IPARD-TKDK HİBE DESTEK PROGRAMINDA YER ALAN DEĞİŞİKLİKLER...
101- TARIMSAL İŞLETMELERİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE TOPLULUK STANDARTLARINA YÜKSELTİLMESİNE YÖNELİK YATIRIM TEDBİRİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER…
- Süt Üreten Tarımsal İşletmelerde YENİ KAPALI AHIRLARIN/AĞILLARIN İNŞASI VE GENİŞLETİLMESİ DE DESTEK KAPSAMINA ALINDI.
- GÜBRE ÇUKURU konusunda hayvan sayısı yerine kapasite eklenerek ifade«TARIMSAL İŞLETME, 50 BAŞTAN FAZLA İNEK VEYA 150 BAŞTAN FAZLA KOYUN VE/VEYA KEÇİ KAPASİTESİNE SAHİPSE, YATIRIMIN GERÇEKLEŞMESİNİN SONUNDA GÜBRENİN TOPLULUK STANDARTLARINA GÖRE DEPOLANMASI VE YÖNETİMİNİ TAAHHÜT ETMELİDİR.» şeklinde değiştirildi.
- Et üreten tarımsal işletmelerde, desteklenen KOYUN VE KEÇİ SAYISI 300’DEN 500’E YÜKSELTİLDİ
MESLEKİ YETERLİLİK ŞARTI !
- Gerçek kişilerde sadece başvuru sahibinin kendisi tarafından uyulması gereken bir uygunluk şartı iken yapılan değişiklik ile BAŞVURU SAHİBİ BU ŞARTI SAĞLAYAMIYOR İSE BİR DAİMİ ÇALIŞANIN BU ŞARTI SAĞLAMASI DA UYGUN OLARAK KABUL EDİLECEKTİR.
YARDIM ORANI :
- «Başvuru sunulduğunda 40 yaşın altında olan genç çiftçiler» ifadesi «HİBE DESTEĞİ KARARI ALINDIĞINDA 40 YAŞIN ALTINDA OLAN GENÇ ÇİFTÇİLER» olarak revize edildi.
103-TARIM VE BALIKÇILIK ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE TOPLULUK STANDARTLARINA ULAŞTIRILMASINA YÖNELİK YATIRIMLAR TEDBİRİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER…
- İŞLEME VE PAZARLAMA TEDBİRİNDE MESLEKİ YETERLİLİK ARANMAYACAKTIR.
- SU ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI ALT TEDBİRİNDE KAPASİTELER ARTTI!
- Artık en az 100 ton/yıl, en fazla 2000 ton/yıl su ürünleri, balık yağı veya yumuşakça, çift kabuklu ve kabuklu işleme için üretim kapasitesine sahip olmalıdır.
- Süt toplama merkezlerine sadece üretici örgütleri başvurabilirken; yapılan değişiklikle bundan böyle GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLER DE SÜT TOPLAMA MERKEZİ YATIRIMLARINA BAŞVURABİLECEKLER…
- SÜT TOPLAMA MERKEZLERİNE BAŞVURULARDA üretici örgütleri için yer alan «BİR YILDAN FAZLA SÜRE MEVCUT VE FAALİYETTE OLMALIDIR» uygunluk şartı kaldırıldı.
- Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması alt tedbiri kapsamında desteklenecek ürünler için AB’nin 1234/2007 sayılı Konsey Tüzüğü’nde yer alan Meyve ve Sebze Listesi (9. bölüm) kullanılacaktır.
- ·
302-KIRSAL EKONOMİK FAALİYETLERİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ VE GELİŞTİRİLMESİ TEDBİRİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER:
- Yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi alt tedbirinde uygun yatırım toplam değeri 250.000 avrodan EN FAZLA 400.000 AVROYA yükseltildi.
- Kırsal turizm alt tedbirindeuygun yatırım toplam değeri400.000 avrodan EN FAZLA 500.000 AVROYA yükseltildi.
- Kültür balıkçığının geliştirilmesi alt tedbirinde uygun yatırım toplam değeri 200.000 avrodan EN FAZLA 400.000 AVROYA yükseltildi.
- Kültür balıkçılığı tesislerinin yanına restoranların inşası, genişletilmesi veya modernizasyonu ve restoranlar için gerekli ekipman satın alınması da destek kapsamına alındı.
- 302 TEDBİRİ KAPSAMINDA MESLEKİ YETERLİLİK ŞARTI ARANMAYACAKTIR.
- Kırsal Turizm alt tedbirinde, TURİZM İŞLETME BELGESİ yatırımın sonunda alınacaktır.
- IPARD Programı uygulama süresince her bir faydalanıcının kullanabileceği toplam uygun yatırım tutarı 400.000 avrodan 500.000 AVROYA yükseltildi.
- YEREL TARIM VE GIDA ÜRÜNLERİ LİSTESİ REVİZE EDİLDİ.
- Süs bitkilerinde sera yapımı destek kapsamında iken yapılan değişiklikle TIBBI AROMATİK BİTKİLERİN DE SERALARDA YETİŞTİRİLMESİ DESTEK KAPSAMINA ALINDI.
- Konaklama tesislerinin yatırımın sonunda 25 yatak kapasitesine sahip olması kriteri “25 ODA” olarak değiştirildi.
Önceki Sayfa