımsal Ar-Ge Destek Programı |
DAP-GAP-KOP-DOKAP BÖLGELERİNDE HAYVANCILIĞA %50 HİBE DESTEĞİ |
Erasmus+ 2018 Yılına Ait Teklif Çağrısı |
Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı Teklif Çağrısı |
TARIMSAL SULAMA SİSTEMLERİ DESTEĞİ BAŞLADI |
GENÇ ÇİFTÇİ DESTEKLERİ TEKRAR AÇIKLANDI |
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI (STK) İÇİN DESTEKLER BAŞLADI |
12 AY ÖDEMESİZ 50.000 TL KREDİ |
2016-2027 YATIRIMLARDA CAZİBE MERKEZLİ İLLER AÇIKLANDI |
CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMININ UYGULANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA KARAR |
KOBİLERE KOSGEB'DEN 50.000 TL İŞLETME SERMAYESİ |
KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI SON BAŞVURU 30 ARALIK 2016 |
KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI SON BAŞVURU 30 ARALIK 2016 |
KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI SON BAŞVURU 30 ARALIK 2016 |
GİRİŞİMCİLİK KURSLARI VE BAŞLAMA TARİHLERİ-81 İL- |
AKSARAY'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
KOBİ Proje Destek Programı |
KOSGEB Acil Kredi Faiz Desteği |
KOSGEB Kredi Faiz Desteği |
TEKNOPAZAR - Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı |
KOSGEB GENEL DESTEK PROGRAMI |
KOSGEB GENEL DESTEK PROGRAMI |
KOSGEB'den Üretime Dev Katkı “2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği” |
KOSGEB'ten Acil Kredi Faiz Desteği |
TEKNOPAZAR - Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı |
AKSARAY'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ |
ZİRAAT BANKASINDAN GENÇ ÇİFTÇİLERE KREDİ |
DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ 14 MAYIS |
ÇİFTÇİLERİN ALACAĞI TARIMSAL DESTEKLER BELİRLENDİ |
Bireysel Sulama Sistemlerine Büyük Destek |
18 ila 40 yaş arası Genç Çiftçilere yönelik proje desteği, son başvuru tarihi: 12.05.2016 |
OSMANİYE 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
KARABÜK 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
IĞDIR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
ARDAHAN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
BARTIN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
BATMAN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
AKSARAY 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
VAN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
UŞAK 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
ŞANLIURFA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
TRABZON 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
TOKAT 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
TEKİRDAĞ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
SİVAS 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
SİİRT 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
SAMSUN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
SAKARYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
NEVŞEHİR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
MUŞ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
MUĞLA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
MARDİN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
KAHRAMANMARAŞ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
MANİSA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
MALATYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
KÜTAHYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
KONYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
KOCAELİ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
KIRŞEHİR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
KIRKLARELİ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
KAYSERİ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
İZMİR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
İSTANBUL 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
İSTANBUL 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
MERSİN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
ISPARTA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
HATAY 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
HAKKARİ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
GAZİANTEP 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
ESKİŞEHİR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
ERZURUM 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
ERZİNCAN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
EDİRNE 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
DİYARBAKIR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
