MARKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARINI AÇIKLADI (TR42: Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova ) MAKİNA İMALAT SEKTÖRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amaç ve Öncelikleri “Makina İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı”nın genel amacı; makina imalatı sektöründe ithal edilen ürünler ile yüksek katma değerli ürünlerin bölge içerisinde üretilerek bölgede yaratılan katma değerin artırılması ve ithalata olan bağımlılığın azaltılmasının sağlanmasıdır. Global Bölge Öncelikleri: Öncelik 1. AR-GE, yenilikçilik ve ileri teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması, Öncelik 2. İthal ikame veya ihraç potansiyeli yüksek Makina imalatının desteklenmesi, Öncelik 3. Makina imalatında kullanılan ve ithal bağımlılığı olan yüksek teknoloji ara mamullerin Üretilmesi, Öncelik 4. İnsan kaynakları kapasitesinin geliştirilmesi ve nitelikli istihdamın sağlanması,
Dinamik Bölge Öncelikleri: Öncelik 5. Üretim kapasitesinin artırılması.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlanacak Mali KaynakBu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 6.000.000 TL’dir. Ajans, bu program için ayırdığı mali kaynakları revize etme, kısmen veya tamamen kullandırmama hakkını saklı tutar. Desteklerin Tutarı Bu program çerçevesinde verilecek destekler aşağıda belirtilen asgari ve azami tutarlar arasında olacaktır:
1.000.000 TL*
Kimler Başvurabilir? · KOBİ statüsündeki işletmeler · Kar amacı güden kooperatifler
Projelerin Uygulama Yeri Azami proje süresi 9 aydır. Projeler, ajansın faaliyet gösterdiği aşağıda yazılı ilçelerde gerçekleştirilmelidir. Global Alt Bölgeler; İzmit Alt Bölgesi; İzmit, Derince, Başiskele, Kartepe Gebze Alt Bölgesi; Gebze, Çayırova, Darıca, Körfez, Dilovası Adapazarı Alt Bölgesi; Adapazarı, Serdivan, Arifiye, Erenler, Söğütlü, Ferizli Dinamik Bölgeler; Güney Körfez Alt Bölgesi; Yalova Merkez, Gölcük, Karamürsel, Altınova, Çiftlikköy Doğu Merkez Alt Bölgesi; Bolu Merkez, Düzce Merkez, Cumayeri, Çilimli, Kaynaşlı Hendek Alt Bölgesi; Hendek, Akyazı, Karapürçek, Gölyaka, Gümüşova Önemli Not!!! ÇEVRE ALT BÖLGELER’DEN GELECEK BAŞVURU KABUL EDİLMEYECEKTİR!!! Bu ilçeler aşağıdaki gibidir; Karadeniz Kıyı Alt Bölgesi; Kandıra, Karasu, Kocaali, Kaynarca, Akçakoca Sakarya Güney Alt Bölgesi; Pamukova, Sapanca, Geyve, Taraklı Bolu Güney Alt Bölgesi; Seben, Kıbrıscık, Mudurnu, Göynük Bolu Doğu Alt Bölgesi; Yığılca, Dörtdivan, Gerede, Yeniçağa, Mengen Termal Alt Bölgesi; Armutlu, Çınarcık, Termal TEMİZ ÜRETİM MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amaç ve Öncelikleri “Temiz Üretim Mali Destek Programı”nın genel amacı KOBİ tanımını sağlayan mevcut ve yeni girişimlerin, kar amacı güden kooperatiflerin üretim süreçlerinin gözden geçirilerek çevresel sürdürülebilirliğin artırılması ve bu doğrultuda TR42 Düzey 2 Bölgesi’nin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet gücünün artırılmasıdır. Temiz üretimin tanımı ise şu şekildedir: Temiz üretim, bütünsel ve önleyici bir çevre stratejisinin ürün ve süreçlere sürekli olarak uygulanması ile insanlar ve çevre üzerindeki risklerin azaltılması olarak tanımlanmaktadır. Temiz üretim, doğal kaynakların daha verimli bir şekilde kullanılmasını, bu sırada oluşan