eFeMPROJE EĞİTİM ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ...HİBE PROJELERİ MERKEZİ...GİRİŞİMCİLİK...KOSGEB-KOBİ..GİRİŞİMCİLİK İŞ PLANI...TÜBİTAK...KIRSAL KALKINMA PROJELERİ (KKYDP)...IPARD DESTEKLERİ...TARIM...HAYVANCILIK...SANAYİ...KIRSAL TURİZM...PROJE YAZILIM...EĞİTİM...AB DESTEKLERİ...AB HİBELERİ...AKSARAY
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/eFeMPROJE
    • Erişmek istedikleri bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan zevk almazlar....
    • Tek başına bile çalışsan, sanki birileri gözlüyormuş gibi çalışacaksın...
    • Erişmek istediği bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan da zevk almazlar....
    • Çalışmayı sevenler, işlerini yapmak için daima vakit bulurlar....
    • Uğraş,didin,düşün,ara,bul,koş,atıl,bağır; durmak zamanı değil, çalışmak zamanıdır...
    • Çalışma uçup gidebilen bir alışkanlıktır;bırakması kolay,yeniden başlaması zor bir alışkanlık...
    • Çalışma , doğanın anasıdır ; mutlak bir dinlenme ölüm demektir...
    • Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı, olmak şarttır...
    • Çalışacağım, kendimi hazırlayacağım ve bir gün şans kapımı çalacak...
    • Durmak ölüm, taklit uşaklıktır; çalışmak ve yetişmek ise hayat ve hürriyettir...
    • İçinde çalışma olmayan hayat suçtur. İçinde sanat olmayan çalışma ise vahşiliktir...
    • Asla umutsuzluğa düşmeyin; ama eğer düşerseniz, umutsuzca çalışmaya devam edin...
    • eFeMPROJE EĞİTİM ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ www.efemproje.com
    • Sıkı bir çalışmanın yerini hiç bir şey alamaz. Deha yüzde bir ilham ve yüzde doksan dokuz terdir...
    • ”Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.” (Mustafa Kemal Atatürk)
METİN KURT
PROJECT SPECIALIST
İLETİŞİM

 efemproje iletişim

 efemproje@efemproje.com
-0541 867 6336
-0541 867 6308

KOSGEB
 KOSGEB DESTEKLERİ eFeMPROJE
DIŞ TİC.DESTEKLERİ
 DIŞ TİCARET DESTEKLERİ eFeMPROJE
MALİYE BAKANLIĞI
 MALİYE BAKANLIĞI DESTEKLERİ eFeMPROJE
ORMAN SU İŞLERİ BAK.
 ORMAN VE İŞLERİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ
TARIM KREDİ KOOP.
 TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOP.DESTEKLERİ
TÜBİTAK
 TÜBİTAK DESTEKLERİ eFeMPROJE
GIDA TARIM HAYVANCILIK
 GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
ULUSLARARASI FONLAR
 ULUSLARARASI KURULUŞLARA AİT FONLAR
TOBB DESTEKLERİ
 TOBB DESTEKLERİ
ENERJİ DESTEKLERİ
 ENERJİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ eFeMPROJE
BÜYÜKELÇİLİK FONLARI
 BÜYÜKELÇİLİK FONLARI
YERLİ-YABANCI VAKIF FONLARI
 YERLİ VE YABANCI VAKIFLARA AİT FONLAR
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam101
Toplam Ziyaret785620
Site Haritası
KIRSAL KALKINMA (IPARD) HİBE PROGRAMI -6
IPARD-6

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU

KIRSAL KALKINMA (IPARD) PROGRAMI

ALTINCI BAŞVURU ÇAĞRI İLANI

Program Amacı:

Avrupa Komisyonu tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde onaylanan Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı; Türkiye’nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri Avrupa Birliği standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır.
Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma (IPARD) Fonları, aşağıda yer alan öncelik eksenlerine yönelik olarak kullandırılacaktır.

• Öncelik Ekseni 1: Ortak Tarım Politikası ve gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki sağlığı ile ilgili alanlara ilişkin Topluluk standartlarının uygulanması ve tarım sektörünün sürdürülebilir adaptasyonuna katkı sağlanması. 

• Öncelik Ekseni 2: Tarım-çevre tedbirlerinin ve yerel kırsal kalkınma stratejilerinin uygulanması için hazırlık niteliğinde faaliyetlere katkı sağlanması (IPARD Programının ikinci döneminde uygulanacaktır).

• Öncelik Ekseni 3: Kırsal ekonominin gelişimini destekleyerek, kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlanması.
 

Katılan Şehirler:

Afyonkarahisar, Amasya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Ordu, Samsun, Sivas,  Şanlıurfa, Tokat, Van, Yozgat

Toplam Bütçe:  124.430.542,46 Avro

Son Teslim Tarihi: 09.07.2012, saat 21.00

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülmekte olan IPARD Tarımsal Hibe desteklerinin 6. etap başvuruları 9 Temmuz 2012′de sona erecektir. Program kapsamında projelere 1.000.000 Euro‘ya kadar hibe destekleri verilmektedir. Program kapsamında toplamda 124 Milyon Euro‘luk kaynağın tarımsal işletmelere ve kooperatiflere hibe desteği olarak verilmesi öngörülmüştür.

Program kapsamında desteklenecek sektörler ve işletmeler aşağıda yer almaktadır:

Süt üreten tarımsal işletmeler, kırmızı et ve kanatlı et üreten tarımsal işletmeler, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlaması alanında faaliyet gösteren/gösterecek süt işleme tesisleri ve süt toplayan üretici örgütleri, kırmızı et ve kanatlı et kesimhaneleri ve işleme tesisleri, meyve ve sebze işleme ve pazarlama alanında faaliyet gösteren işletmeler, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlaması alanında faaliyet gösteren işletmeler, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm, kültür balıkçılığının geliştirilmesi

Program kapsamında belirtilen sektörlerde bölge öncelikleri ve sınırlandırmalar olmak kaydıyla hibe başvuruları için uygun iller aşağıda yer almaktadır:

Afyon, Amasya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van, Yozgat

Hibe programı kapsamında başvurular 11 Haziran 2012′de başlayacak ve 9 Temmuz 2012‘de başvurular sona erecektir. Program kapsamında projelerin 10 aylık süre içinde tamamlanma şartı bulunmaktadır.

IPARD nedir?

IPARD, Avrupa Birliği’nin (AB), 2007-2013 yılları arasında uygulayacağı Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın (IPA) kırsal kalkınma bileşenidir. IPARD programından Türkiye’de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) sorumludur. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu program 19 Aralık 2007’de Brüksel’de Avrupa Komisyonu Kırsal Kalkınma Komitesi tarafından kabul edilmiştir.

IPARD Programı kapsamında belirlenen illerdeki süt, kırmızı et, tavut eti, su ürünleri ve meyve sebze sektöründeki işletmelere ve üreticilere hibe desteği sağlanacaktır. IPARD Hibe destekleri proje teklif çağrılarına çıkılarak, öncelikle belirlenmiş illerde uygun şartlarda üretici ve işletmelerin (KOBİ, tarım şirketleri, kooperatifler) projelerine %65’e varan hibe destekleri sağlanacaktır. IPARD Programı süresince 874 milyon eurosu AB hibe desteği, 291 milyon eurosu ulusal destek olmak üzere toplam 1 milyar 165 milyon euro destek sağlanacaktır.

IPARD Programı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği’ne (AB) sunulan ve Belçika’da Avrupa Komisyonu Kırsal Kalkınma Komitesi tarafından görüşülerek kabul edilen, AB Müktesebatı çerçevesinde önemli belgeler de göze alınarak tasarlanan programdır. Program 10 temel bölümden oluşmaktadır. Programın birinci bölümünde Türkiye’nin kırsal alanlarının genel sosyo-ekonomik durumuyla ilgili bilgi verilmektedir. Bu bölümde Türkiye’nin yapısal özellikleri ve eğilimleri değerlendirilmiş ve tarım & gıda sektörü analiz edilerek Türkiye’deki kırsal alanlarla ilgili temel göstergelere yer verilmiştir. Programın ikinci bölümünde Tarım ve Kırsal Kalkınma Politiklarına yer verilmiş, bu doğrultuda, tarım ve kırsal kalkınma konusunda stratejik belgeler analiz edilmiş, gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki sağlığı, hayvan sağlığı, çevre koruma konuları incelenmiştir. Türkiye’de daha önce tarım ve kırsal kalkınmaya yönelik uygulanan destek programları, uluslar arası finansmanlı kırsal kalkınma projeleri ile ilgili bilgi verilmiştir. Programın üçüncü bölümünde IPARD program stratejisi ve amaçları ile ilgili bilgi verilmiştir. Dördüncü bölümde IPARD Programı’nın tedbirleri detaylandırılmıştır. Beşinci bölümde IPARD Mali Plan, Destek miktarları ve topluluk katkısı oranları aktarılmış, altıncı bölümde IPARD ile ilgili olarak idare ve idari prosedürler ve mali uygulama ile ilgili bilgiler verilmiştir. Yedinci bölümde programın tanıtım ve görünürlük esasları ile ilgili bilgiler bulunmaktadır. Diğer bölümlerde program çerçevesinde yetkili kurumlarla ilgili bilgiler ve katılımcılık gibi tamamlayıcı unsular işlenmiştir.

IPARD neyi amaçlıyor?

IPARD, Avrupa Birliği’ne katılım öncesinde ortak tarım politikası ve kırsal kalkınma politikasıyla uyumlu olmak adına açılan bu programın hedefleri tarım sektörünün modernizasyonunda katkıda bulunmak, birincil ürünlerin üretiminde sürdürülebilirliği sağlamak, göçü engellemek, gıda işletmelerinde yeni teknolojiler, yenilikler sunmak, yeni pazar fırsatları yaratmak, gıda güvenliği, veterinerlik, bitki sağlığı ve çevre ile ilgili AB standartları veya diğer standartların iyileştirilmesini teşvik etmek, kırsal turizm, yerel ürünler vb. alanlarda iş fırsatlarının geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla oluşturulmuş bir programdır.

Bu kapsamda et üretimi, et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, süt üretimi ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebze, su ürünleri, akuakültür(kültür balıkçılığı), modern çiftlik faaliyetleri (arıcılık ve bal üretimi, süs bitkisi, tıbbi ve aromatik bitkiler), kırsal turizm, yerel ürünler ve mikro işletmeler %50-65 hibe oranıyla desteklenecektir.

IPARD hangi illede geçerlidir:

(2012 yılı İçin) Amasya, Afyonkarahisar, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van, Yozgat

Hangi giderler desteklenmektedir:

Hibe konusuyla ilgili her türlü makine ekipman ve alt yapı yatırımları / Yapı iyileştirme, geliştirme ve modernizasyon / Taşınmaz malların yapımı ve iyileştirilmesi (devralma hariç) / Bilgisayar yazılımı da dahil olmak üzere yeni makinelerin alımı ya da leasing yolu ile alınması / Mimarlık, mühendislik ve diğer danışmanlık bütçeleri ile fizibilite çalışmaları / İş planı hazırlığı / Lisans ve patent haklarının devralınmasına yönelik masraflar

Desteklenecek Öncelikle Sektörler Nelerdir?

Hibe Programından faydalanılması amacıyla aşağıdaki 4 öncelikli sektör belirlenmiştir:

  • Süt ve Süt Ürünleri Sektörü
  • Et ve Et Ürünleri Sektörü
  • Su Ürünleri Sektörü
  • Meyve-Sebze Sektörü

Hibe Programının Öncelikleri Nelerdir?
Hibe Programı kapsamında belirlenen öncelikler aşağıdadır:

  • Tarımsal işletmelere yatırım
  • Tarımsal ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasının geliştirilmesi
  • Üretici Örgütlerinin desteklenmesi
  • Kırsal alanda ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi olarak öngörülmüştür

 

 

 

Detay:

http://www.tkdk.gov.tr/Basvuru.aspx

 

 

 

 

 

 

Önceki Sayfa

  
19194 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Üyelik Girişi
EMLAK-OTOMOBİL

 Emlak Danışmanlığı Sertifikası
BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ
BİLGİ DENİZİ
 BİLGİ DENİZİ
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
 mobilya/efemproje
PLANOTEK MÜH
 planotek
ŞAHİNSAN MÜHENDİSLİK
 şahinsan mühendislik
AKSARAYHABER.NET
Sizin Sesiniz Sizin Siteniz
Takvim
eFeMPROJE