DENİZLİ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
ÇANAKKALE 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
BURSA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
BURDUR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
BİTLİS 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
BİNGÖL 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
BİLECİK 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
BALIKESİR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
AYDIN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
ARTVİN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
ANTALYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
ANKARA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
AMASYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
AFYONKARAHİSAR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
ADIYAMAN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
ADANA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİRTİMLERİ |
1513 - Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı |
1602 - TÜBİTAK Patent Destek Programı |
1514 - Girişim Sermayesi Destekleme Programı (GİSDEP) |
1601 - Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. |
1007-Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı |
1515 - Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı |
1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı |
1511 - TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik P. D. P. |
1507 - TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı |
1503 - Proje Pazarları Destekleme Programı |
1501 - TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı |
1512 - Teknogirişim Sermaye Desteği Programı (BiGG) |
2016 YILI SÜBVANSİYONLU TARIMSAL KREDİ FAİZ ORANLARI |
SEKTÖREL ORTAK AKIL TOPLANTISINDA BAKAN ÇELİK’TEN ET VE SÜT SEKTÖRLERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR |
BELGELENDİRMEYE %100 DESTEK KOSGEBDEN |
GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ VE BİLİNMESİ GEREKENLER |
PROJENİ YAP,30 BİNİ KAP GENÇ ÇİFTÇİ… |
GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ (ŞUBAT-MART-NİSAN...) BAŞLAYACAK İLLER |
Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı |
EFEMPROJE ARAZİ ÇALIŞMALARI |
Kariyerlerine Yeni Başlayan Doktoralı Bilim İnsanlarına yönelik proje teklif çağrısı |
AHİLER KALKINMA AJANSI 2016 KOBİ GELİŞTİRME MALİ DESTEK PROGRAMI AKSARAY'DA TANITILDI |
Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı |
Jean Monnet Burs Programı 2016-2017 Akademik Yılı Başvuruları Başladı! |
BESİ YETİŞTİRİCİLİĞİ PROJESİ |
GENÇ YEŞİLAY MALİ DESTEK PROGRAMI PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI |
T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), 2016 yılı mali destek programlarını ilan etmiştir |
MANUNET II İmalat Teknolojileri Ar-Ge Projeleri Çağrısı Açıldı |
HİBE DESTEĞİNİ KİMLER VERİYOR? |
Çukurova Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programları İlan Edildi |
TÜRKİYE'NİN 2014-2020 YILLARI ARASINDA KATILIM SAĞLAYACAĞI PROGRAMLAR |
ERASMUS MERKEZİ FAALİYETLER |
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI |
ERASMUS+ YETİŞKİN EĞİTİMİ PROGRAMI |
ERASMUS+ LEONARDO DA VİNCİ PROGRAMI |
ERASMUS +ERASMUS PROGRAMI |
ERASMUS OKUL EĞİTİMİ PROGRAMI |
DUYURU: Erasmus Mundus Ortak Master Programları |
AÇIK HİBE PROGRAMLARI |
BAŞARININ GURURUNU YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUZ... |
PARANIZA SAHİP OLUN.... |
ERA-NET SusAn (European Research Area on Sustainable Animal Production Systems) Projesi |
İSTANBUL KALKINMA AJANSI 2016 YILI MALİ DESTEKLERİ AÇIKLANDI |
KENDİ İŞİNİ KURANLARA 50.000 TL HİBE DESTEĞİ ve 100.000 TL SIFIR FAİZLİ İŞLETME DESTEĞİ |
TÜBİTAK'TAN 23 ÇAĞRI BİRDEN... |
IPARD II kapsamında 3 Milyar 440 Milyon lira hibe desteği sağlayacak |
TGSD (TENOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ) |
Engellilere Yönelik Hibe Desteği İçin İŞKUR Projelerinizi Bekliyor |
AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı |
“KOSGEB’den KOBİ’lerin Kurumsallaşma ve Markalaşma Projeleri 55 Milyon TL’lik destek…” |
TKDK DAN ENERJİYE HİBE DESTEĞİ,DESTEK ORANLARI... |
KONNECT Dolaşım Çağrısı Açıldı |
GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLAYACAK İLLER |
İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Programı Sosyal Hizmetler Alanında Reformları Destekleyen Sosyal Politika Yenilikleri Teklif Çağrısı Yayımlandı |
IPARD II ile hibe oranlarımız artıyor, destek alanlarımız genişliyor |
2015 Yılı Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Programı |
2015 Yılı Yılboyu Hızlı Destek Programı Son Başvuru 15 Kasım |
Türkiye-Birleşik Krallık “İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği Programı” Çağrısı Açıldı |
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2015 Yılı 1. Dönem Teknik Destek Programı |
Toplum Gönüllüleri Genç Kadın Fonu Hibe Proje Çağrısı |
2015/16 NO'LU TEBLİĞ (10.ETAP ) KAPSAMINDA EKONOMİK YATIRIMLAR DEĞERLENDİRME SONUÇLARI |
Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi Kapsamında 390 Avro’ya Kadar Destek |
Hayvancılık Yatırımları Hibe Desteği |
AB COSME PROGRAMI (Büyüme amaçlı özkaynak desteği ve kredi garanti desteği proje teklifi) |
İş Kurmak isteyen Engelli Girişimciler ile Engelli İstihdamına yönelik |
MARDİN-BATMAN-SİİRT-ŞIRNAK İLLERİ MEYVECİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI |
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE MALİ DESTEK PROGRAMI |
Genç Yeşilay Mali Destek Programı Başvuruları Başladı |
Yenilenebilir Enerji, Enerji Verimliliği, Atıktan Enerji Üretimi ile Su Verimliliği alanlarında Ödül Yarışması ve Girişim Hızlandırma Programı |
AKINPARK PROJESİ DÜZCE'DE HAYATA GEÇİYOR |
1601 - TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI |
KOSGEB Kurumsallaşma ve Markalaşma konularına yönelik KOBİ Proje Destek Programı son başvuru tarihi 10.04.2015'e uzatıldı! (KOBİlerin dikkatine!) |
KOBİLERE DESTEK VEREN KURUM/KURULUŞLAR |
AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu-IV Projesinin Üçüncü Grup Hibe Programları Teklif Çağrısı Yayınlandı |
GİRİŞİMCİ.... |
KOBİ’LERE KURUMSALLAŞMA VE MARKALAŞMADA KOSGEB DESTEĞİ |
KALKINMA AJANSLARI MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÜNCEL HİBE DESTEKLERİ |
South Asia Women’s Fund Small Grants Programme |
OAK Foundation - Resilience in Children Exposed to Sexual Abuse and Sexual Exploitation |
European Partnership with Municipalities |
Civil Society Organizations in Development |
Support to in-country Civil Society Actors in Conflict Prevention, Peace-building, Crisis Preparedness |
AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Çevre Hibe Programı |
AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Enerji Hibe Programı |
AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı |
AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Eğitim Hibe Programı |
AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Hibe Programı |
AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi Hibe Programı |
FINISH Projesi ve Mali Destek Programı |
Avrupa Birliği'nden Çevre, Enerji, Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programları |
TKDK ile En Kapsamlı Kırsal Kalkınma Hamlesi |
2015 YILI TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ |
“CLUSTER GO INTERNATIONAL” Proje Teklif Çağrısı |
2015 İnsan Hakları Araştırmaları Hibe Programı |
“Cluster Go International” Proje Teklif Çağrısı |
İngiltere Büyükelçiliği Avrupa’yı Birleştirme Program Fonu Teklif Çağrısı |
Jean Monnet Burs Programı 2015-2016 akademik yılı başvuruları başladı! |
KIRSAL KALKINMAYA 3 MİLYAR TL KAYNAK |
KÜRESEL ENERJİ SİSTEMİNDE DÖNÜŞÜM |
DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ NEDİR? |
DOĞRUDAN FİNANSMAN DESTEĞİ NEDİR? |
MALİ DESTEK (HİBE) NEDİR? |
Güneş Enerjisi Ar-Ge Projeleri 2015 Yılı Çağrısı Açıldı |
TARIMSAL AR-GE PROJE DESTEKLERİ |
2015 YILI MALİ DESTEK PROGRAMINI AÇIKLAYAN KALKINMA AJANSLARI |
KUBER GAYRİMENKUL TÜM İLLERE FRANCHISING BAYİLİĞİ VERECEK |
Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı Proje Başvuruları |
ORAN KALKINMA AJANSI 2015 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI |
GİRİŞİMCİLİK KURSLARI 2015 |
LOCAEL DEVELOPMENT AND FINANCE CONGRESS |
ARAMIZA HOŞGELDİN..... |
MEVKA (MEVLANA KALKINMA AJANSI) 2015 MALİ DESTEK PROGRAMI AÇIKLANDI |
İSTANBUL KALKINMA AJANSI 2015 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI AÇIKLANDI |
IPA: 2014’de Batı Balkanlar ve Türkiye’deki reformları desteklemek üzere 2 milyar €’luk paket |
İngiltere Büyükelçiliği 2015 - 2016 Refah Fonu Programı |
Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı Açılıyor |
Adıyaman Yenilenebilir Enerji Zirvesi (AYEZ 2014) |
KOBİ'LERE ÖZEL FRANSIZ KALKINMA AJANSI-TEB KREDİSİ |
GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSININ 2014-2015 DESTEKLERİ YOLDA |
Bilim Merkezi Sergilerinin Tasarımı ve Prototiplerinin Geliştirilmesi Çağrısı Açıldı |
TÜBİTAK - AB 7. Çerçeve Programı CHIST-ERA II Projesi 2014 Çağrısı |
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı - 1. Anadolu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması |
Üniversite – Sanayi İşbirliği Destek Programı |
İinsanların kısa sürede besleyici, basit, sağlıklı ürünler tüketme ihtiyacına cevap verecek 18 girişim önerisi |
Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrısı Açıldı |
IPARD PROGRAMI’NDA 13. BAŞVURU ÇAĞRI İLANINDAN İTİBAREN UYGULANACAK DEĞİŞİKLİKLER |
TKDK-IPARD 13.ÇAĞRI İLANI YAYINLANDI |
Erasmus Mundus Göç ve Kültürlerarası İlişkiler Avrupa Master Programı |
KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ DÜZENLENECEK İLLER |
TKDK 13.ÇAĞRI DESTEKLERİ KASIM AYINDA START ALACAK |
Enerji Verimliliğine İlişkin Yatırım Teşvikleri |
GİRİŞİMCİLİK ANALİZİ |
YF SULTANOĞLU İNŞAAT-BOYA KAYSERİ'DE YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR |
DOĞU MARMARA'DA (Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova) YATIRIM İÇİN 17 NEDEN... |
Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı (TEKNOYATIRIM) Başvuruları Başlamıştır |
4.TET Ar-Ge Proje Pazarı Duyurusu |
Kalkınma Ajanslarının Kaynakları ve İmkânları Artırılacak |
Güney Marmara Bölgesi Rüzgâr Enerjisinde Birinci |
AB KIRSAL KALKINMA HİBELERİNE YÖNELİK KREDİ ERİŞİM İMKÂNLARI ARTTIRILIYOR |
Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II Operasyonu İçin Hibe Program |
SEDEF BEBE YENİ ATILIMLAR İÇİN HAZIR |
Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı 2014 |
ŞEYH ŞAMİL PİDE ATILIMLARINA DEVAM EDİYOR |
IPARD-TKDK HİBE DESTEKLERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER |
ACN ÇELİK YAPI SİSTEMLERİ HİZMETTE SINIR TANIMIYOR... |
eFeMPROJE KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR... |
EGE EMİRSAN GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ HIZLA GELİŞİYOR |
TÜBİTAK 3 Farklı Program İle Proje ve İşbirliklerinizi Destekliyor! |
Kadın Girişimciliğini Teşvik Etmeyi Amaçlayan “İş Hayatında Kadın Programı” |
İŞİMİ KURUYORUM KREDİ PROGRAMI |
Girişimcilik Eğitim Ağı Kurana AB Programı COSME’den 350.000 Avro Hibe! |
KOBİ'lere Teminat Kolaylığı |
Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme Faaliyeti Başvuru Çağrısı |
İklim Değişikliği, Çevre, Kaynak Verimliliği, Ham Maddeler Hibe Destekleri |
Akıllı, Temiz ve Entegre Ulaşım Hibe Destekleri |
ENERJİ HİBE VE DESTEKLERİ |
Gıda Güvenliği, Sürdürülebilir Tarım, Balıkçılık, Deniz, Denizcilik, İç Su Araştırmaları, Biyoekonomi |
ATIK LASTİKLER YATIRIMCISINI KAZANDIRIYOR |
KOSGEB 8.ENERJİ VERİMLİLİĞİ DESTEK PROGRAMI |
KOSGEB GENEL DESTEK PROGRAMI |
KOSGEB EŞ FİNANSMAN KREDİ DESTEĞİ PROGRAMI |
''ORGOSOL'' SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİNE BAŞLADI |
KADIN GİRİŞİMCİLER KAZANIYOR.... |
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı |
Türkiye Horizon 2020 araştırma ve yenilik programına katılıyor |
E-ticaret Girişimcileri, 10 Bin Dolar Hibeniz Olduğunu Biliyor musunuz? |
DESTEK ÇOK,GİRİŞİMCİ RUHU YOK.... |
KADIN GİRİŞİMCİNİN BAŞARISI |
AKSARAY KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR... |
Avrupa Metroloji Araştırma Programı (EMRP) Çağrısı Açıldı |
1511 - TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı |
Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı |
TÜBİTAK - Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı |
Serhat Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Teknik Destek Programı |
Sivil Toplum Aracı Türkiye: Sivil Düşün AB Programı |
Yozgat’ta Hazır Giyim Yatırımı Yapın, Yaptığınız Yatırımdan Daha Fazla Teşvik Alın! |
Çukurova Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği |
Dicle Kalkınma Ajansı - 2014 Mali Destek Programları |
GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI 2014 Yılı Lobicilik, Eğitim, Danışmanlık Teknik Destek Programı |
Mevlana Kalkınma Ajansı 2014 Doğrudan Faaliyet Desteği Programı |
Mevlana Kalkınma Ajansı - 2014 Teknik Destek Programı |
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) Programı |
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı DFD Programı |
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Teknik Destek Programı |
Güney Ege Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Teknik Destek Programı |
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Mali Destek Programı |
İpekyolu Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Teknik Destek Programı |
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Teknik Destek Programı |
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı - AR-GE Destekleri |
ORAN KALKINMA AJANSI 2014 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEKLERİ |
Kooperatif üyelerine kredi alımında kolaylık gösterilecek |
İLK İŞİM GİRİŞİM VE ENDÜSTRİYEL REKABETÇİLİK PROJE PAZARI |
TÜBİTAK PATENT DESTEK PROGRAMI |
2223-C - Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği |
Horizon2020 Toplum ve Bilim Proje Pazarı 14 Mayıs'ta Brüksel'de |
İZKA'DAN KADIN İSTİHDAMINI ARTIRACAK PROJE |
GMKA'DAN YENİLENEBİLİR ENERJİ SEKTÖRÜNE 9,6 MİLYON AVRO |
GENÇLER İŞSİZ...İŞTE RAKAMLAR |
HİBE DESTEKLERİNDEN HABERİNİZ VAR MI? |
WEB TASARIM HİZMETLERİ |
2014 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı |
Sürdürülebilir Turizme Katkı Sağlayacak Fikirleriniz Varsa Başvuru Yapın, Destek Alın! |
TKDK-IPARD 12.ÇAĞRI DÖNEMİ HİBE PROGRAMI UZATILDI |
KENDİ İŞİNİN PATRONU OL.... |
CONCERT-Japan Photonic Manufacturing Ortak Çağrısı |
TKDK-IPARD 11.ÇAĞRI DÖNEMİ 1.GRUP İMZALANAN SÖZLEŞMELER |
TRAKYA KALKINMA AJANSI (EDİRNE-KIRKLARELİ-TEKİRDAĞ) 2014 HİBE DESTEKLERİ |
KARACADAĞ KALKINMA AJANSI 2014 YILI YENİLENEBİLİR ENERJİ MALİ DESTEK PROGRAMI (DİYARBAKIR-ŞANLIURFA) |
MARKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARINI AÇIKLADI (TR42: Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova ) |
BEBKA (BURSA-ESKİŞEHİR-BİLECİK) KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI |
İSTANBUL KALKINMA AJANSI HİBE DESTEKLERİ 2014 |
ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI TR62 (ADANA-MERSİN) 2014 HİBE DESTEKLERİ |
ORAN KALKINMA AJANSI (KAYSERİ-SİVAS-YOZGAT) 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI AÇIKLANDI |
ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI (AMASYA-SAMSUN-TOKAT-ÇORUM ) 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI |
MEVLANA KALKINMA AJANSI HİBE DESTEKLERİ BAŞLADI |
ZAFER Kalkınma Ajansı( MANİSA-KÜTAHYA-UŞAK-AFYON) 2014 MALİ DESTEK PROGRAMI |
GMKA BALIKESİR ve ÇANAKKALE illerinde 500 000 tl. HİBE DESTEĞİ |
İPEKYOLU KALKINMA AJANSI 2014 MALİ DESTEK HİBE PROGRAMI (ADIYAMAN-GAZİANTEP-KİLİS) |
YENİ İŞ FİKRİ OLAN GİRİŞİMCİLERE SANAYİ BAKANLIĞINDAN 100 BİN TL HİBE |
YÖRESEL MİMARİYE 10 BİN TL DESTEK |
GİRİŞİMCİLİK ENGEL TANIMAZ |
2014/15 Akademik Yılı Chevening Burs Programı |
YENİ İŞÇİ ALANA İŞ-KUR DAN TEŞVİK |
BEBKA'DAN 50 MİLYON LİRA HİBE DESTEĞİ |
İL İL GİRİŞİMCİLİK KURSLARI VE BAŞLAMA TARİHLERİ |
İNTERNETTEN KAZANÇ SİSTEMİ.... |
KAZANÇLI YATIRIM REHBERİNİZ |
IPARD PROGRAMI-TKDK HİBE DESTEKLERİ |
Girişimciye 50 Bin TL pazarlama ve tanıtım desteği geliyor! |
Tarımsal işletmelere 375 lira katılım desteği ödenecek |
İZMİR'DE GİRİŞİMCİLİK KURSLARI TAM GAZ.... |
KIRKLARELİ'NDE KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYEN İŞSİZLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT... |
KIRŞEHİR'DE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ ... |
KİLİS'TE 120 GİRİŞİMCİ ADAYINA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ VERİLECEK |
KÜTAHYA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR |
SAKARYA'DA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI HIZ KESMİYOR... |
ŞANLIURFA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ TEKRAR BAŞLIYOR |
TOKAT'TA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ |
TRABZON'DA 400 KİŞİ GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİYLE İŞ SAHİBİ OLACAK |
VAN'DA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI TEKRAR HIZ KAZANDI |
YOZGAT'TA 3 GİRİŞİMCİLİK KURSU BİRDEN AÇILIYOR |
ZONGULDAK 'TA GİRİŞİMCİLİK KURSU |
ADANA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR |
ADIYAMAN'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR |
AFYONKARAHİSAR'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR |
ANKARA'DA VERİLECEK EĞİTİMLER |
AYDIN VE İLÇELERİNDE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR |
BALIKESİR'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR |
BİTLİS'TE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR |
BURSA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR |
ÇANAKKALE'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ |
ÇANKIRI'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR |
DENİZLİ'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR |
ERZİNCAN'DA KADINLARA EĞİTİM |
ERZURUM'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR |
ESKİŞEHİR'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR |
İSTANBUL'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR |
İZMİR'DE GİRİŞİMCİLİK KURSLARI ARA VERMEDEN DEVAM EDİYOR |
KARS'TA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLAYACAK |
KIRKLARELİ'NDE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR |
KÜTAHYA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLAYACAK |
MARDİN'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLAYACAK |
SAKARYA'DA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI AÇILYOR |
ŞANLIURFA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR |
TOKAT'TA BGİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR |
VAN'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ HIZ KESMİYOR |
YALOVA'DA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI BAŞLIYOR |
YOZGAT'TA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI AÇILIYOR |
ZONGULDAK'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR |
VAN'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR |
HAKKARİ'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR |
EDİRNE'DE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ |
AYDIN'DA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR |
ANKARA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
ADANA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ |
İŞ KURMAK İSTİYORSUNUZ AMA.... |
ZONGULDAK’DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR |
TRABZON’DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR |
ŞANLIURFA’DA BAYAN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI BAŞLIYOR |
SAKARYA’DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR |
KÜTAHYA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ PROGRAMI |
KOCAELİ’DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR… |
KIRKLARELİ MAYIS 2013 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR |
KAHRAMANMARAŞ’TA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR |
İZMİR (MAYIS 2013) GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI |
İSTANBUL (MAYIS 2013) GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI |
ESKİŞEHİR (MAYIS 2013) GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI |
ERZURUM (MAYIS 2013) GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI |
ÇANAKKALE (MAYIS 2013) GİRİŞİMCİLİK KURS PROGRAMI |
BURSA (MAYIS 2013 ) GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ PROGRAMI |
BALIKESİR MAYIS AYI GİRİŞİMCİLİK KURSLARI PROGRAMI |
Kadına Karşı Şiddeti Bitirmek Üzere Bilgi ve İletişim Faaliyetleri İçin Destek |
TKDK - IPARD 10.ÇAĞRI DUYURUSUNU YAYINLADI |
ADIYAMAN GİRİŞİMCİLİK KURSLARI NE ZAMAN AÇILACAK? |
Sinop Durağan ve Gerze Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu – MAYIS 2013 |
Osmaniye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu – 29 NİSAN 2013 |
Kırıkkale Belediyesi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu – NİSAN 2013 |
Manisa Salihli Gençlik Merkezi Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi – 22 NİSAN 2013 |
TTGV DESTEKLERİ NELERE VERİLİYOR |
BM KADINLARIN İNSAN HAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ ORTAK PROGRAMI |
GİRİŞİMCİLİK.... |
ÇANAKKALE-GELİBOLU UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KURSLARI |
KARABÜKTE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ |
GİRİŞİMCİLİK KURS TARİHLERİ.2013 |
Kadınlara 3 Farklı Küresel Hibe Fırsatı! |
Sosyal işletme fikir yarışması için sosyal girişimciler bekleniyor |
Trabzon Gençlik Merkezi Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi |
2013 SOLAR-ERA.NET Ar-Ge Projeleri Çağrısı |
Yenilikçi Çözümlerin Kamu Alımlarının Desteklenmesi Teklif Çağrısı |
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi |
Girişimci Olmak İçin… |
BM Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı |
Sillyon Demokrasi Peşinde Projesi ile M.Ö. 4.Yüzyılı Yaşamaya Ne Dersiniz? |
Çanakkale Biga Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu – 1 NİSAN 2013 |
Dijital İçerikli Ders Kaynaklarını Destekleme Programı Proje Çağrısı |
Gelecek Turizmde - Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Projesi |
Devlet bu yıl, organik tarım yapanlara 90 milyon TL hibe verecek |
Gelişmekte Olan Sanayilerin Desteklenmesine Yönelik Proje Teklif Çağrısı |
UNDP, Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler Projesi için uzmanlar arıyor |
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'ndan Hibe Desteği |
