eFeMPROJE EĞİTİM ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ...HİBE PROJELERİ MERKEZİ...GİRİŞİMCİLİK...KOSGEB-KOBİ..GİRİŞİMCİLİK İŞ PLANI...TÜBİTAK...KIRSAL KALKINMA PROJELERİ (KKYDP)...IPARD DESTEKLERİ...TARIM...HAYVANCILIK...SANAYİ...KIRSAL TURİZM...PROJE YAZILIM...EĞİTİM...AB DESTEKLERİ...AB HİBELERİ...AKSARAY
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/eFeMPROJE
    • Erişmek istedikleri bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan zevk almazlar....
    • Tek başına bile çalışsan, sanki birileri gözlüyormuş gibi çalışacaksın...
    • Erişmek istediği bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan da zevk almazlar....
    • Çalışmayı sevenler, işlerini yapmak için daima vakit bulurlar....
    • Uğraş,didin,düşün,ara,bul,koş,atıl,bağır; durmak zamanı değil, çalışmak zamanıdır...
    • Çalışma uçup gidebilen bir alışkanlıktır;bırakması kolay,yeniden başlaması zor bir alışkanlık...
    • Çalışma , doğanın anasıdır ; mutlak bir dinlenme ölüm demektir...
    • Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı, olmak şarttır...
    • Çalışacağım, kendimi hazırlayacağım ve bir gün şans kapımı çalacak...
    • Durmak ölüm, taklit uşaklıktır; çalışmak ve yetişmek ise hayat ve hürriyettir...
    • İçinde çalışma olmayan hayat suçtur. İçinde sanat olmayan çalışma ise vahşiliktir...
    • Asla umutsuzluğa düşmeyin; ama eğer düşerseniz, umutsuzca çalışmaya devam edin...
    • eFeMPROJE EĞİTİM ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ www.efemproje.com
    • Sıkı bir çalışmanın yerini hiç bir şey alamaz. Deha yüzde bir ilham ve yüzde doksan dokuz terdir...
    • ”Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.” (Mustafa Kemal Atatürk)
METİN KURT
PROJECT SPECIALIST
İLETİŞİM

 efemproje iletişim

 efemproje@efemproje.com
-0541 867 6336
-0541 867 6308

KOSGEB
 KOSGEB DESTEKLERİ eFeMPROJE
DIŞ TİC.DESTEKLERİ
 DIŞ TİCARET DESTEKLERİ eFeMPROJE
MALİYE BAKANLIĞI
 MALİYE BAKANLIĞI DESTEKLERİ eFeMPROJE
ORMAN SU İŞLERİ BAK.
 ORMAN VE İŞLERİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ
TARIM KREDİ KOOP.
 TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOP.DESTEKLERİ
TÜBİTAK
 TÜBİTAK DESTEKLERİ eFeMPROJE
GIDA TARIM HAYVANCILIK
 GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
ULUSLARARASI FONLAR
 ULUSLARARASI KURULUŞLARA AİT FONLAR
TOBB DESTEKLERİ
 TOBB DESTEKLERİ
ENERJİ DESTEKLERİ
 ENERJİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ eFeMPROJE
BÜYÜKELÇİLİK FONLARI
 BÜYÜKELÇİLİK FONLARI
YERLİ-YABANCI VAKIF FONLARI
 YERLİ VE YABANCI VAKIFLARA AİT FONLAR
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar35.112235.2529
Euro36.587836.7344
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam215
Toplam Ziyaret789700
Site Haritası
ERA-NET NEURON Cofund Projesi 2016 Çağrısı Açıldı

ERA-NET NEURON (The Network of European Funding for Neuroscience Research) Projesi, TÜBİTAK’ın da ortak olarak yer aldığı Avrupa Komisyonu tarafından Ufuk 2020 programı kapsamında desteklenen bir projedir. ERA-NET NEURON Projesi çağrısı 2016 Ocak ayında açılmıştır.

Çağrı başlığı ‘Sinir Sistemine Dış Hasarlar’ (‘External Insults to the Nervous System’) olup; çağrı Travmatik Beyin Yaralanması ve Omurilik Yaralanması gibi merkezi sinir sistemine birincil fiziksel hasarlara odaklanmaktadır. Çağrı tüm yaşam süresi boyunca olan akut travmatik olayları kapsamaktadır. Hemoraji ve hipoksi üzerine olan araştırma projeleri bu çağrının kapsamı dışındadır. Ayrıca, stres ilişkili bozuklukları (ör. post-travmatik stres bozukluğu gibi) içeren, hasarların psikolojik/zihinsel sonuçları üzerine araştırmalar mevcut çağrının kapsamında değildir. Nörodejeneratif bozukluklar üzerine araştırmalar mevcut çağrı için geçerli olmayacaktır.

ERA-NET NEURON projesi için çıkılacak çağrı için ERA-NET NEURON Ortak Çağrı Sekreteryası tarafından iki aşamalı değerlendirme yapılacaktır. İlk aşamada ön öneriler (pre-proposal) talep edilmeye başlanmıştır. Konu, kapsam açısından uygun olan adaylardan daha sonra ikinci aşamada tam öneriler (full proposals) istenecektir. Ön öneriler için başvurular 11 Ocak 2016 tarihinde açılmış olup son başvuru tarihi 14 Mart 2016 (14:00:00 CET)’dır. Ön öneriler ve tam öneriler partnerler tarafından ortak hazırlanabilir ancak başvurular sadece koordinatörler tarafından elektronik başvuru sistemi kullanılarak yapılmalıdır. ERA-NET NEURON ve çağrı ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.neuroneranet.eu/index.php vehttp://www.neuron-eranet.eu/en/613.php adreslerinden ulaşılabilir.


ERA-NET NEURON (The Network of European Funding for Neuroscience Research) Projesi, TÜBİTAK’ın da ortak olarak yer aldığı Avrupa Komisyonu tarafından Ufuk 2020 programı kapsamında desteklenen bir projedir. ERA-NET NEURON Projesi çağrısı 2016 Ocak ayında açılmıştır.

Çağrı Kapsamı

Çağrı başlığı ‘Sinir Sistemine Dış Hasarlar’ (‘External Insults to the Nervous System’) olup; çağrı Travmatik Beyin Yaralanması ve Omurilik Yaralanması gibi merkezi sinir sistemine birincil fiziksel hasarlara odaklanmaktadır. Çağrı tüm yaşam süresi boyunca olan akut travmatik olayları kapsamaktadır. Hemoraji ve hipoksi üzerine olan araştırma projeleri bu çağrının kapsamı dışındadır. Ayrıca, stres ilişkili bozuklukları (ör. post-travmatik stres bozukluğu gibi) içeren, hasarların psikolojik/zihinsel sonuçları üzerine araştırmalar mevcut çağrının kapsamında değildir. Nörodejeneratif bozukluklar üzerine araştırmalar mevcut çağrı için geçerli olmayacaktır. Tam çağrı metnine ulaşmak için tıklayınız.

Başvuru Süreci

ERA-NET NEURON projesi için çıkılacak çağrı için ERA-NET NEURON Ortak Çağrı Sekreteryası tarafından iki aşamalı değerlendirme yapılacaktır. İlk aşamada ön öneriler (pre-proposal) talep edilmeye başlanmıştır. ERA-NET NEURON Ortak Çağrı Sekreteryası ile birlikte her ülke kendi ulusal kurallarına göre şekilsel değerlendirme yapacak olup Türkiye’den başvuru yapacak araştırmacıların “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kurallarına uymaları (proje ekibi, süre, bütçe vb. hususlar) önem arz etmektedir. Konu, kapsam açısından uygun olan adaylardan daha sonra ikinci aşamada tam öneriler (full proposals) istenecektir.
Ön öneriler için başvurular 11 Ocak 2016 tarihinde açılmış olup son başvuru tarihi 14 Mart 2016 (14:00:00 CET)’dir. Ön öneriler ve tam öneriler partnerler tarafından ortak hazırlanabilir ancak başvurular sadece koordinatörler tarafından elektronik başvuru sistemi kullanılarak yapılmalıdır.
Sadece uluslararası projeler finanse edilecektir. Bir öneri sunacak her konsorsiyumun, ingilizce çağrı metninde belirtilen kuruluşlar tarafından finanse edilecek en az üç araştırma grubundan oluşması gerekmektedir. Araştırma grupları, en az üç farklı ülkeden olmalıdır. Bir konsorsiyumda araştırma gruplarının sayısı beşle sınırlıdır. En fazla iki araştırma grubu aynı ülkeden olabilir. ERA-NET NEURON fonlama düzeni, mümkün olduğunca çok sayıda partner ülke dahil ederek Avrupa Araştırma Alanını güçlendirmek için çaba göstermektedir. Bu nedenle, bugüne kadar bu fonlama şemasında hiç destek almayan ve yeni dahil olan ülkelerden (Letonya, Romanya, Slovakya ve Türkiye) ortaklar dahil olmak üzere konsorsiyumlarda ortak sayısı altıya artırılabilir. Projede yer alan her araştırma ekibi kendi ülkesindeki kurum tarafından ve o kurumun sistemine göre desteklenecektir. Çağrı kapsamında, fonlanmaya hak kazanan başarılı projelerde ortak olarak yer alan Türkiye’den başvuru yapan araştırmacıların projeleri “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenecektir. Kendi fon kaynaklarını sağlamak koşulu ile diğer ülkelerden araştırmacılar da projelerde yer alabilirler.

Çağrı Takvimi

İlk Aşama Son Başvuru Tarihi: 14 Mart 2016 (14:00:00 CET)
İkinci Aşamaya Hak Kazananların Açıklanması: Mayıs 2016
İkinci Aşama Son Başvuru Tarihi: 30 Haziran 2016 (14:00:00 CET)
Destek Kararının Açıklanması: Ekim/Kasım 2016 Projelerin Başlaması: Ocak/Şubat 2017

Destek Kapsamı Ufuk 2020 programından alınan destekle birlikte, 18 ülkeden 22 fonlama kuruluşu tarafından toplamda yaklaşık olarak 20 milyon Avroya kadar destek verilecektir. Projede yer alan her araştırma ekibi kendi ülkesindeki kurum tarafından ve o kurumun sistemine göre desteklenecektir.
Destekleyici kurumlar şunlardır: Avusturya (FWF), Belçika (FNRS ve FWO), Kanada (CIHR, ONF ve FRQS), Fransa (ANR), Almanya (BMBF), İsrail (CSO-MOH), İtalya (MOH), Letonya (VIAA), Hollanda (NWO), Norveç (RCN), Polonya (NCBR), Portekiz (FCT), Romanya (UEFISCDI), Slovakya (SAS), İspanya (ISCIII ve MINECO), İsviçre (SNSF), Türkiye (TÜBİTAK), Birleşik Krallık (MRC).











Önceki Sayfa

  
5109 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Üyelik Girişi
EMLAK-OTOMOBİL

 Emlak Danışmanlığı Sertifikası
BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ
BİLGİ DENİZİ
 BİLGİ DENİZİ
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
 mobilya/efemproje
PLANOTEK MÜH
 planotek
ŞAHİNSAN MÜHENDİSLİK
 şahinsan mühendislik
AKSARAYHABER.NET
Sizin Sesiniz Sizin Siteniz
Takvim
eFeMPROJE