atıkların ve kirliliğin ve bunların insan sağlığına olan olası risklerinin azaltılmasını sağlar. Çevresel problemleri üretim sürecinin sonunda değil üretim sürecinin kaynağında çözmeye çalışır Öncelikler Öncelik 1. Atıkların kaynağında azaltılması Öncelik 2. Hammadde, su, enerji, kimyasal gibi kaynak tüketiminin azaltılması Öncelik 3. Ürün özelliklerinin değiştirilerek çevreye dost ürünlerin tasarlanması Öncelik 4. Yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimde kullanılması Öncelik 5. Atıklardan yüksek katma değerli ürün ve/veya enerji üretimi Öncelik 6. Endüstriyel Simbiyoz uygulamaları Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlanacak Mali KaynakBu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 5.000.000 TL’dir. Ajans, bu program için ayırdığı mali kaynakları revize etme, kısmen veya tamamen kullandırmama hakkını saklı tutar. Desteklerin Tutarı Bu program çerçevesinde verilecek destekler aşağıda belirtilen asgari ve azami tutarlar arasında olacaktır:
Kimler Başvurabilir?
Proje Süresi ve Uygulama Yeri Azami proje süresi 9 aydır. Projeler, ajansın faaliyet gösterdiği Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerini kapsayan TR42 Düzey 2 Bölgesi’nde gerçekleştirilmelidir. TURİZM MALİ DESTEK PROGRAMI (TURİZM GELİRLERİNİN ARTIRILMASI ve TURİZME DAYALI GEÇİM OLANAKLARININ ÇEŞİTLENDİRİLMESİ)
Turizm Mali Destek Programı’nın amacı, turist başına elde edilen gelirin artırılarak bölgenin turizm gelirlerinden aldığı payın artırılmasıdır. Programın öncelikleri; Öncelik 1. Turizm işletmelerinin ulusal ve uluslararası akreditasyonun sağlanması Öncelik 2. Turizm işletmelerinde yenilikçi hizmet sunumu ve tanıtımında teknoloji yoğun çözümlerin yaygınlaştırılması Öncelik 3. Turizm işletmelerinde dinlence, kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi Öncelik 3. Turizm işletmelerinde insan kaynakları kalitesinin yükseltilmesi Öncelik 4. Turistlere yönelik bölgeyi tanıtıcı oyuncak, hediyelik eşya ve yöresel ürünlerin üretimi Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlanacak Mali KaynakBu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 8.000.000 TL’dir. Ajans, bu program için ayırdığı mali kaynakları revize etme, kısmen veya tamamen kullandırmama hakkını saklı tutar. Desteklerin Tutarı Bu program çerçevesinde verilecek destekler aşağıda belirtilen asgari ve azami tutarlar arasında olacaktır:
Kimler Başvurabilir?· KOBİ statüsündeki işletmeler
Başvuru Sahiplerinde Aranan Özel Koşullar
Proje Süresi ve Uygulama Yeri Azami proje süresi 9 aydır. Projeler, ajansın faaliyet gösterdiği Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerini kapsayanTR42 Düzey 2 Bölgesi’nde gerçekleştirilmelidir. İŞLETMELER İÇİN MENTORLUK MALİ DESTEK PROGRAMI Programının Amaç ve Öncelikleriİşletmeler için Mentorluk Mali Destek Programının genel amaçları;
Projenin özel amacı ise;
Programın Öncelikleri;
Bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 1.100.000 TL'dir. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, bu program için ayırdığı mali kaynakları revize etme, kısmen veya tamamen kullandırmama hakkını saklı tutar. Desteklerin Tutarı Bu program çerçevesinde verilecek destekler aşağıda belirtilen asgari ve azami tutarlar arasında olacaktır:
Kimler Başvurabilir?