LEADERA PROJESİ 2013 ÇAĞRISI AÇILACAKTIR |
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan şiddet gören kadına iş imkanı |
İŞ VE EV HAYATINDA KADIN-TÜİK |
Yerel Yönetimlere Yönelik Başvuru Çağrısı |
BAKA 2013 Yılı Teknik Destek Programı |
Proje Eğitim Etkinlikleri için Mali Destek Programı |
“MERCOSUR Fikri Mülkiyet Hakları Yardım Masası” Proje Teklif Çağrısı |
İşkur meslek edindirme kurslarına nasıl kayıt yapılır? |
RWI - İnsan Hakları Araştırmaları Hibe (İHAH) Duyurusu |
Bakanlıktan çiftçiye destek “yağıyor” |
->Kariyer ve Liderlik Hedefi Olan Kadınlar Bursunuz Hazır! |
MARKA’dan Ücretsiz Girişimcilik Eğitimi, KOSGEB’den Hibe Fırsatı (kocaeli,düzce,sakarya,bolu,yalova) |
Yeni İş Fikri Olanlara Sanayi Bakanlığı’ndan 100.000 TL Hibe Desteği |
Birleşmiş Milletler - Habitat Kentsel Gençlik Fonu |
Yeni Fikirler Yeni İşler Girişimcilik Yarışması 2013 |
TÜBİTAK 3 Farklı Program İle Proje ve İşbirliklerinizi Destekliyor! |
TÜBİTAK 3 Farklı Program İle Proje ve İşbirliklerinizi Destekliyor! |
TÜBİTAK’tan 125 Girişimciye 100.000TL Geri Ödemesiz Sermaye Desteği |
Avrupa Kültür Vakfı (ECF) Hibe Programı |
Kadınlar İçin Seçtikleri Ülkede Eğitim Bursu Alarak Kariyer Sahibi Olma İmkanı |
UNICEF Türkiye “Çocuklar İçin Adalet” Projesi Teklif Çağrısı |
TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı |
Yenilikçi İş Fikirleri Olan Gençlere Kendi İşini Kurma Fırsatı |
Çukurova Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği 2013 |
Güney Marmara Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği 2013 |
ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ 2013 |
Az sermaye ile ne tür işler yapılabilir? |
Az sermaye ile ne tür işler yapılabilir? |
Birbirinden ilginç 24 yenilikçi iş fikri |
‘Erişilebilir Turizm’ Yarışması Teklif Çağrısı |
Üçüncü Ülkelerle İş Birliği Projeleri Teklif Çağrısı |
İstihdam Hizmetleri Ortaklığı (PARES) Teklif Çağrısı |
İngiltere Büyükelçiliği’nden Refah Fonu Açık Çağrısı |
2013 Dernekler Dairesi Proje Desteği |
AHİKA MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU TARİHİ UZATILDI |
Girişimcilikle ilgili doğru bilinen yanlışlar |
GİRİŞİMCİLİK KURSU DÜZENLENECEK İLLER |
İYİ BİR GİRİŞİMCİ OLMAK İÇİN PRENSİP ŞART |
YENİ KUŞAK GİRİŞİMCİLERE TAVSİYELER |
DOĞRU GİRİŞİMCİLİK İÇİN TEMEL ADIMLAR |
Girişimci olmak isteyenlere öneriler |
İşkur raporlarına göre en çok tercih edilen meslekler |
GİRİŞİMCİ KADINLARA İLK ADIM KREDİSİ |
Mikro kredi nedir, şubeleri nerelerdedir? |
Kadın istihdamında “işte eşitlik” bildirgesi |
Başarılı bir iş hayatı için uygulanması gereken 28 adım |
18-30 yaş arası girişimcilere 3 yıl vergi muafiyeti teşviği geliyor |
Kadın girişimcilere mikro kredi desteği |
TÜBİTAK'tan Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği |
AB’den 730 Milyon Euro’luk Destek Programı! |
OpenLab Projesi Çağrısı |
Yenilikçi Ar-Ge Projelerine Destek! |
Türkiye’de en çok tutulan iş sektörleri |
İŞ PLANI HAZIRLAMANIN PÜS NOKTALARI |
HİBE KREDİ DESTEĞİ VEREN KURUMLAR |
Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı |
Gençlik Programı 2013 Program Kılavuzu Yayınladı |
'Gençlerin İstihdamı' Hakkında Ücretsiz Eğitim Kursu |
Avrupa Birliği-Türkiye Mali İşbirliği: Reformlara 360 Milyon €’luk Destek |
TÜBİTAK’tan Araştırmacılara Müjde |
İŞ HAYATINDA NASIL BAŞARILI OLUNUR |
İLLLERE GÖRE GİRİŞİMCİLİK KURSLARI TARİHİ |
SERMAYESİZ İŞ NASIL KURULUR ? |
DÜŞÜK SERMAYE İLE İŞ YAPMA YOLLARI |
İşkur hibe kredisi nasıl alınır? |
DOKA (DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI) ARTVİN-GİRESUN-GÜMÜŞHANE-ORDU-RİZE-TRABZON İLLERİNDE HİBE ÇAĞRISI |
ORAN KALKINMA AJANSI (KAYSERİ-SİVAS-YOZGAT) HİBE ÇAĞRISI İLANI |
2013 ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI |
HATAY-KAHRAMANMARAŞ VE OSMANİYE'YE HİBE DESTEKLERİ AÇIKLANDI |
BURSA-ESKİŞEHİR-BİLECİK İLLERİ HİBELER SİZİ BEKLİYOR |
Türkiye’de yeni şirket kurmak için gerekli belgeler |
Sağlık, Biyoteknoloji, Tarım ve Gıda Alanlarında Ortak Araştırma Projelerine Destek |
GEF Küçük Destek Programı Projelerinizi Destekliyor |
Projelerinize 17 Miyon TL Hibe Desteği -TR71: Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde, Nevşehir – AHİLER KALKINMA AJANSI |
İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan 110 Milyon TL Mali Destek |
LLP Avrupa Dil Ödülü 2013 Yılı Teklif Çağrısı |
Türkiye’deki Ağlar, Platformlar ve İnisiyatiflerin Savunuculuk Çalışmalarına Destek |
GENÇLİK OTOBÜSÜ 4 PROJESİ |
TR61: Antalya, Burdur, Isparta – (BAKA) BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI -UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ |
KPSS ORTAÖĞRETİM,ÖN LİSANS VE LİSANS 2012/2 AÇIKLANDI |
İŞ KURARKEN BAŞARIYA ULAŞMANIN YOLLARI... |
SİZDE YAPABİLİRSİNİZ.... |
GMKA'dan 3 Yeni Mali Destek Programı |
TKDK 8.ÇAĞRI DUYURUSU |
KPSS 2012/2 Tercih Kılavuzu (Ortaöğretim-Önlisans-Lisans) |
ÖSYM KPSS 2012/2 Kasım Memur Alımı Tercih Duyurusu |
Kalkınma Bankası’ndan kobi’lere kredi imkanı |
*ASGARİ ÜCRETTEN KESİLEN VERGİ İŞÇİYE KALACAK |
ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELİRLENDİ |
ON BİN İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI ALINACAK |
SIFIR SERMAYE İLE İŞ KURMA YOLLARI |
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan hayvancılığa çifte destek |
DEVLETTEN İŞSİZLERE 6 AY MAAŞ VE MESLEK EDİNDİRME EĞİTİMİ |
GENÇLERE İŞSİZLİK MAAŞI |
İŞSİZLİK SORUNU OLAN AİLEYE MAAŞ BAĞLANACAK |
KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLER (Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova İLLERİ ) |
GİRİŞİMCİLİK KURSU-TR21: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ –TRAKYA KALKINMA AJANSI |
Kadın girişimcilere 8 yıl geri ödemeli faizsiz 15 Bin TL kredi |
FARKLI PARA KAZANMA YOLLARI |
YENİ TEŞVİK PAKETİ |
YENİ TEŞVİK PAKETİ AÇIKLANDI |
Girişimcilik dersi alanlara KOSGEB’ten 30 bin TL destek |
Kosgeb başvuru ve kayıt nasıl yapılır? |
GİRİŞİMCİLİKTE KADININ YERİ |
ESNAF VE SANATKARLARA KREDİ MÜJDESİ |
SAKIP SABANCI ULUSLARARASI ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ |
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI (TAGEM) |
EURIPIDES 13. ÇAĞRISI |
EUROPEAN CULTURAL FOUNDATION |
DİZİN 1.3.5: ÜÇÜNCÜ ÜLKELER İLE KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ PROJELERİ |
KÜLTÜR PROGRAMI DİZİN 1.3.5 ÜÇÜNCÜ ÜLKELERLE İŞBİRLİĞİ PROJELERİ |
İSTANBUL KALKINMA AJANSI (İSTKA) TURİZM ÇAĞRISI-KAMU |
İSTANBUL KALKINMA AJANSI (İSTKA) GİRİŞİMCİLİK ÇAĞRISI-KAMU |
CIP: ICT POLİCY SUPPORT PROGRAMME, CALL 6 |
BAŞBAKANLIK YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI'NDAN MALİ DESTEK |
FPT: HİDROJEN VE YAKIT PİLLERİ 2012 ÇAĞRISI |
İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN DERNEK-STK LARA HİBE |
AB KÜLTÜR ÇAĞRILARI: DİZİN 2 AVRUPA DÜZEYİNDE KÜLTÜR KURULUŞLARI |
MARİE CURİE 2012 YILI CIG ÇAĞRISI |
MARİE CURİE KARİYER GELİŞİM DESTEKLERİ 2012 YILI ÇAĞRILARI |
DİZİN 3.2 KÜLTÜR POLİTİKASI ANALİZİNE İLİŞKİN FAALİYET GÖSTEREN KURULUŞLAR ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ PROJELERİ |
AB KÜLTÜR ÇAĞRILARI: DİZİN 1-1 ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ PROJELERİ |
İGED ve KOSGEB İşbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi |
YENİ GİRİŞİMCİLERE FİKİRLER |
Ev Ortamında Yapılabilecek Pratik Girişimler |
KADINLAR İÇİN İNTERNETTEN KAZANÇ SİSTEMLERİ |
TOPRAKSIZ TARIM NASIL YAPILIR? NASIL KREDİ ALINIR? |
BİZİMLE ÇALIŞMAK İSTERMİSİNİZ? |
Yeni iş kuracaklar: Dikkat! |
KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır ? |
İNSANCA YAŞAM PROJESİ KADIN SAHA ARAŞTIRMASI RAPORU |
Girişimci Olmak İsteyene Hem Eğitim Hem Sermaye! |
İşkur’da Kadınlara İş Bulma Önceliği |
Zengin Olabilmek İçin Bu Önerilere Kulak Verin |
SİZİ İŞE ALDIRACAK 10 FORMÜL |
Başarı İçin Kişisel Gelişim Taktikleri |
10 SORUDA CESARET TESTİ |
KİRACILARDA EV SAHİBİ OLACAK ARTIK...NASIL MI? |
NASIL GİRİŞİMCİ OLUNUR? |
KADINA YÖNELİK ŞİDDET...YALNIZ DEĞİLSİNİZ... |
GİRİŞİMCİ OLMAK İÇİN.... |
KADIN GİRİŞİMCİYİ ERKEKLERDEN AYIRAN ÖZELLİKLER |
BAŞARILI BİR İŞ NASIL KURULUR? |
İŞİMİ KURARKEN NASIL ve NERDEN HİBE KREDİ ALABİLİRİM? |
İŞ KURMAK İSTİYORUM,AMA PARAM YOK?...NASIL İŞİMİN PATRONU OLABİLİRİM? |
Avrupa Birliği Hibeleri KADINA KARŞI ŞİDDET |
Kadın hakları projeleri için 30 farklı hibe programı |
Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı (Dap) |
İtalya Gençlik Çalışmaları Eğitim Kursu Avrupa Vatandaşlığı |
***AVRUPA BİRLİĞİ HİBE DESTEKLERİ |
** TÜBİTAK DESTEKLERİ |
GİRİŞİMCİLİK PROJE DESTEK PROĞRAMI |
BULGARİSTAN – TÜRKİYE IPA SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI |
Genç Girişimciye 100.000 TL. Hibe |
Gençlik Programı (Youth in Action) Gençlik Programı |
Hayatboyu Öğrenme Programı 2012 Genel Teklif Çağrısı (Ön Duyuru) |
* HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI (LLP) ÜLKE MERKEZLİ PROJE VE BİREYSEL FAALİYETLER |
YENİLİK PROJELERİ |
Gençlik Programı (Youth in Action) Gençlik Programı |