• KOBİ statüsündeki gerçek ve tüzel işletmeler • Kar amacı güden kooperatifler Özel Koşullar
Proje Süresi ve Uygulama Yeri Azami proje süresi 9 aydır. Projeler, ajansın faaliyet gösterdiği Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerini kapsayanTR42 Düzey 2 Bölgesi'nde gerçekleştirilmelidir. BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE KAPASİTE GELİŞTİRME Programın Amaçları ve Öncelikleri Bilişim Sektöründe Kapasite Geliştirme Mali Destek Programının genel amacı, rekabetçi/katma değeri yüksek iktisadi faaliyetler ile nitelikli, değişime açık ve kalifiye personel gücünün geliştirilmesi suretiyle bölgenin kalkınma performansına ivme kazandırmaktır. Programın özel amacı, TR42’de bilişim alanında faaliyet gösteren işletmelerin yenilikçi vasıflarına ve uluslararası dinamiklere uyum süreçlerine katkı sağlamaktır. Program Koşulu nitelikli insan kaynağının ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesidir. Program Öncelikleri: Öncelik 1. Tasarım/araştırma-geliştirme/ ürün geliştirme birimlerinin oluşturulması/geliştirilmesi Öncelik 2. Ürün ve hizmetlerde uluslararasılaşma düzeyinin geliştirilmesi Öncelik 3. Ortaklık kültürünün geliştirilmesi. (Ek 12 puan verilecektir) Bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 2.750.000 TL’dir. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, bu program için ayırdığı toplam kaynakları kısmen veya tamamen kullandırmama hakkını saklı tutar. Desteklerin Tutarı Bu program çerçevesinde verilecek destekler aşağıda belirtilen asgari ve azami tutarlar arasında olacaktır:
Kimler Başvurabilir?
Özel Koşullar Ortaklar, başvuru sahipleri için Bölüm 2.1.1’de belirtilen koşullardan “mikro ve/veya küçük ölçekli işletme olması” dışında, başvuru sahipleri ile aynı uygunluk koşullarına tabidir. Bu bağlamda ortaklar KOBİ vasfını haiz olmaları şartıyla “orta büyüklükteki işletme” de olabilirler. TEKNOLOJİ TRANSFERİNE DAYALI TİCARİLEŞME Programın Amaç ve Öncelikleri “Teknoloji Transferine Dayalı Ticarileşme Mali Destek Programı”nın amacı; Bölgedeki ve Bölge dışındaki üniversitelerin, teknopark şirketlerinin, TÜBİTAK enstitülerinin geliştirdiği uygulamaya hazır teknolojilerin lisanslama yoluyla bölgemizde faaliyet gösteren sınaî firmalarca ticarileşmesi ve seri üretiminin desteklenmesidir. Programın öncelikleri ise; Öncelik 1. Patenti alınmış teknolojik ürünlerin lisansının ticari firmalarca satın alınıp üretilmesi Öncelik 2. Teknolojik ürünlerin bölgede üretimini destekleyerek teknoloji yoğun ürünlere ilişkin dış ticaret açığının azaltılmasına katkıda bulunmak Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlanacak Mali Kaynak Bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 2.250.000 TL’dir. Ajans, bu program için ayırdığı mali kaynakları revize etme, kısmen veya tamamen kullandırmama hakkını saklı tutar. Desteklerin Tutarı Bu program çerçevesinde verilecek destekler aşağıda belirtilen asgari ve azami tutarlar arasında olacaktır:
Kimler Başvurabilir?
• KOBİ statüsündeki gerçek ve tüzel işletmeler • Kar amacı güden kooperatifler
Proje Süresi ve Uygulama Yeri Azami proje süresi 9 aydır. Projeler, ajansın faaliyet gösterdiği Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerini kapsayanTR42 Düzey 2 Bölgesi’nde gerçekleştirilmelidir.
| ||||||
10498 kez okundu
YorumlarHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |